Οι αιτίες του «ερυθρόλευκου» "limit-down" και η τελευταία «πράσινη» ασίστ!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Οι αιτίες του «ερυθρόλευκου» "limit-down" και η τελευταία «πράσινη» ασίστ!
O Αντώνης Καλκαβούρας καταγράφει τις σκέψεις του από το αγωνιστικό τετραήμερο των «αιωνίων» αντιπάλων σε Ελλάδα κι Ευρώπη κι επιχειρεί τον απολογισμό της 12ης αγωνιστικής της Basket League, απολαμβάνοντας με την ψυχή του το όμορφο «παραμύθι» του Λαυρίου!

Online προκριματικά για το Powerfest. 147 τουρνουά poker με εγγυημένα έπαθλα*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το δείγμα είναι πλέον ασφαλές και μας επιτρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για τις εφετινές δυνατότητες των πρωταθλητών, αν κι εφόσον δεν χτυπηθούν από τραυματισμούς! Και πιο πολύ φυσικά, αν αντέξει μέχρι το τέλος, στους "φουλ" ρυθμούς που αγωνίζεται (κυρίως στην Euroleague), o εκπληκτικός εφετινός Νικ Καλάθης!

Ο 28χρονος διεθνής point-guard πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και «φλερτάρει» ακόμη και το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, ωστόσο, παρότι οι «πράσινοι» ανταπεξήλθαν με σχεδόν άριστα κατά την απουσία του (3 νίκες σε 4 αγώνες), όσο σφίγγουν τα γάλατα τόσο περισσότερο εξαρτώνται από τον φυσικό τους ηγέτη.

Και εντάξει κόντρα στην Μπάρτσα, να το καταλάβω... Ο... άπιαστος "Nick the quick" που ολοένα και περισσότερα «μπαίνει στα παπούτσια» του Διαμαντίδη, χρειάστηκε να παίξει 33 λεπτά και να βγάλει... μάτια (17π., 4ρ., 12ασ. & 5κλ. με 8/10 διπ.), για να βοηθήσει την ομάδα του να παραμείνει αήττητη εντός έδρας (9/9) και να ανέβει για πρώτη φορά στην 2η θέση της βαθμολογίας! Απέναντι στην ΑΕΚ, όμως, γιατί να μην υπάρχουν δύο ακόμη point-guards για να ξεκουράσουν τον Καλάθη, ειδικότερα στο 2ο μέρος, από τη στιγμή που το ματς αποδείχτηκε... παράσταση για έναν ρόλο!

Θα μου πείτε προς τι η ανησυχία, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός (12-0) έκανε πολύ εύκολα το καθήκον του (94-74), πήρε «ηχηρή» ρεβάνς από την «Ένωση» για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και παρέμεινε μόνος πρώτος αήττητος στην Basket League; Η απάντηση είναι η εξής: Η 16η και τελευταία (μοιραία) τελική πάσα του «εξάστερου», κατεγράφη πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα! Ναι καλά ακούσατε!

Ο Νικ της 3ης περιόδου αποφάσισε να έχει πλήρως εκτελεστικό και καθόλου δημιουργικό ρόλο (συνολικά είχε 19π., 6ασ. & 2κλ. με 3/5 τριπ.), η 4η περίοδος τον βρήκε στον πάγκο και μοιραία η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, έβγαλε όλο το 2ο μέρος με μηδέν ασίστ! Ο Λεκαβίτσιους (3π. & 1ασ.) δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά και ελλείψει άλλου κλασσικού πλέϊ-μέϊκερ, ο προπονητής του «τριφυλλιού» δεν θέλει να σκέφτεται ούτε ενδεχόμενο κούρασης του Καλάθη, ούτε φυσικά πιθανότητα απουσίας του λόγω τραυματισμού.

Η εβδομάδα που μόλις άρχισε άλλωστε, είναι ίσως η πιο δύσκολη και κομβική για την εφετινή ευρωπαϊκή πορεία του «τριφυλλιού (την Τετάρτη με Φενέρ εκτός και την Παρασκευή με ΤΣΣΚΑ εντός) και ο Καταλανός τεχνικός ελπίζει σε καλά νέα από το μέτωπο του τραυματισμού του Λοτζέσκι (αιμάτωμα στο πέλμα) και τρίβει τα χέρια για το νέο δυναμικό «παρών» του Ζακ Όγκουστ (11π., 7ρ. & 2κλ. με 5/7 σουτ σε 18').

«Τα τρία κακά της μοίρας του»!

Η χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου έδωσε στον Ολυμπιακό (9-3) την ευκαιρία να κάνει μία γερή προπόνηση και να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις της πιο «εφιαλτικής» εβδομάδας της εφετινής χρονιάς. Την έλλειψη αντίδρασης απέναντι στον ΠΑΟΚ, ακολούθησε ο διασυρμός στη Βιτόρια, που αποτέλεσε την 2η πιο βαριά ήττα των «ερυθρολεύκων» στην Euroleague, οπότε το 100-69 επί του Γ.Σ. Λάρισας/Φάρου, σε μία πρώτη φάση έφερε ανακούφιση!

Οι «ερυθρόλευκοι» (Παπαπέτρου 13π., 6ρ. & 4ασ. με 5/5 διπ.) κράτησαν τους αντιπάλους τους κάτω από τους 70 πόντους, για 7η φορά σε 12 αγώνες πρωταθλήματος, έφτασαν για πρώτη φορά μετά από 21 μήνες τους 100 πόντους και «είδαν» τους Ρόμπερτς (17π., 5ρ. & 8ασ. με 6/7 σουτ σε 23') και Στρέλνιεκς (12π. & 2ασ. σε 20') να παίρνουν χρόνο και να «ξεμπουκώνουν», σε μία εμφανή προσπάθεια να βρουν ρυθμό!

Η 4η εφετινή ευρωπαϊκή «διαβολοβδομάδα» που ακολουθεί (αύριο με Μακάμπι εντός και την Πέμπτη με Χίμκι εκτός) αναμένεται να καθορίσει αρκετά τις ισορροπίες στην πρώτη τετράδα της EL και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος περιμένει να δει μεγάλη βελτίωση στην κυκλοφορία της μπάλας σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, στην αμυντική ενέργεια αλλά και στην αναγκαία ισορροπία μεταξύ inside game και περιφερειακής εκτέλεσης.

Απαραίτητη υποσημείωση: Κόντρα στον «δικέφαλο του Βορρά» και την Μπασκόνια, οι Πειραιώτες σούταραν περισσότερα τρίποντα (5/23 & 5/30) από δίποντα (14/22 & 14/26), είχαν μ.ο. 14 λάθη (15 & 13) και 13 ασίστ (11 & 15), ενώ η καλύτερη άμυνα της Ευρώπης δέχτηκε 78 και 86 πόντους (μ.ο. 82,0) κι έκανε μόλις 8 κλεψίματα (3 & 5).

Πόσο έλλειπε ένα τέτοιο μπασκετικό «παραμύθι»;

Το Λαύριο (9-3) εξακολουθεί να σπάει όλα τα ρεκόρ (1η «κατοσταρα») και στην 3η του σεζόν στα μεγάλα «σαλόνια» του ελληνικού μπάσκετ, πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος, έχει υπερδιπλασιάσει τις νίκες που είχε στις 13 πρώτες αγωνιστικές των δύο τελευταίων χρόνων (ρεκόρ 4-9 τόσο πέρυσι, όσο και πρόπερσι)! Οι Λαυριώτες έχουν βρει εξαιρετική «χημεία», έχουν πολύ πετυχημένες επιλογές ξένων που παίζουν σύγχρονο κι επιθετικό μπάσκετ με έφεση στην ταχύτητα και την έκρηξη (αθλητικά προσόντα) και την ικανότητα στο μακρινό σουτ (για να ανοίγουν οι άμυνες) και έχουν έναν παίκτη... «άλλου πλανήτη» (Μακένζι Μουρ), ο οποίος τους έχει ανεβάσει δύο επίπεδα!

Κόντρα στην περυσινή του ομάδα, ο 25χρονος πληθωρικός φόργουορντ από την Σάντα Ρόζα της Καλιφόρνια ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι της ομάδας του ο απόλυτος "passepartout" (20π., 7ρ., 5ασ., 3κλ. & 2κοψ. σε 27'), πετυχαίνοντας τους 18 από τους 20 πόντους στο πρώτος μέρος, κρατώντας «ζωντανούς» τους γηπεδούχους, ενώ μετά την ανάπαυλα έριξε το βάρος στην άμυνα και τη δημιουργία, ανοίγοντας τον δρόμο για τους συμπαίκτες του. Ο πρώην παίκτης του πανεπιστημίου Τέξας-Ελ Πάσο διεκδικεί με αξιώσεις τον «άτυπο» τίτλο του MVP (μ.ο. 16,2π., 7,0ρ., 4,7ασ. & 2,9κλ. με 60% διπ.) του πρώτου μισού της Basket League και του χρόνου πολύ δύσκολα θα αγωνίζεται στο νοτιότερο σημείο του νομού Αττικής!

Το τελικό 101-87 επί του Προμηθέα διατήρησε τους γηπεδούχους στην συγκατοίκηση της 2ης θέσης με τον Ολυμπιακό και τους χάρισε την 3η σερί νίκη και την 8η στους 9 τελευταίους αγώνες. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη (Ουίγκινς 16π., 4ρ. & 3κοψ., Γκρέϊ 14π. & 3κλ. & Νίξον 13π. & 7ασ.) σούταρε με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (79% βολ., 61% διπ. & 48% τριπ.) έχει την 2η καλύτερη επίθεση (μ.ο. 83,0π.) στο πρωτάθλημα (πάνω και από τους «ερυθρόλευκους»), ενώ στις 3 τελευταίες αγωνιστικές σκοράρει σταθερά πάνω από τους 90 πόντους (μ.ο. 92,7π.). Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε «τι ψάρια θα πιάσει» την ερχόμενη Δευτέρα στο «Νίκος Γκάλης» κόντρα στον Παναθηναϊκό...

Η ελληνική «μαγιά» κάνει την διαφορά!

Ο ΠΑΟΚ (8-4) παραμένει αήττητος μέσα στο 2018 και μετράει 7 νίκες στα τελευταία 8 ματς της Basket League, το σημαντικότερο απ' όλα όμως, είναι ότι έχει βρει μία εντυπωσιακή ισορροπία μεταξύ άμυνας κι επίθεσης, και δικαιώνει το «χτίσιμο» της ομάδας πάνω σε ελληνικό κορμό. Από το Νοέμβριο και μετά ο «δικέφαλος του Βορρά» είναι άλλη ομάδα, κάνει τα λιγότερα λάθη στο πρωτάθλημα (μ.ο. 11,1) και ολοένα και περισσότερο, στηρίζεται στην μεγάλη «μαγιά» των γηγενών παικτών, που κόντρα στον Πανιώνιο πέτυχαν τους 70 πόντους από τους 92 πόντους.

Το τελικό 92-74 είχε αυτή τη φορά την υπογραφή των Χρυσικόπουλου (21π. & 2ασ. με 4/4 τριπ.), Ζάρα (18π.) και Κατσίβελη (13π., 6ασ. & 2κλ. με 3/5 τριπ.) με τον πρώτο να βρίσκεται κοντά στην εξαργύρωση της σπουδαίας βελτίωσής του μέσα στη σεζόν (μ.ο. 11,1π. & 4,2ρ. με 57,6% στα σουτ), με ένα νέο και καλύτερο συμβόλαιο! Η άνετη επικράτηση σε ένα άλλοτε (δεκαετία '80) παραδοσιακό ντέρμπι της Α1 Κατηγορίας, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι το +18 ήρθε με τους τέσσερις ξένους της ομάδας (Γκος, Κρουμπάλι, Τζάκσον και Τζόουνς) να έχουν μόλις 5/25 σουτ, γεγονός που πάντως διόλου ανησύχησε τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

«Πληρώνει» τον εφησυχασμό στην άμυνα

Όσο έμπαιναν τα τρίποντα κι απέδιδε το "run and gun" παιχνίδι του Προμηθέα (7-5), τόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ (26-35 στο 15') και έμοιαζαν ικανοί να σταματήσουν το νικηφόρο σερί του Ρεθύμνου! Το εφιαλτικό τελευταίο τετράλεπτο του ημιχρόνου, όμως, άλλαξε πλήρως την μορφή άτυπου ντέρμπι των ευχάριστων εκπλήξεων της εφετινής λίγκας και το σερί 15-3, έστειλε τους γηπεδούχους στα αποδυτήρια με ένα +5, «σβήνοντας» μονοκοντυλιά την προσπάθεια των πρώτων 16 λεπτών!

Στο 2ο μέρος, η αχαϊκή άμυνα κατέρρευσε με αποτέλεσμα οι Πατρινοί (Χολ 21π. & 4ασ. με 5/9 τριπ., Γκίκας 18π. & 10ασ.) να δεχθεί 53 πόντους και συνολικά την πρώτη «κατοστάρα» της σεζόν (87-101). Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλείται να επιλύσει ο Μάκης Γιατράς (μ.ο παθητικού 81,4π. στα 5 τελευταία ματς), που πάντως, θα κλείσει τον 1ο γύρο με μίνιμουμ 3 περισσότερες νίκες από τον αντίστοιχο περυσινό απολογισμό της ομάδας (4-9) και φυσικά με νικηφόρο ρεκόρ!

Η δικαίωση της εμπιστοσύνης στο project!

Στην Κρήτη, το «πεντοζάλι» του Ρεθύμνου (6-6) συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ασταμάτητο κέφι και η πιο σωστή απόφαση που πήρε ο μεγαλόμετοχος Κωστής Ζομπανάκης ήταν να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον προπονητή, όταν η ομάδα βρέθηκε να έχει μόλις μία νίκη στις πρώτες 6 αγωνιστικές! Ο Νίκος Βετούλας δούλεψε πολύ αποδοτικά με τους παίκτες στην διάρκεια της διακοπής για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (2019) και έκτοτε (ρεκόρ 5-1) το Ρέθυμνο είναι μία τελείως διαφορετική ομάδα.

Το 80-73 επί του Άρη, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία επειδή επετεύχθη χωρίς να πιάσει σπουδαία απόφαση ο MVP της περασμένης αγωνιστικής και «σεληνιασμένος» τελευταία, Στέφαν Μούντι (8π. & 5ασ.), που πάντως, δεν «εκβίασε» προσπάθειες. Το +11 του 17ου λεπτού έγινε -3 δύο λεπτά πριν από το τέλος και στις κρίσιμες στιγμές «μίλησαν» ο συγκλονιστικός Σακίλ Γκούντγουϊν (19π., 8ρ. & 3ασ. με 7/10 σουτ) και ο «ψυχωμένος» Χάρης Γιαννόπουλος (14π. & 4ρ. με 3/5 τριπ.) που έβαλε ένα καθοριστικό «τετράποντο». Μεγάλη διαφορά στη νικηφόρα πορεία των Cretan Kings, έχει παίξει και η σταδιακή βελτίωση στην δημιουργία, που και στα δύο τελευταία ματς, έχει αποτυπωθεί στις 19 τελικές πάσες (Μούντι 14 και Άρμστεντ 9)!

«Κολοσσιαία» άμυνα!

Ο Κολοσσός (6-6) «κεφαλαιοποιεί» την σταδιακή βελτίωσή του στην άμυνα, που ειδικότερα μέσα στο «Βενετόκλειο» είναι το μεγάλο του «όπλο». Οι Ροδίτες (Ουέαρ 14π. & 3ρ. με 5/6 σουτ, Τζόουνς 14π. & 5ρ. με 6/6 διπ.) που δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα (78-60) κόντρα στα Τρίκαλα, δέχονται κατά μέσο όρο 69,8 πόντους στα έξι εντός έδρας παιχνίδια, την ώρα που μακριά από το «νησί των ιπποτών», το παθητικό τους αγγίζει τους 78 πόντους ανά παιχνίδι. Πέρα από τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (85% βολ., 65% διπ. & 41% τριπ.), τα καλά νέα για τον Άρη Λυκογιάννη, ήταν η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Γιώργου Τσαλμπούρη (13π., 4ρ., 1ασ. & 1κοψ. με 3/7 τριπ. σε 25') που για πρώτη φορά φέτος, έδειξε δείγματα των ικανοτήτων του.

Να πάρει φώτιση από το «1968»!

Στην δεύτερη εφετινή «φιλοξενία» του Παναθηναϊκού στην κοινή έδρα του «Νίκος Γκάλης», η ΑΕΚ (6-6) «πλήρωσε» τον αποκλεισμός των «πρασίνων» από τον τελικό του Κυπέλλου μετά από 13 ολόκληρα χρόνια! Το ματς δεν θύμισε με τίποτε τον ημιτελικό της 5ης Νοεμβρίου (73-69) και το +1 του 4ου λεπτού (12-11), έγινε μέσα σε 1'38" -12 (12-24) στο 6' (σερί 0-13) και η «σεμνή τελετή» του ντέρμπι των «συγκατοίκων» του ΟΑΚΑ, τελείωσε νωρίς! Η διαφορά έφτασε ακόμη και το -25 και το τελικό 74-94 ήταν απόλυτα δίκαιο, καθώς η «Ένωση» είχε να επιδείξει τον δραστήριο, επίμονο αλλά υπερβολικά μόνο (από πλευράς ποιότητας) κι άστοχο, Μάνι Χάρις (17π., 6ρ. & 3ασ. με 6/15 σουτ).

Η «βασίλισσα» που δέχτηκε για πρώτη φορά φέτος πάνω από 79 πόντους, γνώρισε την 4η ήττα της στους 6 τελευταίους αγώνες, κατρακύλησε στην 8η θέση κι αν χάσει το ερχόμενο Σάββατο (20/01, 16.30) στην Χαλκίδα (Κύμη), τότε θα κλείσει τον 1ο γύρο με αρνητικό ρεκόρ (6-7) και χωρίς εκτός έδρας νίκη (0/6), όταν πέρυσι και πρόπερσι 4 και 5 αντίστοιχα και συνολικό απολογισμό 10 νίκες και 3 ήττες (και τις δύο χρονιές). Ας ελπίσουμε ότι η προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη ("1968") γύρω από το έπος του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, θα εμπνεύσει θετικά τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα!

Έχει πολλούς τρόπους να κερδίζει!

Στο κλειστό της Ίλιδας, η Κύμη (5-7) επιβεβαίωσε με τον πανηγυρικό τρόπο την ολοκληρωτική αλλαγή που επέφεραν οι τρεις προσθήκες που έγιναν μεσούσης της περιόδου και την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο Γιάννης Καστρίτης, για να βρει τη σωστή «χημεία». Η ομάδα της Εύβοιας μετράει 5 νίκες σε αγώνες τον τελευταίο 1,5 μήνα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αποδεικνύει συνεχώς και αδιαλείπτως την ικανότητά της να κερδίζει μέσω της επίθεσης αλλά και μέσω άμυνας, στις βραδιές που ο Μακ Φάντεν δεν έχει τα κέφια του.

Όπως και στα Τρίκαλα (6π. με 3/15 σουτ), έτσι και στην Αμαλιάδα, ο 27χρονος Αμερικανός point-guard έσπασε τα στεφάνια (3π. με 1/10 σουτ), παρ' όλα αυτά, όμως, οι φιλοξενούμενοι (Μανωλόπουλος 16π. με 4/5 τριπ.) βρήκαν τον τρόπο να «κλειδώσουν» τα ατού του Κόροιβου και με πολυτιμότερους τους Σμιθ (14π., 4ρ., 5ασ. & 3κλ.) και Μακ Γκι (10π., 12ρ., 4ασ. & 3κοψ.), να φτάσουν εύκολα στην 5η τους νίκη (73-59), ισοφαρίζοντας τον περυσινό τους απολογισμό στον 1ο γύρο.

Όταν «σταμάτησε» να παίζει άμυνα...

Η μαχητική και ανταγωνιστική εικόνα που παρουσίασε στην Κρήτη ο Άρης (5-7) δεν αποδείχτηκε αρκετή για να του χαρίσει την 3η εφετινή εκτός έδρας νίκη του (73-80) επί ελληνικού εδάφους και την πρώτο νικηφόρο σερί τριών αγώνων στο πρωτάθλημα! Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», οι «κιτρινόμαυροι» ήλεγξαν τα ριμπάουντ (+7), είχαν καλές επιλογές στην επίθεση και σε απόγευμα τον Μποχωρίδη (21π., 8ρ. & 7ασ.), αλλά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά υστέρησαν στην άμυνα και δέχτηκαν 19 πόντους στο τελευταίο 5λεπτο και συνολικά 27 στην 4η περίοδο. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης φωνάζει για την διαιτησία της αναμέτρησης και κυρίως για τις 17 περισσότερες βολές που εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι.

Συνήθισε στην ήττα και κινδυνεύει!

Στο Φάληρο, η ελάχιστη αμερικάνικη βοήθεια (οι Κίλι και Μπάντερ είχαν μαζί 13π. με 5/17 σουτ) και το ισχυρό κίνητρο των Ελλήνων (Παπαντωνίου 14π. & 5ρ., Μαραγκός 10π. & 3ρ.) δεν έφταναν ούτε καν για μία αξιοπρεπή εμφάνιση των Θεσσαλών (Σάφτενααρ 16π. & 5ρ.)στο Φάληρο και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος χαρακτήρισε το ματς με τον Ολυμπιακό ως περιττή πολυτέλεια!

Ο Γ.Σ. Λάρισας/Φάρος (4-8) έχασε (69-100) για 6η φορά στα τελευταία επτά ματς και για 3ο συνεχόμενο ματς, με τη νίκη να αποτελεί κάτι περισσότερο από επιτακτική ανάγκη σε τουλάχιστον έναν από τους επόμενους τρεις αγώνες (με ΠΑΟΚ εντός, Πανιώνιο εκτός και Προμηθέα εντός). Για μία ομάδα που είναι η πρώτη στις χαμένες μπάλες (μ.ο. 14,1), ο μονοψήφιος αριθμών λαθών (9), αν μη τι άλλο αποτελεί ελπιδοφόρο στοιχείο ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

«Τελικό» στα Τρίκαλα!

Αν δεν υπήρχε η «αναλαμπή» της πολύ σημαντικής νίκης επί του Προμηθέα, ο Κόροιβος (4-8) αυτή τη στιγμή, θα μετρούσε 8 σερί ήττες και θα βρισκόταν σε απόσταση μόλις μίας νίκης από την επικίνδυνη ζώνη και θα ένιωθε καυτή την ανάσα τουλάχιστον των Τρικάλων, τα οποία θα επισκεφτεί το ερχόμενο Σάββατο (20/01, 16.30). Κόντρα στην Κύμη (59-73), η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου (Κάρσον, Πόσλει και ΝτεΚόζι είχαν μαζί 11/32 σουτ) δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να ορθώσει ανάστημα και να παρουσιάσει ανταγωνιστική εικόνα και το πιο ανησυχητικό στοιχείο για την ομάδα της Αμαλιάδας, είναι ότι εξακολουθεί να είναι η πιο αδύνατη ομάδα στον τομέα της δημιουργίας (14η με μ.ο. 13,0ασ.), ενώ στο 2018 δεν έχει σκοράρει περισσότερους από 60 πόντους (μ.ο. 58,5π.)!

Με νέους ξένους και "Big Sofo"

Ο μεγαλομέτοχος των Τρικάλων (2-10), Γιώργος Χριστοδουλόπουλος είναι αποφασισμένος να μην αφήσει το «καράβι να πέσει στα βράχια» και παρά την δεινή βαθμολογική θέση της ομάδας, θα προχωρήσει άμεσα σε δύο αλλαγές ξένων (Μάρεϊ Τζούνιορ και Φέϊσι) με φόντο το κομβικό παιχνίδι του Σαββάτου (20/01, 16.30) με τον Κόροιβο. Στο ματς της χρονιάς, υπολογίζεται και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης που έμεινε εκτός αποστολής με τον Κολοσσό (60-78), για να μην ταλαιπωρηθεί και να πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο απ' ότι κόντρα στο Ρέθυμνο. Έως τώρα, αλλά και στη Ρόδο οι Θεσσαλοί (Λούντζης 17π., 4ρ. & 4κλ. με 6/8 σουτ) είχαν ελάχιστη βοήθεια από τους ξένους τους (37π. με 14/43 σουτ) και ο νέος τεχνικός, Φώτης Τακιανός, χρειάζεται δύο παίκτες που θα δώσουν άμεση λύση στο σκοράρισμα γιατί η ομάδα του έχει τα χειρότερα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα!

Θέλει πολλά «ψωμιά» για να «γυρίσει» την κατάσταση!

Μπορεί «η ελπίδα να πεθαίνει πάντα τελευταία», ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός και οι «κυανέρυθροι» παραμένουν χωρίς έναν "difference-maker" ξένο παίκτη, στη Νέα Σμύρνη είναι δύσκολο να πνεύσει άνεμος αισιοδοξίας για την αποφυγή του αιφνιδιασμού. Αν εξαιρέσει κανείς το εξαιρετικό πρώτο 10λεπτο, ο Πανιώνιος (1-11) κατέρρευσε πολύ εύκολα (74-92) στην Πυλαία, με τον Βαγγέλη Ζιάγκο να καλείται να βρει λύσεις για την άμυνα... χαρά του επιτιθέμενου και την μεγάλη υστέρηση των παικτών του σε κλεψίματα (14ος με μ.ο. 4,1) και ριμπάουντ (13ος με μ.ο. 29,6).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!