Follow your heart

Follow your heart

Follow your heart

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος παραλληλίζει το μοτό παλιάς τηλεοπτικής διαφήμισης με τη νέα τάξη πραγμάτων στον Άρη…

Στις 5 Μαρτίου, στη συγκεκριμένη γωνιά, είχαμε σημειώσει τα εξής: «Το ζεύγος των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης και Τζώρτζια Ευσεβίου, προσπαθούν να βγάλουν από τη… μύγα ξύγκι. Δεν εξηγείται διαφορετικά η συμπεριφορά τους. Στο καλό σενάριο, εντός 10-15 ημερών αυτό το κεφάλαιο θα κλείσει για τον Άρη εκτός κι αν οι ιδιοκτήτες λειτουργήσουν εκδικητικά. Ως επιχειρηματίες είναι αδύνατο να μην έχουν καταλάβει ότι η πρόταση που έχουν δεχθεί εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους».

Οι πρώην ιδιοκτήτες της ΚΑΕ πράγματι έβγαλαν από τη μύγα ξύγκι, αλλά έστω την ύστατη στιγμή αντιλήφθηκαν ότι η πρόταση που κατατέθηκε στο τραπέζι πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ήταν η πλέον συμφέρουσα για τους ίδιους. Γιατί προέβλεπε την απαλλαγή τους από τα χρέη προς το Δημόσιο και την παράδοση των μετοχών (μέσω πληρεξουσίου) σ’ έναν γνωστό άνθρωπο στο ελληνικό επιχειρείν. Σημασία δεν έχουν τα ονόματα γιατί ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να ακολουθήσει την καρδιά του. Και κυρίως να απεγκλωβίσει όλους τους επίσημους φορείς του Άρη οι οποίοι πνίγονταν σε μια κουταλιά νερό.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, όταν το gazzetta.gr έκανε τη σχετική αποκάλυψη, όλοι προσπαθούσαν να μάθουν το όνομά του. Μέχρι και το όνομα πρόσφατων καταστροφέων του συλλόγου άκουσα. Μα, η ουσία δεν είναι το όνομα του ανθρώπου, του Δημήτρη Γουλιέλμου δηλαδή, αλλά το σχέδιό του. Ακούω για πλάνα και… αεροπλάνα κι ενώ το πράγμα είναι τόσο ξεκάθαρο, τόσο οφθαλμοφανές.

Καταρχάς, ο συγκεκριμένος δικηγόρος δεν παρακινήθηκε από κανέναν. Είναι Αρειανός, κάτοχος εισιτηρίων διαρκείας με… χιόνια και βροχές, έχει γνώση των οικονομικών στοιχείων εδώ και πολύ καιρό και από την αγάπη του για την ομάδα λειτούργησε αυτοβούλως. Κανείς δεν του χτύπησε την πόρτα. Μόνος του πήγε στον Λάσκαρη, ήξερα τα πάντα για τον πρώην ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, μα τα πάντα. Πολύ καιρό πριν υποψιαστούμε οι υπόλοιποι.

Πριν κάνει την αποφασιστική κίνησή του, συζήτησε με ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται σε επαγγελματικό επίπεδο καθώς είναι νομικός σύμβουλος μεγάλων ελληνικών εταιριών γιατί είναι αναγκαία η ουσιαστική υποστήριξή τους. Συζήτησε και με τον Παναγιώτη Καπάζογλου ο οποίος επίσης ενδιαφέρθηκε και διαπραγματεύτηκε με την ιδιοκτησία εκπροσωπώντας άλλους επιχειρηματίες. Μέτρησε τις δυνάμεις του και υλοποίησε το αυτονόητο. Δηλαδή, έπρεπε πάση θυσία να φύγει η ομάδα από το ζεύγος Λάσκαρη. Κι αυτό έγινε με την εξασφάλιση του πληρεξουσίου των μετοχών.

Από τη νέα τάξη πραγμάτων δεν αποκλείεται κανείς. Κι εδώ βρίσκεται η ουσία της υπόθεσης αλλά και ο λόγος της επιλογής του τίτλου του κειμένου. Η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας θα τρέξει κανονικά κι όσοι πιστοί προσέλθουν. Μέσω της αγοράς μετοχών, όλοι όσοι έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να αποκτήσουν ρόλο στην προσπάθεια διάσωσης του συλλόγου είναι ευπρόσδεκτοι. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Καμία ομάδα, καμία παράταξη. Αυτό που χρειαζόταν, αυτό που έλειπε, ήταν ένα ενωτικό πρόσωπο.

Χθες(10/3) το πρωί, ο Δημήτρης Γουλιέλμος βρέθηκε για κάμποσες ώρες στο Παλέ. Δεν κρύφτηκε από κανέναν, ίσα-ίσα συζήτησε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον ενημέρωσε για τα σχέδιά του. Η χρονική διάρκεια του διαστήματος εξυγίανσης θα εξαρτηθεί α) από το επίπεδο χρηματοδότησης των ανθρώπων που θα τον υποστηρίξουν αλλά και των αντίστοιχων του Παναγιώτη Καπάζογλου, β) από το μέγεθος της υποστήριξης άλλων επιφανών αρειανών και φυσικά από τον βαθμό συστράτευσης των απλών φιλάθλων και γ) από το επίπεδο κατανόησης των πιστωτών. Η αποπληρωμή των χρεών και η αποκατάσταση της καθημερινότητας είναι ο βασικός στόχος.

Και κάτι τελευταίο. Τον τελευταίο χρόνο ο Άρης είχε παθητική στάση, βυθισμένος στα προβλήματά του, έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους να μπερδευτούν και να νομίσουν ότι έχουν απέναντί τους την… Κάτω Ραχούλα. Η ζωή έχει γυρίσματα κι εκεί που είσαι στο υψηλότερο σημείο του τροχού ξαφνικά σε πλακώνει δίχως να το καταλάβεις. Το τι θα πετύχουν οι άνθρωποι που ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο θα φανεί στην πορεία του χρόνου. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα δεχθούν πρόσωπα και καταστάσεις που κυριαρχούν στο ελληνικό μπάσκετ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.