Επιτέλους έψαξε το γρήγορο καλάθι (pic)

Επιτέλους έψαξε το γρήγορο καλάθι (pic)

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Επιτέλους έψαξε το γρήγορο καλάθι (pic)
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την εμφανή διάθεση που έδειξε ο Ολυμπιακός να τρέξει κόντρα στον Προμηθέα και να απαγκιστρωθεί από τα συνεχή pick 'n' roll στην ίδια επίθεση.

Τα παιχνίδια της Basket League δεν είναι χρήσιμα για συμπεράσματα, αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται ο Ολυμπιακός με τις δύο «τριαντάρες» δε γίνεται να περάσει ασχολίαστο κάτι.

Στην αναμέτρηση με τον Προμηθέα οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν με μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο σκέψης τους ή μάλλον στον τρόπο εκτέλεσης.

Ανέκαθεν είχαν ως στόχο να τρέχουν στον αιφνιδιασμό, αλλά είχαν σταματήσει να το κάνουν.

Ο Ολυμπιακός στην Πάτρα έψαξε αρκετά το εύκολο καλάθι και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε.

Ενδεχομένως για αυτό ξεκίνησε ο Ρόμπερτς κι όχι ο Μάντζαρης αν κι υποψιάζομαι πως συνέτρεχαν και λόγοι ψυχολογικής τόνωσης. Με τον Αμερικανό η ομάδα είναι πιο γρήγορη στο παρκέ.

Επίσης κάτι που είδαμε μετά από αρκετό καιρό ήταν η γρήγορη outlet πάσα, δηλαδή η πάσα του παίκτη που παίρνει το ριμπάουντ προς τον γκαρντ της ομάδας του. Όποτε έπαιρναν ριμπάουντ Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ και Μπόγρης έδιναν τη μπάλα γρήγορα. Πολλές φορές μάλιστα ενώ βρίσκονταν στον αέρα, πριν καν προσγειωθούν.

Άλλη αλλαγή που παρατήρησα στην επίθεση των «ερυθρόλευκων» ήταν η υπομονή και οι αποστάσεις στην επίθεση.

Σε πολλά ματς παρατηρούμε να γίνονται 3 και 4 pick 'n roll. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι μετά το πρώτο σκριν στη μπάλα, αυτή έφευγε και το σύστημα συνεχιζόταν με πάσες κάτι που δημιουργούσε μεγαλύτερη ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα και περισσότερους διαδρόμους για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Για να συμβεί αυτό βοήθησαν πολλοί οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, ειδικά Μπόγρης και Ουίλτζερ. Ο Έλληνας σέντερ βρήκε 4 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ παίζοντας απελευθερωμένος από το άγχος κι ο Καναδός βάλθηκε να μας τρελάνει με την ευστοχία του από τα 6.75. Αυτό το γνωρίζαμε βέβαια, αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το turn around στο οποίο ευστόχησε.

Τα παραπάνω στοιχεία μπορώ να σας πω με σιγουριά πως δεν ήταν μόνο για το συγκεκριμένο ματς, αλλά είναι κάτι που θα αναζητηθεί και στα επόμενα παιχνίδια.

ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΛΑΘΗ

Δεν ήταν όλα καλά όμως. Το «νεκρό» πεντάλεπτο στο τέλος της δεύτερης περιόδου έφερε ένα 17-0.

Η προσωπική μου άποψη δεν αλλάζει. Θεωρώ απαράδεκτο σε οποιοδήποτε επίπεδο αγώνα να υπάρχουν τέτοια σερί. Πόσω δε όταν το δέχεσαι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός έδωσε δικαίωμα για νέα σειρά γκρίνιας στα σχόλια όσων αράζουν στον καναπέ του σπιτιού τους και ψάχνουν ευκαιρία.

Για μένα πάντως το χειρότερο δεν ήταν το 17-0, αλλά το καλάθι που δέχτηκαν στο τέλος του τρίτου δεκάλεπου. Με 5΄΄ στο χρονόμετρο ο Σλαούστρος ευστόχησε ανενόχλητος σε lay up. Τραγική επιστροφή στην άμυνα των Πειραιωτών.

ΥΓ: Το second unit του Ολυμπιακού έπαιξε καταπληκτικό μπάσκετ.

ΥΓ 2: Ο Ρόμπερτς χρειάζεται να ξεμπουκώσει, το ίδιο κι ο Τόμπσον. Πρέπει να κάνουν ένα ματς σαν κι αυτό του Ουίλτζερ,

ΥΓ 3: Πάλι λάθος επαναφορά...

ΥΓ 4: Όταν κάτι δεν πάει καλά, δε φταίει ποτέ ένας. Μην τα ρίχνουμε όλα στον Σφαιρόπουλο λοιπόν...

ΥΓ 5: Ωραία φωτογραφία...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.