Παναθηναϊκός - Κόροιβος 92-57

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Κόροιβος 92-57

bet365

O Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας (92-57) και έκανε μια καλή προπόνηση εν όψει του δύσκολου αγώνα με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Πέμπτη (11/1) στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Στις τρεις νίκες η διαφορά με τον δεύτερο!

Η ήττα του Ολυμπιακού στο κλειστό της Πυλαίας από τον ΠΑΟΚ, ουσιαστικά «κλείδωσε» οριστικά και αμετάκλητα το πλεονέκτημα της έδρας στον Παναθηναϊκό!

Οι «πράσινοι» έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον Κόροιβο και με την εύκολη νίκη τους με 92-57, όχι μόνο διατήρησαν το αήττητο στην Basket League κάνοντας το 11/11, αλλά αύξησαν την διαφορά από τους... δεύτερους Ολυμπιακό και Λαύριο στις τρεις νίκες! Αυτό σημαίνει ότι ούτε με... αυτοκτονία προλαβαίνει ο Παναθηναϊκός να χάσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και μέχρι τους τελικούς.

Ουσιαστικά αυτό το ματς αποτέλεσε και μια καλή προπόνηση εν όψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα την ερχόμενη Πέμπτη (11/1, 21:00) στο ΟΑΚΑ όπου θα ψάξει το εντός έδρας απόλυτο προκειμένου να φτάσει ακόμα πιο κοντά και στο αβαντάζ στην EuroLeague. Ο Τσάβι Πασκουάλ το μόνο που έκανε ήταν να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής, να φρεσκάρει παίκτες και να πάρει πράγματα απ' όλους.

Μάλιστα άφησε εκτός 12άδας τον Ματ Λοτζέσκι προκειμένου να τον ξεκουράσει, ενώ πήρε σκορ από 11 παίκτες! Ο Ζακ Όγκουστ ήταν από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού, ο Νικ Καλάθης πραγματοποίησε εξαιρετική εκκίνηση στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν ο πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» στα 21 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε.

Η διαφορά πήρε τεράστιες διαστάσεις από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αφού έφτασε και στο +33 (67-34). Ο Κόροιβος προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικός, υπήρξαν στιγμές που οι Χάινς, Ντεκόζι και Κον έκαναν αισθητή την παρουσία τους, αλλά... όχι κάτι το περισσότερο.

Το παιχνίδι ήταν... διαδικαστικού χαρακτήρα από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο! Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να «καθαρίσει» με την υπόθεση της νίκης ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ μπόρεσε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να κάνει το απαραίτητο -και αναγκαίο- rotation εν όψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Με εξαίρεση τον Ιαν Βουγιούκα, είχαν χρησιμοποιηθεί 11 παίκτες στο πρώτο μισό του αγώνα, με τον Καλάθη να μένει μόνο έξι λεπτά στο παρκέ! Ο Ζακ Όγκουστ ήταν εκείνος που ξεχώρισε περισσότερο σε αυτό το διάστημα έχοντας 9 πόντους με 4/4 δίποντα, 1/3 βολές, 3 ριμπάουντ και 2 τάπες, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Σίνγκλετον, Αντετοκούνμπο και Λεκαβίτσιους. Μάλιστα, η διαφορά είχε φτάσει και τους 23 πόντους (39-16) τρία λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου (45-29). Απλούστατα, ο νεοφερμένος Τράβις Κον του Κόροιβου ήταν ο... υπεύθυνος για το «ψαλίδισμα» της διαφοράς, εκμεταλλευόμενος και την αμυντική χαλάρωση που έδειξε ο Παναθηναϊκός.

Επιπλέον η διαφορά ήταν μεγάλη όσον αφορά τα στατιστικά του πρώτου μέρους, αφού οι «πράσινοι» είχαν 15 ασίστ έναντι μόλις... μίας (!) του Κοροίβου, ενώ η ομάδα της Αμαλιάδας υπέπεσε σε 12 λάθη έχοντας επίσης και το πενιχρό 11% στα τρίποντα (1/9).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Απλούστατα η διαφορά ποιότητας και... ποσότητας ήτα χαώδης μεταξύ των δύο ομάδων. Το ματς δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής με τον Παναθηναϊκό να έχει και πάλι καλά ποσοστά (23/38 δίποντα, 12/28 τρίποντα), 17 ασίστ περισσότερες, σε αντίθεση με τον Κόροιβο που υπέπεσε σε 25 λάθη ενώ είχε μόλις 5/18 τρίποντα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ζακ Όγκουστ ήταν εξαιρετικός με 13 πόντους, έχοντας 6/6 δίποντα, 1/3 βολές και 3 τάπες, ενώ ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 14 πόντους οι οποίοι συνοδεύτηκαν από 4/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 6 ασίστ!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Σπυριδωνίδης δεν βρέθηκε στη μέρα του αφού έμεινε στο «μηδέν» έχοντας 0/4 σουτ και 6 λάθη σε 14 λεπτά συμμετοχής!

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Δεν υπήρχε κάποιο σημείο όπου να έγινε η διαφορά. Από το ξεκίνημα του ματς ο Παναθηναϊκός έδειξε ποιος ήταν το αφεντικό αυξάνοντας ολοένα την διαφορά!

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Νικ Καλάθης πέτυχε στο ξεκίνημα του ματς 8 μαζεμένους πόντους, διατηρώντας την διαφορά πάνω από τους 30 πόντους. Συνολικά μέτρησε 11 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4/4 σουτ σε μόλις 12 λεπτά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Αρχικά η προσπάθεια του Θανάση Αντετοκούνμπο να πετύχει ένα εντυπωσιακό φόλοου κάρφωμα με το ένα χέρι ωστόσο η μπάλα βρήκε στο σίδερο. Το επιθετικό ριμπάουντ στα χέρια του Λεκαβίτσιους, ο οποίος «ύψωσε» καλύτερα τη μπάλα στον Θανάση για το alley oop κάρφωμα!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το γεγονός ότι... έχασε τα ριμπάουντ, ενώ ο Κόροιβος τα 25 λάθη!

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 45-29, 70-40, 92-57

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα