Εκπληρώθηκαν πολλοί στόχοι σε 40'

Εκπληρώθηκαν πολλοί στόχοι σε 40'

Εκπληρώθηκαν πολλοί στόχοι σε 40'
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τους στόχους που πέτυχε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τον Άρη.

Ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με τον Άρη είχε πολλούς στόχους και πιστεύω πως η νίκη ήταν από τους τελευταίους σε προτεραιότητα. Αυτό το αναφέρω λόγω της δεδομένης εξέλιξης του αποτελέσματος.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έφυγε ικανοποιημένος από το ΣΕΦ αφού οι περισσότεροι επετεύχθησαν.

Με απλά λόγια οι Πειραιώτες έπαιξαν καλή άμυνα, έβγαλαν ωραίες φάσεις στην επίθεση στο «5on5». Ο Σφαιρόπουλος επίσης ξεκούρασε τον Σπανούλη, έδωσε χρόνο σε Μπράουν και Τιλί, κράτησε ενεργούς τους Τολιόπουλο και Μπόγρη και τέλος, βελτίωσε την ψυχολογία παικτών που τη χρειάζονταν (Μάντζαρης).

Τα παραπάνω δεν είναι εύκολα για κανέναν προπονητή πόσω δε μάλλον για τον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο μίας ομάδας με τόσο απαιτητικό κοινό. Από αυτή την άποψη λοιπόν η αναμέτρηση με τον Άρη είχε χρήσιμα πράγματα.

Όπως φυσικά χρήσιμη ήταν και η άμυνα ζώνης του Άρη. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην πρώτη του επιστροφή στο ΣΕΦ από τότε που αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας, θέλησε να μετριάσει τη φθορά των παικτών του επιλέγοντας άμυνα χώρου.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν προβλήματα στα πρώτα λεπτά τα οποία τη συνάντησαν, ωστόσο στη συνέχεια ανταποκρίθηκαν. Η αλήθεια είναι πάντως πως στην Euroleague η οποία τους ενδιαφέρει μόνο το επόμενο δίμηνο, δύσκολα θα παίξουν με αντίπαλο που θα αμυνθεί με ζώνη. Τουλάχιστον όχι για περισσότερες από 2-3 κατοχές μπάλας.

Θα ήθελα να σταθώ στη σημασία του χρόνου συμμετοχής χρησιμοποιώντας ως φωτεινό παράδειγμα τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Στον Παναθηναϊκό ήταν παροπλισμένος λόγω της πίεσης για το αποτέλεσμα και μέσα σε δύο μήνες που φοράει τη φανέλα του Άρη, εκτός από την ποιότητα που διέθετε επιβεβαιώνει πως διασκεδάζει το μπάσκετ (παρά τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα).

Για το παραπάνω και μόνο θα ήθελα να βλέπω τον Βασίλη Τολιόπουλο στην 12άδα σε όλα τα ματς ελληνικού πρωταθλήματος μέχρι και τους τελικούς.

ΥΓ: Με 4 point guard η 12άδα και ο Ρόμπερτς βαφτίστηκε «δυάρι». Δεύτερο σερί καλό παιχνίδι ο Αμερικανός και πολύ καλός στην άμυνα κόντρα στον Άρη.

ΥΓ 2: Χρειαζόταν το «ξεμπούκωμα» ο Μάντζαρης με τα 4/4 τρίποντα από το 27’ κι έπειτα. Χρειάζεται όμως να συνεχίσει έτσι. Με καλό τον Μάντζαρη, ο Ολυμπιακός θα βελτιωθεί πολύ περισσότερο.

ΥΓ 3: Μπράβο σε όλους όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ. Πολλή άσχημη εικόνα η οποία δεν αξίζει. Αν είχε χάσει το ντέρμπι ενδεχομένως να είχε περισσότερο κόσμο το ματς με τον Άρη αφού θα είχε την ευκαιρία να κράξει (αγαπημένο σπορ αρκετών, όχι όλων).

ΥΓ 4: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Σφαιρόπουλου θα είναι στην Euroleague με το χρόνο συμμετοχής των πέντε γκαρντ. Δε θα φορτώνονται σε κάθε αγώνα με 4 φάουλ (Μάντζαρης, Ρόμπερτς κόντρα στον Παναθηναϊκό) κι εκεί θα πρέπει να… στεναχωρήσει κάποιον.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.