ΑΕΚ - Άρης 73-64

Βασίλης Βλαχόπουλος
ΑΕΚ - Άρης 73-64

bet365

Η ΑΕΚ επικράτησε (73-64) του Άρη στο κλειστό «Νίκος Γκάλης», έχοντας καλύτερους τους δύο πρώην των «κίτρινων». Καββαδάς και Βασιλόπουλος είχαν καταλυτική παρουσία στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Ανταγωνιστικός ο Άρης, σπουδαία εμφάνιση ο Τσαϊρέλης.

Μέσα από την άμυνά του (με παγίδες) ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο αλλά και συνέπεια στην επίθεση καθώς βρήκε τους… χώρους για να χτυπήσει στο Transition game. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη προηγήθηκε με 3-9 στα μισά της πρώτης περιόδου, έδωσε το ελεύθερο σουτ στην ΑΕΚ και την άφησε να εκτελεί με άσχημα ποσοστά ευστοχίας (1/8 προσπάθειες στο πρώτο δεκάλεπτο). Στο τέλος της περιόδου οι Θεσσαλονικείς είχαν το προβάδισμα με 13-18.

Η ΑΕΚ άλλαξε λογική στην επίθεση, στη δεύτερη περίοδο, ουσιαστικά πέρασε την μπάλα στο καλάθι και στόχευσε κυρίως σε συνεργασίες δύο παικτών. Ειδικά αυτή των Λαρεντζάκη-Μαυροειδή της έδωσαν καρπούς στην επίθεση. Έτσι ο Άρης προηγήθηκε μεν με 15-22 έπειτα από περίπου ένα λεπτό σε αυτό το δεκάλεπτο για να ακολουθήσει όμως επιμέρους σκορ 24-7 των γηπεδούχων μέχρι το τέλος αυτού. Σε αυτό το διάστημα έδωσε βοήθησε – πάντα μέσα από τη ρακέτα – και ο Βασίλης Καββαδάς, ενώ ο Αρης α) δεν είχε τρόπο να ανταποκριθεί στην άμυνα στους ψηλούς της ΑΕΚ και β) επιθετικά σούταρε με πολύ άσχημα ποσοστά καθώς από τα 9/13 δίποντα μέχρι το 11’ στο τέλος του ημιχρόνου είχε 2/13! Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 39-29 υπέρ της ΑΕΚ και με τον Κέλσι Μπάρλοου να κάνει τη διαφορά.

Μετά από ένα λεπτό στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ βρέθηκε στο +14(43-29) έπειτα από εύστοχο σουτ του Βασίλη Ξανθόπουλου. Από εκείνο το σημείο άλλαξαν τα πάντα. Ο Άρης της μόλις μίας τελικής πάσας στο πρώτο ημίχρονο, απέκτησε συνεργασίες και διάβασμα παιχνιδιού. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έκανε καταπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο, τον ακολούθησε και ο Ιβάν Μάρας και ο Άρης με επιμέρους σκορ 5-18 μείωσε σε 48-47 μετά τη συμπλήρωση επτά λεπτών αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσαϊρέλης σημείωσε 12 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, έξι πέτυχε ο Μάρας και στο τέλος αυτού το σκορ ήταν 52-49.

Η λύση του αγωνιστικού προβλήματος για την ΑΕΚ ήταν ο Βασίλης Καββαδάς. Από τη στιγμή που ο έμπειρος σέντερ μπήκε στο παιχνίδι, η ΑΕΚ απέκτησε σκορ στην επίθεση, μάζεψε επιθετικά ριμπάουντ και απέκτησε επιπλέον κατοχές, κυρίως όμως σχεδόν εκμηδένισε τη δράση των ψηλών του Άρη. Έτσι οι γηπεδούχοι από το 63-59 στα μισά της τελευταίας περιόδου προηγήθηκαν με 70-61 (38’) και ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ΑΕΚ μάζεψε τα περισσότερα από τα επιθετικά ριμπάουντ της στην τελευταία περίοδο, κυρίως όμως

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Καββαδάς έβγαλε την ΑΕΚ από εξαιρετικά δύσκολη θέση στα μέσα της τελευταίας περιόδου. Με τη διαφορά στους τέσσερις πόντους, μπήκε στο γήπεδο έδωσε επτά πόντους, άμυνες και ριμπάουντ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος καθώς στο κρίσιμο σημείο μάζεψε ριμπάουντ, έδωσε το μακρινό σουτ κι έβγαλε άμυνες για την ομάδα του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Για την ΑΕΚ τόσο ο Γκριν όσο και ο Χάρις έκαναν περισσότερη ζημιά. Για τον Άρη, η θεωρητικά γραμμή κρούσης από την περιφέρεια με τους Μποχωρίδη-Μπελ και Αθηναίου εξελίχθηκε σε… αδύναμο κρίκο καθώς ήταν απελπιστικά άστοχοι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίλεπτο από το 35’ έως και το 38’ όπου η ΑΕΚ κυριάρχησε στα καλάθια και με επιμέρους σκορ 7-2 κάθισε πάνω σε διαφορά εννιά πόντων (70-61)

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ήταν απελπιστικά άστοχοι έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Και οι δύο επίσης έχαναν με χαρακτηριστική ευκολία τα αμυντικά ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 39-29, 53-49, 73-64.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα