Γ.Σ.Λ. Φάρος - Άρης 81-76

Γ.Σ.Λ. Φάρος - Άρης 81-76

bet365

Με τον Στιβ Μπαρτ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΓΣΛ Φάρου, οι νεοφώτιστοι επικράτησαν του Άρη στη Λάρισα με 81-76. Αποβλήθηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης από τον Πηλοΐδη.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης… ξέχασε να παίξει άμυνα και ο ΓΣΛ Φάρος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη χαλαρότητα των «κίτρινων». Οι γηπεδούχοι βασίστηκαν κυρίως στην περιφερειακή γραμμή τους και προηγήθηκε με 16-8 με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα. Ο Άρης είχε δυσλειτουργικό πρόβλημα και στην επίθεση, τα μακρινά σουτ δεν έμπαιναν (0/6 τρίποντα σε αυτό το διάστημα) και η διαφορά στο ημίχρονο πήγε στο +13 (30-17) στο τέλος της περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος ήταν διαφορετική γιατί πολύ απλά οι «κίτρινοι» έπαιξαν άμυνα. Αρχικά η διαφορά πήγε στο +15 (35-20) για τους γηπεδούχους για να ακολουθήσει επιμέρους σκορ 2-10 για τον Άρη ο οποίος μείωσε σε 37-30. Εκεί Παπαντωνίου και Μπαρτ κράτησαν όρθιο τον ΓΣΛ Φάρο για να φτάσουμε στα 11 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης χρεώθηκε για δεύτερη φορά με τεχνική ποινή έπειτα από έντονο διάλογο που είχε με τον πρώτο διαιτητή Πηλοΐδη και αποβλήθηκε. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 45-34.

Με τον Στιβ Μπαρτ να αρχίζει εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι επέβαλαν τη μεγαλύτερη διαφορά καθώς προηγήθηκαν με 57-40 λίγο μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών. Αυτή έφτασε έως και στο +18(60-42) περίπου στα μισά της περιόδου. Εκεί ο Άρης βρήκε λύσεις από τους Μπελ, Μάρας και μείωσε σε 64-53 στο τέλος αυτής.

Η άμυνα του Άρη και οι πόντοι του Γκάρι Μπελ άλλαξαν τις ισορροπίες του αγώνα στην τελευταία περίοδο καθώς ο Άρης μείωσε σε 67-63(34’) και φυσικά μπήκε στη διεκδίκηση της νίκης. Αυτή η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι το 38’ καθώς ο Στιβ Μπαρτ έδινε διαδοχικές λύσεις στους γηπεδούχους, για να φθάσουμε στα τελευταία 30’’ δευτερόλεπτα. Με το σκορ στο 77-74 χρεώθηκε με αντιαθλητικό φάουλ ο Αθηναίου, ενώ νωρίτερα δεν δόθηκε φάουλ στον Γκάρι Μπελ. Ο Παπαντωνίου είχε 0/2 βολές, ο Βαβάτσικος 1/2 (78-74) και με 25 δευτερόλεπτα στο φωτεινό ταμπλό ο Άρης είχε την επίθεση. Ο Αθηναίου αστόχησε έξω από τα 6.75 κι εκεί ουσιαστικά γράφηκε ο επίλογος του αγώνα αφού ακολούθησαν δύο εύστοχες βολές από τον Μπαρτ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΓΣΛ Φάρος είχε την ψυχολογία του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά του και σε αντίθεση με τον Άρη είχε τον ηγέτη, τον Στιβ Μπαρτ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Στιβ Μπαρτ έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο στη φετινή Basketleague, αυτό πιστοποιούν και οι 28 πόντοι που σημείωσε.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νώντας Παπαντωνίου αστόχησε μεν σε δύο κρίσιμες βολές στο τέλος αλλά η συνολική παρουσία του ήταν παρά πολύ καλή.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Προύιτ και Ντουβιέ έχουν πολύ περιορισμένο ρόλο στο rotation του Άρη και είναι σαν να παίζουν οι «κίτρινοι» με δύο ξένους. Μπάντερ και Φένερ ήταν εκτός κλίματος για τον ΓΣΛ Φάρο.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα πικ εν ρολ του Στιβ Μπαρτ από τα οποία ο Αμερικανός έβρισε χώρο για να εκτελέσει.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης τις τρομακτικές αυξομειώσεις που είχε στην απόδοσή του με συνέπεια να είναι συνεχώς σε θέση κυνηγού. Ο ΓΣΛ Φάρος είχε πρόβλημα στις αμυντικές συνεργασίες.

Τα δεκάλεπτα: 30-17, 45-34, 64-53, 81-76

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα