Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο 91-69

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο 91-69

bet365

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα για 25 λεπτά από το Ρέθυμνο επηρεασμένος από την απουσία του Καλάθη, αλλά στη συνέχεια πάτησε το πόδι στο γκάζι και με τη νίκη του μπροστά σε 10.000 φίλους του (91-69) διατήρησε το απόλυτο 9/9 στην Basket League.

Το μεγάλο ερώτημα πριν από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Ρέθυμνο για την 9η αγωνιστική στην Basket League ήταν ένα και μοναδικό. Πώς θα παρουσιαζόταν η ομάδα χωρίς τον Νικ Καλάθη; Η απάντηση δεν άργησε να δοθεί και σίγουρα δεν ήταν και η... καλύτερη δυνατή για τους «πράσινους».

Καμία δημιουργία, προσωπικές ενέργειες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει το Ρέθυμνο μέσα στο ματς για 25 λεπτά! Όμως στη συνέχεια οι παίκτες του Πασκουάλ έδειξαν συγκέντρωση και με ένα σερί 15-0 «καθάρισαν» εύκολα με την υπόθεση της νίκης (91-69) η οποία τους διατηρεί πρώτους και αήττητους στην κορυφή της Basket League.

Φυσικά την παράσταση έκλεψε ο κόσμος της ομάδας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην «Ημέρα Φιλάθλου» και φρόντισαν να δώσουν δυναμικό «παρών» στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά το ματς το «ρευστό» 47-45 του 25' έγινε... 62-45 με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, με τους Λούκας Λεκαβίτσιους, Ματ Λοτζέσκι και Νίκο Παππά να ξεχωρίζουν περισσότερο για λογαριασμό των «πρασίνων».

Βέβαια ο Λιθουανός πλέι μέικερ δεν έκανε τις... δουλειές του Καλάθη, ωστόσο φρόντισε να μην φανεί σε μεγάλο βαθμό το «κενό» του, ειδικά στο β' ημίχρονο. Ο Λοτζέσκι συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις, ο Παππάς πήρε προσωπικές προσπάθειες «τελειώνοντας» φάσεις στο «ένας εναντίον ενός», ενώ ο Μάρκους Ντένμον σημείωσε 12 μαζεμένους πόντους στην τελευταία περίοδο παίρνοντας την... ψυχολογία που του έλειπε.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι Μήτογλου, Όγκουστ έκαναν τη δική τους δουλειά για όσο διάστημα αγωνίστηκαν, με τον Τσάβι Πασκουάλ να ανοίγει το rotation, με τον Λεκαβίτσιους να μένει για περισσότερη ώρα στο παρκέ με 24:32 λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα σκόραραν και οι 12 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν.

Το Ρέθυμνο όχι μόνο ήταν αξιόμαχο, αλλά φρόντισε να βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό που έμοιαζε... κοιμισμένος και αποδιοργανωμένος μετά την απουσία του Νικ Καλάθη. Ο Λεκαβίτσιους είναι περισσότερο «εκτελεστής» και (πολύ) λιγότερο δημιουργός, κάτι που αποτυπώθηκε από τη μόλις... μία ασίστ που είχαν συνολικά οι «πράσινοι» στο πρώτο δεκάλεπτο! Όχι ότι άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα και στην δεύτερη περίοδο, αφού ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο με μόλις 5 τελικές πάσες.

Δείγμα της απουσίας του φυσικού ηγέτη της ομάδας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δημιουργία και σωστή κυκλοφορία. Περισσότερο με προσωπικές ενέργειες και λιγότερο μέσα από συνεργασίες κατάφερναν οι γηπεδούχοι να βρουν το δρόμο για το καλάθι του αξιόμαχου Ρεθύμνου. Ο Λοτζέσκι συνέχιζε από εκεί που είχε σταματήσει με επτά πόντους στο πρώτο μισό του αγώνα, οι Όγκουστ και Μήτογλου έκαναν πολλή δουλειά στη ρακέτα, ενώ θετικός ήταν και ο Νίκος Παππάς.

Μάλιστα η διαφορά είχε φτάσει και στους 10 πόντους (39-29) τρία λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το Ρέθυμνο ήταν υπέρ του δέοντος αξιόμαχο και γινόταν... στενός κορσές στους γηπεδούχους. Ο Μούντι ήταν εκείνος που ξεχώρισε για τους Κρητικούς, ενώ ο Ντάνιελς πρόσφερε τις δικές του βοήθειες.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤI: Πέντε λεπτά καλής άμυνας ήταν αρκετά για να γίνει το ντέρμπι σε... παράσταση για έναν ρόλο. Επιπλέον έφτιαξε τη δημιουργία στο δεύτερο ημίχρονο μοιράζοντας 12 ασίστ έναντι 5 του ημιχρόνου, είχε καλό ποσοστό στα δίποντα (26/51), ενώ είδε όλους τους παίκτες να προσφέρουν και... από κάτι στην ομάδα τους.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους έχοντας 4/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα βοήθησε να ανοίξει η ψαλίδα στο σκορ, όπως επίσης και ο Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος είχε με τη σειρά του 12 πόντους με 4/10 σουτ και 3 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Σακίλ Γκούντγουιν δεν βρέθηκε στη μέρα του έχοντας 1/6 σουτ και 4 λάθη, ενώ απαρατήρητος πέρασε και ο Θωμάς Κώττας (0/3 σουτ, 2 λάθη).

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 50-45 στην 3η περίοδο, ο Ματ Λοτζέσκι αστόχησε σε τρίποντο, οι «πράσινοι» πήραν το επιθετικό ριμπάουντ και ο Βελγοαμερικανός φόργουορντ δεν δίστασε να σουτάρει ξανά. Τότε βρήκε στόχο, έδωσε διαφορά οκτώ πόντων στον Παναθηναϊκό (53-45) ο οποίος στη συνέχεια απλά πήρε το momentum και πραγματοποίησε συνολικά ένα σερί 15-0 μετατρέποντας το 47-45 σε 62-45!

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν εκείνος που ξεχώρισε χωρίς να... φανεί, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα, ειδικά στην 3η περίοδο. Συνολικά μέτρησε 7 πόντους, ενώ μάζεψε και 9 ριμπάουντ!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή τάπα του Χάρη Γιαννόπουλου στον Θανάση Αντετοκούνμπο στο ξεκίνημα του αγώνα! Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού πάτησε γερά και σηκώθηκε να καρφώσει με τα δύο χέρια, αλλά ο παίκτης του Ρεθύμνου τον φιλοδώρησε με ένα μεγαλοπρεπέστατο μπλοκ στα... ίσια!

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το πρώτο ημίχρονο και το κακό ποσοστό στις βολές (63% με 15/24), ενώ το Ρέθυμνο τα 19 λάθη και το μόλις 40% στα δίποντα (14/35).

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 41-35, 62-45, 91-69

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα