Άρης - Προμηθέας 68-64

Gazzetta team
Άρης - Προμηθέας 68-64

bet365

Ο Άρης (7-13) έβγαλε το... κεφάλι του πάνω από την επιφάνεια του νερού και πήρε ανάσα με τη νίκη του επί του Προμηθέα Πατρών (12-8) στο Nick Galis Hall με 68-64.

Οι «κίτρινοι» έκανε σημαντικό βήμα για την επιβίωσή τους με πρωταγωνιστή στο τέλος τον Γιάννη Αθηναίου ο οποίος σημείωσε τους επτά από τους τελευταίους εννιά πόντους της ομάδας του.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Άρη να βγάζει ενέργεια και να έχει αρκετά καλό επίπεδο συνεργασίας (επτά ασίστ), αλλά να μην μπορεί να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι στην άμυνα. Κι αυτό οφειλόταν εν πολλοίς στον Τουντζιαράκη ο οποίος ήταν ο βασικός τρόπος έκφρασης του Προμηθέα στην επίθεση. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (10-9) και η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 22-19 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, στην εξίσωση του παιχνιδιού μπήκε και ο Νίκος Γκίκας. Ο Προμηθέας σούταρε με καλά ποσοστά ευστοχίας στο μακρινό σουτ (7/13 τρίποντα) και με 0-8 σερί προηγήθηκε με 25-29 μετά τη συμπλήρωση δύο λεπτών αγώνα. Εκεί ο Άρης επένδυσε στην άμυνα, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην πρώτη περίοδο βρήκε 14 πόντους από λάθη του αντιπάλου χάρη στα δικά του έξι κλεψίματα. Οι «κίτρινοι» μείωσαν σε 35-37, αλλά μια βόμβα του Νίκου Γκίκα (πίσω από το κέντρο) στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου διαμόρφωσαν το 35-40 υπέρ του Προμηθέα στο ημίχρονο.

Τα νεύρα και η πίεση υπερίσχυσαν στην 3η περίοδο. Ο Προμηθέας βασιζόμενος στον Τουντζιαράκη προηγήθηκε με 36-42 έπειτα από δύο λεπτά για να απαντήσει ο Άρης και πάλι μέσα από την άμυνά του και με πρωταγωνιστή στην επίθεση τον Μιχάλη Τσαϊρέλη και κυρίως τους πόντους από λάθη του αντιπάλου. Ένα τρίποντο του τελευταίου κι ένα ακόμη του Φλιώνη έδωσαν στους «κίτρινους» αέρα τεσσάρων πόντων (53-49) λίγο πριν το τέλος της περιόδου αλλά κι αυτή ολοκληρώθηκε όπως το ημίχρονο. Με buzzer beater, αυτή τη φορά από τον Χολ, το οποίο διαμόρφωσε το 53-51.

Οι δύο ομάδες σκόραραν με το σταγονόμετρο και στην τελευταία περίοδο καθώς τα λάθη ήταν περισσότερα, ομοίως και οι κακές επιλογές στην επίθεση. Ο Άρης ξεκάθαρα βασίστηκε στην άμυνά του, ο Προμηθέας Πατρών βλέποντας τους «κίτρινους» να αστοχούν από μακρινή απόσταση έπαιξαν με την ψυχολογία τους δίνοντάς τους το σουτ (60-57, 35:30). Ένα τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου και δύο εύστοχες βολές από τον ίδιο παίκτη έδωσαν στον Άρη διαφορά έξι πόντων (65-59), 98’’ πριν το τέλος του αγώνα. Ένα τρίποντο του Νίκου Γκίκα κράτησε όρθιο τον Προμηθέα (65-62, 39’). Δύο βολές του Αθηναίου διατήρησαν το παιχνίδι υπό έλεγχο του Άρη (67-62, 39:30’). Το άστοχο τρίποντο Φαγιέ έδωσαν στον Άρη τη δυνατότητα της κατοχής αλλά το λάθος του Μπελ κι ένα καλάθι από τον Φαγιέ διατήρησαν τον κίνδυνο για τους «κίτρινους» για να ακολουθήσει μια βολή του Λευτέρη Μποχωρίδη (68-64) η οποία έγραψε τον επίλογο του αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί η ψυχή υπερίσχυσε της ποιότητας κι αυτό φαίνεται από τους 28 πόντους που πήρε ο Άρης από τα λάθη του αντιπάλου. Επίσης, σε αντίθεση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Άρης έβαλε τις κρίσιμες βολές.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιάννης Αθηναίου κουβάλησε τον Άρη στις πλάτες του στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης ήταν αυτός που τον κράτησε στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Γκάρι Μπελ έδωσε στον Άρη σκορ όταν ο Προμηθέας έκανε απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ιβάν Μάρας δεν κατάφερε να σταματήσει τον Τουντζιαράκη. Για τον Προμηθέα, ο Οκτάβιους Έλις έκανε συνεχώς το λάθος παρά το σωστό.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου – 2:30 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα – το οποίο έδωσε διαφορά τεσσάρων πόντων στον Άρη (63-59). Πάνω σ’ αυτήν πάτησε στη συνέχεια του αγώνα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης έχασε αρκετά λέι απ και το ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα περιορίστηκε στο 41%. Ο Προμηθέας υπέπεσε σε 18 λάθη, αυτά του κόστισαν.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-40, 53-51, 68-64.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα