Κύμη - Παναθηναϊκός 73-90

Γιώργος Κούβαρης
Κύμη - Παναθηναϊκός 73-90

bet365

Ο Κρις Σίνγκλετον πραγματοποίησε ίσως και την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, αφού σταμάτησε στους 35 πόντους και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια εύκολη νίκη απέναντι στην Κύμη με 90-73.

Ο Σίνγκλετον είχε πάρει φόρα και δεν έλεγε να σταματήσει με τίποτα στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης» της Χαλκίδας, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες ατομικές εμφανίσεις που έχει γίνει ποτέ από παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ο Αμερικανός φόργουορντ σταμάτησε στους 35 πόντους, ενώ θα μπορούσε να πετύχει πολλούς περισσότερους αφού ο Τσάβι Πασκουάλ προτίμησε να τον ξεκουράσει και να μην αγωνιστεί στο μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας περιόδου. Η επίδοσή του συνοδεύτηκε από 6/7 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ένα λάθος σε... μόλις 23 λεπτά συμμετοχής!

Αν μη τι άλλο η εμφάνιση του Σίνγκλετον ήταν το σημείο αναφοράς του ματς, το οποίο επισκιάστηκε για τον Παναθηναϊκό από την αδιαθεσία του ένιωσε ο Κέι Σι Ρίβερς με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Πάντως, όπως υποστήριζαν, δεν ήταν κάτι το σοβαρό που να εμπνέει ανησυχία.
Όσον αφορά το ματς τα πάντα κρίθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να παίζει λίγα λεπτά... κανονικού μπάσκετ και να στέλνει τον δείκτη της διαφοράς στο +20 τελειώνοντας μία και καλή με την υπόθεση της νίκης. Μία νίκη που τον κράτησε αήττητο στην Basket League με 6 νίκες σε ισάριθμα ματς, την ώρα που η Κύμη ακόμα ψάχνει το πρώτο ροζ φύλλο (0/6).

Εκτός του Αμερικανού σημαντικές βοήθειες πρόσφερε ο Ίαν Βουγιούκας, την ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ άνοιξε το rotation και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, τόσο για τις απαραίτητες «ανάσες» μετά την «διαβολοβδομάδα» που προηγήθηκε στην EuroLeague, όσο και για την δύσκολη συνέχεια.

Μάλιστα, ο Κρις Σίνγκλετον ήταν εκείνος που θέλησε να «καθαρίσει» από πολύ νωρίς το ματς σημειώνοντας τους πρώτους 12 από τους 14 πόντους της ομάδας του. Έχοντας και τη συνεισφορά των Όγκουστ και Βουγιούκα, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα σερί 11-0 και μετέτρεψε το -3 (11-14) σε +8 (22-14) μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Αν δεν υπήρχαν οι αμυντικές ατασθαλίες στο πρώτο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» θα μπορούσαν να είχαν πάρει μεγαλύτερη διαφορά (30-23) και να απλοποιούσαν ακόμα περισσότερο το έργο τους στη συνέχεια.

Ήταν προφανές ότι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θέλησε να παίξει με... σβηστές τις μηχανές ώστε να υπάρχει ενέργεια στη συνέχεια και δη εν όψει του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της EuroLeague. Η... απόλυτη χαλάρωση και στις δύο πλευρές του παρκέ, έδωσαν το δικαίωμα στην Κύμη να γίνει ανταγωνιστική και χάρη στην πίεση στην άμυνα να περιορίσει την επιθετική παραγωγή του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν κάκιστο δεκάλεπτο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι οι οποίοι με ένα επιμέρους 14-5 γύρισαν το ματς και πήραν προβάδισμα με 37-35 δύο λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου (37-40).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Όταν ο Παναθηναϊκός είδε ότι η Κύμη μπορεί να φανεί ανταγωνιστική και να του βάλει δύσκολα, αποφάσισε να... πατήσει το πόδι στο γκάζι για ένα πεντάλεπτο και να κρατήσει τη διαφορά σταθερά πάνω από τους 15 πόντους στην 3η περίοδο. Επιπλέον κυριάρχησε στα ριμπάουντ (40-28) ενώ είχε υψηλό ποσοστό και στα δίποντα (21/34, 61%)

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν «on fire» στην Χαλκίδα, αφού τελείωσε το ματς με 35 πόντους έχοντας 6/7 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ένα λάθος σε 23 λεπτά συμμετοχής!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Τσαγκαράκης ήταν πολύ άστοχος στα 26 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε αφού μέτρησε μόλις 4 πόντους με 1/7 τρίποντα!

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ίαν Βουγιούκας κράτησε τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο δεκάλεπτο και δη τη στιγμή που η Κύμη φάνηκε να μπαίνει στο ματς, έχοντας 13 πόντους με 3/3 δίποντα, 7/9 βολές, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ «ΚΛΕΙΔΙ»: Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, όταν το +3 του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο (40-37) έγινε με... συνοπτικές διαδικασίες +14 (60-46) μέσα σε πέντε λεπτά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Όταν στο πρώτο δεκάλεπτο ο Νικ Καλάθης έκλεψε τη μπάλα, άνοιξε τον αιφνιδιασμό του Παναθηναϊκού και ύψωσε τη μπάλα για το εντυπωσιακό alley oop κάρφωμα του Όγκουστ.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το «κενό» διάστημα της δεύτερης περιόδου και τις 13 χαμένες βολές (21/34), ενώ και η Κύμη επίσης το κακό ποσοστό από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (9/21 βολές).

Τα δεκάλεπτα: 23-30, 37-40, 54-71, 73-90

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα