Παναθηναϊκός - Τρίκαλα 87-56

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Τρίκαλα 87-56

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στα Τρίκαλα και επικράτησε εύκολα στο ΟΑΚΑ με 87-56 διατηρώντας το αήττητο στην Basket League. Έδωσε «ανάσες» σε όλους ο Καταλανός προπονητής.

Καλώς ή κακώς η διαφορά ποιότητας και δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων που βρίσκονται από την τετράδα και κάτω με τους «αιώνιους» και δη με τον Παναθηναϊκό, είναι χαώδης.

Λογικό και επόμενο για τον Τσαβι Πασκουάλ να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν παίζουν και να ξεκουράσει εκείνους που τραβάνε το μεγαλύτερο κουπί στην EuroLeague.

Πολλώ δε μάλλον και από τη στιγμή που ακολουθεί το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας όπου οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να σημειώσουν την 6η σερί νίκη τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το τελικό 87-56 απέναντι στα Τρίκαλα ήρθε σε ρυθμό ρελαντί και αυτό χάρη στο εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο όπου ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα επιμέρους 47-23 συνδυάζοντας το θέαμα με την ουσία.

Το κυριότερο όλων ωστόσο ήταν η διαχείριση που έκανε ο Καταλανός προπονητής. Μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, ξεκούρασε τον Γκιστ, ενώ κράτησε τόσο... όσο χρειαζόταν τους παίκτες με πρωταγωνιστικό ρόλο στο παρκέ ώστε να μην χάσουν τον ρυθμό τους.

Έτσι οι... υπόλοιποι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και δη οι Μήτογλου, Όγκουστ, Λεκαβίτσιους, ενώ αγωνίστηκε για το μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης περιόδου και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Οι τρεις πρώτοι ήταν εκείνοι που έστειλαν τον δείκτη του σκορ και στο +33 λίγο πριν από το τέλος του αγώνα. Ουσιαστικά απέδειξαν ότι είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα ανά πάσα ώρα και στιγμή, με τον Πασκουάλ να τους εμπιστεύεται στο παρκέ και να ξεκουράζει τους... (θεωρητικά πάντα) βασικούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Καλάθης αγωνίστηκε μόλις 11 λεπτά, ο Σίνγκλετον 16 λεπτά, ο Λοτζέσκι 12 λεπτά, ο Ρίβερς 15 λεπτά, ο Παππάς 15 λεπτά, ενώ αντίθετα έμειναν περισσότερη ώρα στο παρκέ οι Ντένμον, Όγκουστ, Λεκαβίτσιους Μήτογλου.

Φυσικά το ευχάριστο για τον προπονητή της ομάδας είναι ότι όλοι τα πήγαν περίφημα και έβγαλαν εις πέρας την αποστολή τους μετά το... κοιμισμένο -και πάλι- ξεκίνημα.

Άλλωστε ήταν ολοφάνερο από το ξεκίνημα του αγώνα ότι ο Τσάβι Πασκουάλ ήθελε να δώσει «ανάσες» στους περισσότερους παίκτες και γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε άφησε και τον Τζέιμς Γκιστ εκτός 12άδας. Λογικό και επόμενο ο Παναθηναϊκός να μην έχει τον απαραίτητο ρυθμό στο ματς και αυτό διότι βρέθηκαν στο παρκέ πέντε παίκτες που έχουν παίξει ελάχιστα μαζί. Παρόλα αυτά δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στα Τρίκαλα, αν και οι Θεσσαλοί παρουσιάστηκαν αρκετά ανταγωνιστικοί στο ματς!

Μάλιστα κρατούσαν στα... ίσια το σκορ (18-18 και 21-21) με τον Τέγιτς να κάνει τη μεγαλύτερη «ζημιά» στην άμυνα του Πασκουάλ. Στον αντίποδα, ο Μήτογλου έκανε και με το παραπάνω αξιοπρόσεκτη την παρουσία του στο παρκέ του ΟΑΚΑ, αφού όχι μόνο πήρε χρόνο συμμετοχής, αλλά τα πήγε και περίφημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μισό του αγώνα είχε πετύχει 8 πόντους με 2/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/4 βολές και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν εκείνος που έδωσε την ώθηση στους «πράσινους» για το +12 (40-28) δύο λεπτά πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (40-33). Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αρκετά... νωθρός στο πρώτο μισό του αγώνα, αφού ξεκίνησε να παίζει στο... ρελαντί, δίχως να πιέσει ιδιαίτερα τα Τρίκαλα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός είχε το βάθος και την ποιότητα να επιβληθεί εύκολα των Τρικάλων, ακόμα και με τους παίκτες που -κατά βάση- έρχονται από τον πάγκο. Φυσικά σημαντική ήταν η κυριαρχία στα ριμπάουντ με 51 έναντι 32 και... 17 επιθετικά!

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Οι Ζακ Όγκουστ (14π., 10ρ.), Λούκας Λεκαβίτσιους (12π.) και Ντίνος Μήτογλου (11π., 7ρ.) ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν περισσότερο στο εύκολο βράδυ των «πρασίνων».

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ρος των Τρικάλων δεν... έκανε τίποτα στα 13 λεπτά που αγωνίστηκε έχοντας 0/1 σουτ και 2 λάθη.

ΣΗΜΕΙΟΚΛΕΙΔΙ: Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, άρχισε να πατάει το γκάζι και να «χτίζει» μια διαφορά στο σκορ.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, ο οποίος έκανε αισθητή την παρουσία του στα τελευταία 8 λεπτά του αγώνα, σημειώνοντας μάλιστα και ένα καλάθι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό μπλοκ του Τέγιτς πάνω τον Νίκο Παππά σε προσπάθεια για τρίποντο κατά τη διάρκεια του β' δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα να βγει στον αιφνιδιασμό και να καρφώσει με δύναμη τη μπάλα στο καλάθι του Παναθηναϊκού.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τη νωθρότητα του πρώτου ημιχρόνου και τα 8/23 τρίποντα, ενώ τα Τρίκαλα επίσης τα 8/23 τρίποντα και τα 19 λιγότερα ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 40-33, 64-42, 87-56

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα