Άρης - Τρίκαλα 82-63

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Τρίκαλα 82-63

bet365

Ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ του Nick Galis Hall και επικράτησε των Τρικάλων με 82-63 έχοντας ως κύριο χαρακτηριστικό την πολυφωνία στην επίθεση. Πολύ καλό ντεμπούτο έκανε ο Ομάρ Πρίουιτ.

Μέσα από την άμυνά του, ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μετά τα πρώτα 4:30 αγωνιστικά λεπτά όπου τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με 8-9 χάρη στις εμπνεύσεις του Τζόουνς, ακολούθησε επιμέρους σκορ 16-4 για τους «κίτρινους» με τον Ομάρ Πρίουιτ να εξελίσσεται σε πρόσωπο κλειδί στην επίθεση και τον Σπύρο Μούρτο να έχει τον αντίστοιχο ρόλο στην άμυνα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 24-13.

Η διαφορά έφτασε έως το +15(29-14, 12’) για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Εκεί οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τις λύσεις από τους Τέιμς-Τέγιτς, βασίστηκαν ουσιαστικά πάνω στην αδυναμία και λειψανδρία του Άρη κάτω από τα καλάθια και μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ και τις επιπλέον κατοχές βελτίωσαν την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι. Η απάντηση του Άρη ήρθε δια χειρός Μιχάλη Τσαϊρέλη ο οποίος σημείωσε τους δέκα από τους τελευταίους δεκαπέντε πόντους του Άρη και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 44-34. Για τα Τρίκαλα ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι Τζόουνς, Τέιμς και Τέγιτς πέτυχαν τους 28 από τους 34 πόντους της ομάδας τους.

Ο Άρης ήταν εξαιρετικός στο τρίτο δεκάλεπτο διατηρώντας ως βάση στο παιχνίδι του την άμυνα και τη δυνατότητα εκτέλεσης στο transition game. Κυρίως όμως, «κράτησε» την πολυφωνία στην επίθεση και η διαφορά έφθασε στο +25(66-41, 28’), καθώς τα Τρίκαλα όχι μόνο ήταν κάκιστα στην άμυνα αλλά στην επίθεση δεν είχαν τρόπο έκφρασης. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 66-45.

Η απόπειρα επιστροφής των Τρικάλων στο παιχνίδι δεν είχε συνέχεια. Μείωσαν έως και στο -19 (66-47) για να ακολουθήσει επιμέρους σκορ 9-2 για τον Άρη (75-49) και το παιχνίδι ουσιαστικά εκεί «τελείωσε», καθώς με τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα τα εναπομείναντα (περίπου) επτά αγωνιστικά λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Διότι είχε όλα τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει μια ομάδα. Εξαιρετική περιφερειακή άμυνα, πολυφωνία στην επίθεση και υψηλό επίπεδο συνεργασιών, γεγονός που αποδεικνύεται από τις 21 τελικές πάσες.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άρης βασίστηκε στην επίθεση στους Μποχωρίδη-Τσαϊρέλη-Πρίουιτ και Μούρτο. Ο Πρίουιτ έκανε ιδανικό ξεκίνημα με τη φανέλα του Άρη. Σημείωσε τους οκτώ από τους 11 πόντους του στο σημείο όπου η ομάδα του έχτισε διψήφια διαφορά στο παιχνίδι, μοιράζοντας παράλληλα πέντε τελικές πάσες. Ο Σπύρος Μούρτος εκτός της εξαιρετικής άμυνάς του στον Μάρεϊ έδωσε λύσεις και στην επίθεση, ενώ πέτυχε το πρώτο του τρίποντο για τη σεζόν!

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκνευρισμένος και στο δεύτερο ήταν αυτός που σφράγισε την κυριαρχία του Άρη.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Λαμόντ Μάρεϊ εγκλωβίστηκε στο μαρκάρισμα του Σπύρου Μούρτου με συνέπεια (μέχρι το σημείο όπου ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι, στο 66-41 υπέρ του Άρη)

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα πρώτα τρία λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Εκεί ο Άρης ανέβασε τη διαφορά στο +17 και ουσιαστικά έδειξε ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι του «ανήκε».

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η λειτουργία των Τρικάλων στην άμυνα ήταν κάκιστη καθώς μετά το… πρώτο γκριν χανόντουσαν στο παρκέ. Για τον Άρη, η απώλεια πολλών αμυντικών ριμπάουντ ήταν γνωστή πριν το τζάμπολ καθώς είναι εξαιρετικά ευάλωτος στη ρακέτα.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 44-34, 66-45, 82-63

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα