Παναθηναϊκός - Λαύριο 120-118

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Λαύριο 120-118

bet365

Σε ένα ματς πραγματική διαφήμιση του μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός... είδε και έπαθε μέχρι να κάμψει την αντίσταση του εκπληκτικού Λαυρίου με 120-118 στην δεύτερη παράταση και να κλείσει αήττητος τον πρώτο γύρο της Basket League με 13 νίκες σε ισάριθμα ματς!

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το παιχνίδι του ΟΑΚΑ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Λαύριο αναμένεται να διεκδικήσει τον τίτλο του... καλύτερου αγώνα, ίσως και στην ιστορία της Basket League!

Το θέαμα ήταν πλούσιο, το σκορ υψηλό ενώ οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν υπέρ του δέοντος ανταγωνιστικοί και έτοιμοι να κάνουν την.. ζημιά στους «πράσινους». Όχι ότι θα τους επηρέαζε βαθμολογικά, αλλά σίγουρα θα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων χρόνων στην Basket League. Και φυσικά δεν ήθελε και... πολύ!

Με έναν Μακένζι Μουρ από... άλλον πλανήτη, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά σε μια ιστορική νίκη, αλλά οι «πράσινοι» κατάφεραν να κρατήσουν το ροζ φύλλο με... νύχια και με δόντια ύστερα από δύο παρατάσεις! Το τελικό 120-118 δείχνει από μόνο του τα όσα συνέβησαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, όπου κερδισμένο ήταν πρώτα το μπάσκετ και έπειτα ο Παναθηναϊκός.

Το σίγουρο είναι ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και πολλά μπράβο στην ομάδα του Λαυρίου, η οποία παρουσιάστηκε σοβαρή, δεν πτοήθηκε όταν βρέθηκε στο -12 (90-78) στην τελευταία περίοδο και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να γυρίσει το ματς! Μάλιστα είχε και τις ευκαιρίες να το κερδίσει, αλλά η απειρία των παικτών σε συνδυασμό με κάποιες επιπολαιότητες σε άμυνα και επίθεση, έγειραν τη πλάστιγγα στη μεριά των γηπεδούχων. Και πάλι. Όπως νίκησε ο Παναθηναϊκός, έτσι ακριβώς θα μπορούσε να νικήσει και το Λαύριο!

O Νίκος Παππάς ήταν ο καλύτερος των «πρασίνων» και εκείνος που στην ουσία «σφράγισε» τη νίκη του Παναθηναϊκού με ένα τρίποντο στα 51'' πριν από το τέλος με το οποίο έδωσε αέρα 5 πόντων (118-113) στην ομάδα του. Ο Νικ Καλάθης τον ακολούθησε σε απόδοση έχοντας και εκείνος που έβαλε την υπογραφή του με 21 πόντους και 10 ασίστ και με το τρίποντο το οποίο κράτησε τον Παναθηναικό στο ματς (110-110) μετά το τρίποντο του Μουρ. Ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός γι' άλλο ένα ματς αφού είχε 30 πόντους με 9/12 σουτ, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ.

Το ματς θύμιζε... ΝΒΑ από το ξεκίνημα του αγώνα όσον αφορά το σκορ! Το Λαύριο «πυροβολούσε» ακατάπαυστα έξω από τα 6.75 μέτρα, ενώ σε μεγάλη μέρα επιθετικά βρέθηκε και ο Παναθηναϊκός με αποτέλεσμα το σκορ να πάρει από νωρίς τεράστιες διαστάσεις! Η φοβερή ευστοχία των φιλοξενούμενων ήταν εκείνη που κρατούσε αμείωτο το ενδιαφέρον στο ματς, αφού οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να πάρουν διαφορά ασφαλείας ώστε να «κλειδώσουν» τη νίκη. Το αντίθετο!

Το Λαύριο είχε 9/18 τρίποντα στο πρώτο μισό του αγώνα και 9/17 δίποντα! Ποσοστά που τους έδιναν τη δυνατότητα να είναι κοντά στο σκορ και να βρίσκουν «απαντήσεις» στο «πράσινο» κρεσέντο των Κέι Σι Ρίβερς (14π., στο α' με 4/5 τρίποντα), Νικ Καλάθη (12π., στο α' με 4/4δίπ., 1/2τρίπ., 1/2β., 3ασ., 2ρ.) και Νίκου Παππά (11π., στο α' με 4/5δίπ., 3/4β.). Άλλωστε και ο Παναθηναϊκός είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας στο πρώτο μισό του αγώνα με 14/21 δίποντα (66%) και 7/11 τρίποντα (63%). Μόνο στις βολές τα έκανε... μαντάρα με 8/17 ωστόσο οι 57 πόντοι του ημιχρόνου είναι... τεράστιο νούμερο για 20 λεπτά παιχνιδιού. Όπως φυσικά και οι 50 του Λαυρίου (57-50 το ημίχρονο) για ματς εκτός έδρας και μάλιστα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι άμυνες είχαν πάει.. περίπατο σε αυτό το διάστημα, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην επίθεση. Το +9 του Παναθηναϊκού στην δεύτερη περίοδο ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά που κατάφερε να πάρει στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν φοβερή συνέπεια στο σκοράρισμα, αφού είχαν σκοράρει και οι 10 (από τους 12) παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει ο Χρήστος Σερέλης στο πρώτο ημίχρονο.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤI: Όπως κέρδισε ο Παναθηναϊκός το ματς, έτσι θα μπορούσε να το κερδίσει και το Λαύριο. Απλούστατα στο τέλος οι «πράσινοι» εκμεταλλεύτηκαν την εμπειρία τους σε διαχείριση ανάλογων καταστάσεων, ενώ το Λαύριο πλήρωσε αντίστοιχα την επιπολαιότητα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Από τον Παναθηναϊκό ο Νίκος Παππάς με 24 πόντους (6/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 9/14 βολές) και ο Νικ Καλάθης (21π., 7/13 σουτ, 10ασ., 6ρ.) ενώ από το Λαύριο ο Μακένζι Μουρ (30π., 7ασ., 4ρ.)

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Μόνο ο Κουζέλογλου δεν βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα του στο συγκεκριμένο ματς αναλογικά με τα λεπτά συμμετοχής του (18:19)

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τελευταίο δίλεπτο της πρώτης παράτασης όπου το Λαύριο δεν σημείωσε πόντο στα τελευταία 01:49 αν και σε εκείνο το διάστημα είχε το προβάδισμα με 107-102. Ο Παναθηναϊκός με ένα 5-0 ισοφάρισε και έστειλε το ματς και σε δεύτερη παράταση. Φυσικά και ηεπίθεση του Λαυρίου στο τέλος της πρώτης παράτασης με 15'' για το τέλος! Ο Μέιερ βιάστηκε να επιχειρήσει τρίποντο ενώ είχε την επίθεση το Λαύριο με το σκορ στο 107-107 με αποτέλεσμα να πετάξει στα σκουπίδια μια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Τζέιμς Γκιστ (11π., 13ρ.), ο οποίος σημείωσε έξι συνεχόμενους πόντους στο ξεκίνημα της δεύτερης παράτασης και μπόρεσε να κρατήσει τον Παναθηναϊκό μέσα στο ματς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρίποντο του Νίκου Παππά στα 51'' πριν από το τέλος της δεύτερης παράτασης με το οποίο έδωσε αέρα πέντε πόντων (118-113) στον Παναθηναϊκό.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το 58% στις βολές (23/40!!!) ενώ το Λαύριο τα 16 λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ (43-36 ο Παναθηναϊκός)

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 57-50, 77-74, 98-98 (κ.α.), 107-107 (παρ.), 120-118

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα