Ζιάγκος: «Ανέχτηκαν επαφές οι διαιτητές, ευχαριστώ την ΑΕΚ»

Κάτια Πετροπούλου
Ζιάγκος: «Ανέχτηκαν επαφές οι διαιτητές, ευχαριστώ την ΑΕΚ»

bet365

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος στάθηκε για λίγο στη διαιτησία στο ματς με την ΑΕΚ, ενώ ευχαρίστησε την «Βασίλισσα» που τον τίμησε πριν από τον αγώνα.

Ο προπονητής του Πανιωνίου ανέφερε στην Συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη της, αλλά πολλά συγχαρητήρια και στα παιδιά τα δικά μας, γιατί κάναμε μια συγκλονιστική προσπάθεια, που έχει να κάνει με δύο κομμάτια της καθημερινότητάς τους: με το αγωνιστικό σκέλος και την καθημερινή προσπάθεια, τον βαθμό αφομοίωσης αρχών και φιλοσοφίας, συν την αυταπάρνηση που δείχνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πρώτο τραπέζι Vista! Με ανανεωμένη πλατφόρμα και νέο mobile site. (21+)!

Το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι, με το πως διαχειρίζεσαι στα χέρια σου, στα πόδια σου, τις τύχες ενός μεγάλου συλλόγου, που διανύει δύσκολες μέρες, όπως είναι ο Πανιώνιος.

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, είχαμε δύο άξονες στην τακτική μας. Ο ένας ήταν να περιορίσουμε την επιθετική δεινότητα στο ένας εναντίον ενός, όπου οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν πολύ ταλέντο και ο δεύτερος έχει να κάνει με τον έλεγχο του παιχνιδιού, όπου έχει να κάνει με το τρανζίσιον της ΑΕΚ, όπου τα πήγαμε καλά, αλλά και στα επιθετικά ριμπάουντ, όπου όμως μίλησε η αθλητικότητα, αφού μας πήρε 17 επιθετικά ριμπάουντ η ΑΕΚ».

Για την διαιτησία και τα λάθη της ομάδας του είπε: «Είχαμε καλή λειτουργία και ομαδικότητα για τρεις περιόδους. Δεν αντέξαμε μετά όμως, όταν η ΑΕΚ, μας ανέβασε την πίεση ψηλά. Ανέχτηκαν και οι διαιτητές κάποιες επαφές. Δεν διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Θα ήθελα και εγώ να είχα την δυνατότητα να φωνάζω επαφές στους παίκτες μου, όπως σωστά έκανε ο κόουτς. Δεν καθόρισαν το αποτέλεσμα, αλλά ήταν διαφορετική η προσέγγιση στο πως μάρκαρε η κάθε ομάδα. Δεν το λέω εγώ και δεν μπορώ να μην σταθώ στους αριθμούς, όπου σούταραν 27 βολές, ενώ εμείς 13. Σε ένα ματς που ήταν κλειστό στις πρώτες τρεις περιόδους. Ο Σαρικόπουλος βγήκε από νωρίς με φάουλ, μετά χάσαμε τον Σακελλαρίου. Ασφαλώς και εμείς κάναμε λάθη και το αναγνωρίζουμε».

Για την βράβευσή του από την ΑΕΚ δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ΑΕΚ για την πρωτοβουλία που πήρε, να με τιμήσει απόψε. Είναι μεγάλη στιγμή για κάθε επαγγελματία. Τους ευχαριστώ. Για εμάς, ξεκινούν οι τελικοί μας, από την επόμενη αγωνιστική. Παρά την έκθεση των διαιτητών για την υποδειγματική συμπεριφορά των οπαδών μας, τιμωρηθήκαμε να παίξουμε χωρίς κόσμο στον τελικό με την Κύμη. Αυτό όμως μας πεισμώνει περισσότερο, δεν θα μας πτοήσει. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Για το αν θα κάνει αλλαγές παικτών, κατέληξε: «Ολοκληρώσαμε τις αλλαγές που θέλαμε να κάνουμε, οπότε δεν μπορούμε άλλες τώρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα