Ολυμπιακός - Λαύριο 91-62

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός - Λαύριο 91-62
Ο Ολυμπιακός (7-2) νίκησε το Λαύριο (6-3) με 91-62 έχοντας 16/28 τρίποντα. Μοίρασε το χρόνο συμμετοχής ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες επικρατώντας του πολύ ανταγωνιστικού Λαυρίου με 91-62.

Οι Πειραιώτες ήταν αρκετά εύστοχοι στα σουτ τριών πόντων (16/28) βρίσκοντας καλές λύσεις μετά από συνεργασίες (26 ασίστ). Οι φιλοξενούμενοι πάντως για 27’ έδειξαν πόσο καλή ομάδα, πόσο ποιοτικούς ξένους διαθέτουν και σίγουρα η μέχρι τώρα πορεία τους δεν είναι τυχαία.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού επιτρέποντας στο Λαύριο να σκοράρει μόλις 5 πόντους στα πρώτα 7 λεπτά. Στην άλλη πλευρά δεν έπαιζαν το καλύτερο δυνατό μπάσκετ, ωστόσο ο Χόλις Τόμπσον πήρε πολλές πρωτοβουλίες και εφτά δικούς του πόντους ο Ολυμπιακός προηγήθηκε γρήγορα με διψήφια διαφορά πόντων (17-5, 7’).

Οι φιλοξενούμενοι πάντως φρόντισαν να αποδείξουν γιατί βρίσκονται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Οι Λαμπ και Μέγιερ βρήκαν μπόσικη την «ερυθρόλευκη» φανέλα και μείωσαν σε 29-25 (17’). Οι φωνές του Γιάννη Σφαιρόπουλου είχαν αποτέλεσμα αφού ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ και βρήκε 2/2 τρίποντα (Παπαπέτρου, Πρίντεζης) για να πάρει ξανά μία ικανοποιητική διαφορά.

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός είχε σε εξαιρετική κατάσταση τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο διεθνής φόργουορντ έπαιζε καταπληκτική άμυνα, μάζευε ριμπάουντ και σκόραρε με συνέπεια για 48-37 (16). Ο Τόνι Μέγιερ όμως είχε συνδεθεί με το καλάθι πίσω από τη γραμμή των 6.75 και έτσι η ομάδα του παρέμενε κοντά στο σκορ. Σε εκείνο το σημείο πάντως οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 12-3 και ουσιαστικά «καθάρισαν».

Στο τελευταίο δεκάλεπτο Στρέλνιεκς και Μάντζαρης ευστόχησαν απ΄ τη γραμμή των 6.75 με αποτέλεσμα η διαφορά να περάσει τους 20 πόντους (66-45, 32’). ΟΙ δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να μοιράσουν το χρόνο συμμετοχής, να δώσουν λίγα περισσότερα λεπτά στο παρκέ σε παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ, ωστόσο ο ρυθμός δεν έπεσε, τα τρίποντα έπεφταν «βροχή» κι ο Ολυμπιακός επικράτησε με 91-62.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός σούταρε με 57% στα τρίποντα (16/28), είχε 26 τελικές πάσες κι έκαναν πάρτι στα ριμπάουντ με 46 αντί 25 των φιλοξενούμενων.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τελείωσε άχαστος αφού είχε 14 πόντους με 4/4 τρίποντα και 2/2 βολές.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Σε κακή μέρα ο Γιώργος Μπόγρης περισσότερα για την άμυνά του παρά για τις έτσι κι αλλιώς λιγοστές προσπάθειες στην επίθεση. Πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο στην άμυνα ο Έλληνας σέντερ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το επιμέρους σκορ 12-3 υπέρ του Ολυμπιακού στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου όπου έκανε το 48-40... 60-43.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Γιώργος Πρίντεζης σε 17:37 είχε 10 πόντους (2/4δ., 2/3τρ.), 8 ριμπάουντ κι ένα λάθος.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η άλεϊ ουπ συνεργασία των Σπανούλη και Τόμπσον για το κάρφωμα του Αμερικανού φόργουορντ στην πρώτη περίοδο.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τις 7/13 βολές ενώ το Λαύριο την κακή δουλειά στα ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-5, 35-26, 60-43, 91-62

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα