Άρης - ΠΑΟΚ 65-66

Άρης - ΠΑΟΚ 65-66

bet365

Ένα τρίποντο του Θόδωρου Ζάρα 4.2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος χάρισε στον ΠΑΟΚ (11-8) σπουδαία νίκη επί του Άρη (6-13) στο Nick Galis Hall με 65-66.

Ο Ζάρας έβαλε δύο τρίποντα στο τελευταίο λεπτό. Ο Άρης προηγήθηκε με διαφορά επτά πόντων αλλά η διαχείριση του αγώνα στα τελευταία τρία λεπτά ήταν πολύ κακή.

Η νευρικότητα μάλλον ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στο πεντάλεπτο του αγώνα (7-3) με τον Άρη να χάνει ευκαιρίες να βρει πόντους στο transition game και τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην επίθεση λόγω της λειτουργίας των ψηλών. Κάπου εκεί η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου απέκτησε ενέργεια και ταχύτητα στο παιχνίδι της, ενώ η παρουσία του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου λειτούργησε καταλυτικά στο να απαντήσει με επιμέρους σκορ 6-18 και να προηγηθεί με 13-21 στο δεκάλεπτο. Ο δε Άρης είχε τρομακτικό πρόβλημα στην επίθεση το οποίο αποτυπώθηκε μέσα από τις μηδέν ασίστ, τα 1/7 τρίποντα και τα 3/15 σουτ συνολικά. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ είχε 8/13 σουτ.

Με μπροστάρη τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο ΠΑΟΚ διατήρησε τη διαφορά μέχρι τα πρώτα τρία λεπτά (21-28) της δεύτερης περιόδου. Εκεί ο Άρης απέκτησε δύο πράγματα. Συνεργασίες στην επίθεση και κυρίως το μακρινό σουτ. Με 3/3 τρίποντα οι «κίτρινοι» μάζεψαν τη διαφορά (30-32) με την είσοδο στο τελευταίο τετράλεπτο του ημιχρόνου το οποίο έληξε με σκορ 36-37 υπέρ του ΠΑΟΚ ο οποίο μάταια προσπάθησε να βρει σκορ από τον Γκος («κλειδώθηκε» αμυντικά από τον Μούρτο), ενώ στο ίδιο διάστημα υπέπεσε και σε πέντε λάθη.

Οι δύο ομάδες είχαν πρόβλημα στην επίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο με βεβιασμένες προσπάθειες, δίχως σωστή οργάνωση και αρκετά λάθη. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν η μοναδική αξιόπιστη λύση για τον ΠΑΟΚ με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σημείωσε τους επτά από τους 13 πόντους της ομάδας του σ’ αυτό το διάστημα. Ο Άρης πήρε πόντους από τον Γιάννη Αθηναίου και στο τέλος της περιόδου προηγήθηκε με 52-50.

Ο Άρης απέδειξε την τεράστια επιθυμία νίκης στην τελευταία περίοδο με τους Γκάρι Μπελ, Μιχάλη Τσαϊρέλη να υψώνουν ανάστημα. Οι «κίτρινοι» μάζεψαν και επιθετικά ριμπάουντ κι έφτασαν να προηγηθούν με διαφορά επτά πόντων (64-57) περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Εκεί όμως άλλαξαν τα πάντα καθώς ο ΠΑΟΚ απέκτησε και πάλι σχέση με το αντίπαλο καλάθι από μακρινή απόσταση. Με αρχή ένα τρίποντο του Φιλ Γκος το οποίο τον κράτησε στο παιχνίδι για να ακολουθήσουν δύο πολύ μεγάλα σουτ από τον Θόδωρο Ζάρα – μετά από διαδοχικές άστοχες βολές των Αθηναίου, Τσαϊρέλη. Ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 65-66, 4.2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Γκάρι Μπελ αστόχησε στην τελευταία επίθεση του Άρη και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στα μεγάλα σουτ και ο ΠΑΟΚ είχες 3/4 τρίποντα στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα. Ο Άρης είχε την ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη αλλά οι χαμένες βολές ουσιαστικά τον καταδίκασαν.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Θόδωρος Ζάρας με τα δύο μεγάλα τρίποντα που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος κράτησε όρθιο τον ΠΑΟκ στις δύσκολες στιγμές.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ιβάν Μάρας ουδέποτε μπήκε στην εξίσωση του παιχνιδιού και σε συνδυασμό με τον περιορισμένο χρόνο του Ντουβιέ και τη μη χρησιμοποίηση του Προύιτ, ουσιαστικά ο Άρης έπαιξε και πάλι με έναν ξένο. Για τον ΠΑΟΚ, ο Γκος ήταν κακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τέλος έδειξε την αξία του. Πέτεγουεϊ και Τζάκσον δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στο τελευταίο σουτ, τα υπόλοιπα είναι περιττά. Τα δύο τρίποντα του Θόδωρου Ζάρα, ενώ οι δέκα χαμένες βολές κόστισαν τη νίκη.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης είχε κακή διαχείριση παιχνιδιού στα τελευταία περίπου 2:30. Ο ΠΑΟΚ είχε τεράστιο πρόβλημα στα ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 36-37, 52-50, 65-66

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα