Καθαρές λύσεις

Καθαρές λύσεις

Καθαρές λύσεις

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος, επιμένει ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο ο Πασκουάλ να εγκαταλείψει τις μεσοβέζικες λύσεις με την διαχείριση των εννέα ξένων και να αποφασίσει με ποιους θα πάει στον «πόλεμο», τόσο στην Ευρώπη όσο και στα ελληνικά playoffs.

Την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο με τον Πανιώνιο. Πιθανότατα. πάνω-κάτω το ίδιο θα συμβεί και την Τρίτη το απόγευμα που θα φιλοξενήσει την Κύμη για να παίξει, νωρίτερα, το παιχνίδι του για την 19η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, μετά τις δυο νίκες επί του Ολυμπιακού, ο οποίος επιπλέον έχει χρεωθεί δυο ήττες από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, τα ματς του εσωτερικού, για τους «πράσινους» μπορούν να αποδειχθούν μόνο ένα καλό εργαλείο.

Τι μπορεί να προσδοκά λοιπόν ο Πασκουάλ, από τέτοια ματς; Η απάντηση είναι σχετική και μπορεί να διατυπωθεί με βάση την εκτίμηση της συγκυρίας και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

* Σε πρώτη φάση, τα ματς που απομένουν θα μπορούσαν να ξεκουράσουν βασικούς παίκτες, ώστε να είναι όσο φρεσκότεροι γίνεται για τα κρίσιμα ματς της Euroleague που έρχονται.

* Επίσης να βοηθήσουν κάποιους παίκτες που έχουν χάσει το ρυθμό τους, να τον ξαναβρούν. Να ξεμπουκώσουν.

* Να αξιοποιηθούν ώστε να πάρουν ευκαιρίες οι νεαροί (Μήτογλου, Καλαϊτζάκης) ή εκείνοι που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής στην Ευρώπη.

* Υπάρχει και μια τέταρτη παράμετρος, η οποία θα μπορούσε να δώσει στον Πασκουάλ την ευκαιρία να εντάξει σταδιακά και ομαλά τον Τζέιμς στο πνεύμα της φετινής ομάδας και τον Πέιν στο «κόλπο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Από τους τέσσερις αυτούς άξονες, ο Καταλανός φαίνεται ότι αξιοποιεί στο έπακρο τους τρεις πρώτους. Ειδικά ο τρόπος που βρίσκει για να βοηθήσει τον Μήτογλου, τον Καλαϊτζάκη αλλά και τον Όγκουστ να ξεψαρώσουν είναι υποδειγματικός. Είναι προφανές ότι οι δυο πρώτοι είναι από τα σπουδαιότερα ταλέντα της νέας γενιάς στα οποία αξίζει να επενδύσει, ακόμη και μια ομάδα που έχει βάλει στόχο να επιστρέψει στο final4 της Euroleague.Ο τρίτος, ξεκάθαρα μπορεί άφοβα να χρησιμοποιηθεί με αξιοπιστία σε όλα τα υπόλοιπα ματς με αμφιβολία τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και να τα βγάλει πέρα. Το δικό του πρόβλημα, εξ’ αρχής ήταν ότι είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το ΝΒΑ και πίστευε ότι το να παίξει στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένα εύκολο άλμα. Τώρα πια που έχει περάσει αρκετός χρόνος, μάλλον το έχει συνειδητοποιήσει και προσπαθεί να κερδίσει κάθε δευτερόλεπτο με την προσπάθεια που κάνει.

Ο τέταρτος όμως (άξονας) παραμένει ακάλυπτος με δεδομένο ότι οι δυο παίκτες που ήρθαν σε προχωρημένο στάδιο της σεζόν, δεν είναι βέβαιο ότι «κερδίζουν δρόμο» και άρα χρόνο, ώστε να νιώσουν μέλη της ομάδας που θα πάει να παίξει ματς «φωτιά», όπως αυτό που έρχεται στην Μάλαγα.

Το βασικό ερώτημα είναι τι σκέφτεται ο Καταλανός τεχνικός γι αυτούς και την προοπτική τους με ορίζοντα όχι μόνο της Euroleague, αλλά και τα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος που θα κρίνoυν τον τίτλο του πρωταθλητή, τον οποίο ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί με απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Αν είναι αποφασισμένος, όπως έδειξε με την Χίμκι, τον Ολυμπιακό και την Ρεάλ Μ. να αξιοποιήσει τα χαρακτηριστικά που του προσφέρει ο Μάικ Τζέιμς, ως το τέλος, τότε είναι απορίας άξιο γιατί δεν τον έχει βάλει στο ελληνικό ρόστερ για να του δώσει περισσότερα-έστω κι εύκολα-παιχνίδια με τους συμπαίκτες του. Λίγο διαφορετική είναι η περίπτωση του Πέιν, από τον οποίο φαίνεται να θέλει να χρησιμοποιήσει τα αθλητικά του χαρακτηριστικά μέσα στο ζωγραφιστό, αλλά είναι περισσότερο από οφθαλμοφανές ότι δεν νιώθει σίγουρος ότι η ελλιπής τεχνική του κατάρτιση και τα τελειώματά του (αν εξαιρέσουμε τα καρφώματα) μπορούν να τον βοηθήσουν περισσότερο από την εμπειρία του Γκάμπριελ από την ατμόσφαιρα των ελληνικών τελικών. Πάντως στην Ευρώπη τον χρησιμοποιεί πιο νωρίς από τον Βουγιούκα και όλη αυτή η ανάμειξη, μέχρι στιγμής είναι που βγάζει αυτή την εικόνα μιας ομάδας που ξαφνικά μπερδεύτηκε και προσπαθεί να βρει νέες ισορροπίες.

Πάντως, αν προσθέσουμε και την περίπτωση του Λοτζέσκι, το πιο πιθανό είναι ότι αυτή τη περίοδο που «σφίγγουν τα γάλατα», γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Πασκουάλ θα κριθεί φέτος από το αν θα πάει τους «πράσινους» στο final4, όπως κρίθηκαν και οι προκάτοχοί του, είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να αναζητηθούν οι πιο «καθαρές» και όχι οι «μεσοβέζικες» λύσεις στις αποφάσεις με ποιους είναι αποφασισμένος να πάει στον… πόλεμο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος