Παναθηναϊκός - ΓΣΛ Φάρος 103-70

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - ΓΣΛ Φάρος 103-70

bet365

Ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα στο κλειστό του ΟΑΚΑ και με τον Τσάβι Πασκουάλ να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής σε όλους, οι «πράσινοι» επικράτησαν του ΓΣΛ Φάρου με 103-70 και ισοφάρισαν το ρεκόρ τους όσον αφορά την καλύτερη εκκίνηση στην στην Basket League!

Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα στο ματς για την 16η αγωνιστική της Basket League. Το αντίθετο θα μπορούσε να πει κάποιος. Η αναμέτρηση με τον ΓΣΛ Φάρο προσφέρθηκε μόνο για μια καλή προπόνηση εν όψει του αγώνα με την Χίμκι στην επανέναρξη της EuroLeague την επόμενη εβδομάδα και μια καλή ευκαιρία για τον Τσάβι Πασκουάλ να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους.

Ο Καταλανός προπονητής πραγματοποίησε μεγάλο rotation, πήρε σκορ και από τους 12 παίκτες που βρέθηκαν στο παρκέ ενώ είδε την ομάδα του να ισοφαρίζει την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της όσον αφορά την εκκίνηση στην Basket League. Συγκεκριμένα έφτασε αισίως στο 16-0, το ίδιο ακριβώς ρεκόρ που είχε και τη σεζόν 2007-08 μετά το «διπλό» που είχε κάνει στο ΣΕΦ με τα αλήστου μνήμης 7/8 τρίποντα του Κένεντι Ουίνστον. Τότε το ρεκόρ το είχε «σπάσει» ο Άρης στο «Αλεξάνδρειο» ενώ τώρα ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει το ματς στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα για να «σπάσει» το προ 10ετίας ρεκόρ του.

Όσον αφορά το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής. Ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό του ματς, με έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, τον Καλαϊτζάκη να αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος του Πασκουάλ από τη στιγμή που βρέθηκε για αρκετή ώρα στο παρκέ, ενώ κανείς δεν αγωνίστηκε περισσότερο από 25 λεπτά. Κι όλα αυτά υπό των βλέμμα των Έιντριαν Πέιν και Μάικ Τζέιμς, με τον δεύτερο να... βρίσκεται πολλές φορές πίσω από τον πάγκο και να ζει το ματς μαζί με τους υπολοίπους!

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» με την υπόθεση της νίκης από το πρώτο δεκάλεπτο. Χωρίς να πατήσει ιδιαίτερα το γκάζι, αλλά χάρη στην ευστοχία και τον επιθετικό οίστρο του Κένι Γκέιμπριελ, μπόρεσε να ανοίξει την «ψαλίδα» της διαφοράς από πολύ νωρίς. Το... 15-5 ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ η οποία όχι μόνο δεν κινδύνευσε, αλλά ούτε και απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους.

Μάλιστα στο δεύτερο δεκάλεπτο έφτασε στο +21 (40-19) ο δείκτης του σκορ και μάλιστα σε ρυθμό... ρελαντί. Ο Καταλανός προπονητής είχε χρησιμοποιήσει τους 11 από τους 12 παίκτες που είχε στην διάθεσή του, με τον Γκέιμπριελ να ήταν εκείνος που οδηγούσε την ομάδα του σκοράρισμα με 10 πόντους έχοντας 4/4 σουτ και 6 ριμπάουντ! Πολύ καλή και η παρουσία του Ντένμον (7π., 3/5 σουτ) ενώ ο Νικ Καλάθης σε λιγότερο από εννέα λεπτά συμμετοχής στο πρώτο μισό του αγώνα είχε... 6 ασίστ!

Τα εξαιρετικά ποσοστά ήταν εκείνα που έκαναν την διαφορά, αφού ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο στο 57-37 έχοντας 7/10 τρίποντα (!) ενώ ο ΓΣΛ Φάρος μόλις 15/36 εντός παιδιάς (37%)!

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤI: Πολύ απλά η διαφορά ήταν τεράστια μεταξύ των δύο ομάδων. Επιπλέον υπήρχε πλουραλισμός από πλευράς Παναθηναϊκού, υψηλά ποσοστά ευστοχίας (13/22 τρίποντα και 36/63 σουτ), περισσότερα ριμπάουντ (40-36), αρκετές ασίστ (21) και πολύ καλή παρουσία και από τους 12 που αγωνίστηκαν.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Κένι Γκέιμπριελ (13π., 7ριμπ., 3μπλοκ) και Κέι Σι Ρίβερς (12π., 3/4τρ., 3ρ.) ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Αθόρυβος τελείως ο Μουράτος με 4 πόντους και μόλις 2/10 σουτ εντός παιδιάς.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν αρκετό για να... προαναγγείλει την εύκολη επικράτηση του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 27-15 στο δεκάλεπτο, έφτασαν στο +21 και έκτοτε δεν άφησαν τον ΓΣΛ Φάρο να μπει καθόλου στο ματς.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Ντίνος Μήτογλου (11π., 8ριμπ.) ήταν και πάλι εκείνος που κέρδισε το χειροκρότημα από τους φίλους του Παναθηναϊκού, όπως επίσης και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης (6π., 3ρ.) στα 13' που αγωνίστηκε.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: To εντυπωσιακό μπλοκ του Κένι Γκέιμπριελ στον Κίλι στην τελευταία περίοδο του αγώνα. Ο παίκτης του ΓΣΛ Φάρου προσπάθησε να καρφώσει τη μπάλα, αλλά ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού τον φιλοδώρησε με μια μεγαλοπρεπέστατη τάπα!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 16 λάθη του, ενώ ο ΓΣΛ Φάρος το 39% στα σουτ (28/71).

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 57-37, 86-55, 103-70

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα