Παναθηναϊκός - Κύμη 87-64

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Κύμη 87-64

bet365

Ο Ζακ Όγκουστ ήταν και πάλι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού και εκείνος που οδήγησε τους «πράσινους» στη νίκη κόντρα στην Κύμη (87-64) και στη διατήρηση του αήττητου (19/19) λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη μάχη στην Μάλαγα

Μπορεί μετά την έλευση του Έιντριαν Πέιν να βρίσκεται εκτός 12άδας στα ματς της EuroLeague, αλλά μετά τις δύο εξαιρετικές του εμφανίσεις στο εγχώριο πρωτάθλημα, ίσως και να βάλει τον Τσάβι Πασκουάλ σε... σκέψεις όσον αφορά το επόμενο ματς στη Μάλαγα!

Μέσα σε διάστημα 48 ωρών, ο Ζακ Όγκουστ έχει πραγματοποιήσει τις δύο καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και την... καλύτερη απέναντι στην Κύμη. Ο Ελληνοαμερικανός σέντερ πέτυχε career-high στους «πράσινους» έχοντας 22 πόντους με 10/11 δίποντα, 2/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και μόλις ένα λάθος σε 20 λεπτά συμμετοχής! Σε γενικές γραμμές ο Παναθηναϊκός ήταν νωθρός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και χρειάστηκε την τελευταία περίοδο για να πατήσει το πόδι στο γκάζι και να «καθαρίσει» μία και καλή με την υπόθεση της νίκης.

Με ένα επιμέρους 24-6 εκτόξευσε την διαφορά στους 28 πόντους (84-56) δύο λεπτά πριν απο το τέλος. Ουσιαστικά δυνάμωσε στην άμυνα και έβγαλε περίσσια ενέργεια χάρη στην second unit και τους παίκτες που έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής!

Ο Πασκουάλ προσπάθησε να κάνει rotation και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο ο (εξίσου θετικός) Λεκαβίτσιους έμεινε στο παρκέ για περισσότερα από 25 λεπτά. Φυσικά τη νίκη επισκίασε ο τραυματισμός του Γκιστ, ο οποίος υπέστη ένα τράβηγμα και εντός των ωρών θα ξεκαθαρίσει και η σοβαρότητα της κατάστασης. Να σημειωθεί ότι σκόραραν και οι 12 παίκτες, με την Κύμη να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας μειώσει την διαφορά και στους έξι πόντους (51-46) χάρη στην καλή εμφάνιση των ΜακΦάντεν, Τζόουνς και Σμιθ.

Ο Τσάβι Πασκουάλ το μόνο που ήθελε να κάνει ενόψει του κρίσιμου αγώνα στη Μάλαγα όπου το «πρέπει» έχει μπει και με το... παραπάνω στην εξίσωση, ήταν να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να κάνει το απαραίτητο -όσο και αναγκαίο- rotation. Σε αυτό βοήθησε και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας από πλευράς Κύμης, αφού οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη ήταν αρκετά άστοχοι για τα 15 πρώτα λεπτά του ματς.

Αποτέλεσμα; Η διαφορά να φτάσει και τους 21 πόντους (35-14 στο 15') και τα πάντα να συνηγορούσαν σε μια εύκολη και χαλαρή επικράτηση των «πρασίνων». Ο Ζακ Όγκουστ συνέχιζε το σερί των καλών του εμφανίσεων στην επίθεση έχοντας στο πρώτο μισό του αγώνα 8 πόντους με 4/4 δίποντα. Από εκεί και πέρα ο Καταλανός τεχνικός είχε πάρει σκορ από 10 παίκτες από τους 11 που είχε χρησιμοποιήσει.

Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έμοιαζε ως το απόλυτο φαβορί του ματς, η Κύμη κατάφερε να αντιδράσει και αυτό χάρη στην καλή της άμυνα! Απο τη στιγμή που ισορρόπησε τα ριμπάουντ στο δεύτερο δεκάλεπτο (14-7 στο α' και 9-10 υπέρ της στο β') πραγματοποίησε ένα επιμέρους 3-16 και μείωσε στους 8 πόντους (38-30) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (40-30).

Ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός είχε μόλις 37% στα σουτ εντός παιδιάς (12/32) και 15% στα τρίποντα (2/13). Από την άλλη, η Κύμη ανέβασε την απόδοσή της και τελείωσε το πρώτο μισό του αγώνα με 11/23 δίποντα και 1/6 τρίποντα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός είχε οκτώ ασίστ περισσότερες (21-13) ενώ στην τελευταία περίοδο πίεσε, έκλεψε μπάλες και πήρε πολλά εύκολα καλαθια στο ανοικτό γήπεδο τελειώνοντας το ματς με 24/43 δίποντα.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ζακ Όγκουστ ήταν και πάλι «όλα τα λεφτά» για τον Παναθηναϊκό! Είχε 22 πόντους με 10/11 δίποντα, 2/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και μόλις ένα λάθος σε 20:22 λεπτά συμμετοχής!

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν εκτός τόπου και χρόνου με 0/6 σουτ σε 13:39 λεπτά και συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΟΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και το επιμέρους 24-6 του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα το +10 να γίνει +28 και τους «πράσινους» να δέχονται μόλις έξι πόντους σε διάστημα οκτώ λεπτών.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν ουσιαστικός έχοντας 10 πόντους με 2/3 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 6/6 βολές και 4 ασίστ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το... κάρφωμα του Νικ Καλάθη στην τελευταία περίοδο! Η αλήθεια είναι ότι δεν το συνηθίζει και σίγουρα προκάλεσε μεγάλη έκπληξη η επιλογή του!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 5/24 τρίποντα και το κακό ποσοστό του 20% ενώ η Κύμη την τελευταία περίοδο όπου γκρέμισε ότι προσπάθησε να χτίσει σε όλο το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 40-30, 60-50, 87-64

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα