Σήμερα έχει μπάσκετ! ΠΑΟΚ-Άρης…

Σήμερα έχει μπάσκετ! ΠΑΟΚ-Άρης…

Σήμερα έχει μπάσκετ! ΠΑΟΚ-Άρης…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το αγαπημένο του μπάσκετ, για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης του ΠΑΟΚ με τον Άρη, ενώ στο τέλος έχει και δύο απλές ποδοσφαιρικές σημειώσεις.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Δανία – Ιρλανδία με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Δεν έχουμε ποδόσφαιρο (στις μεγάλες κατηγορίες) αυτό το διήμερο και… ευτυχώς θα γεμίσει το αθλητικό μας ΣΚ με μπάσκετ. ΠΑΟΚ-Άρης απόψε στο κλειστό γήπεδο του ΠΑΟΚ (και όχι κλειστό της Πυλαίας που λένε οι άσχετοι) σε παιχνίδι που πάντα έχει ενδιαφέρον, αν και φέτος οι δύο ομάδες μάλλον απογοητεύουν.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να χτίσει κάτι καινούριο (και καλά έκανα τονίζω γι’ άλλη μια φορά εγώ) με νέο προπονητή, νέα φιλοσοφία, νέο ρόστερ και συγκεκριμένες επιλογές που εξυπηρετούσαν αυτές τις αλλαγές. Στα φιλικά φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ του Παπαθεοδώρου έβρισκε γρήγορα χημεία, αλλά με το που ξεκίνησαν τα επίσημα… χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια τους. Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα ήταν κάκιστα, για μία ομάδα που έπαιζε μπάσκετ Ποσειδωνίου (που λέμε εμείς εδώ) και άμυνα που βλέπουμε μόνο σε αγώνες… all star.

Είναι εντυπωσιακό το ότι στον ΠΑΟΚ, η πιο μπασκετική διοίκηση που υπάρχει στη χώρα, λειτουργεί τις τελευταίες ημέρες σα να αποδέχεται ότι τα πιο πολλά από όσα αποφάσισε το καλοκαίρι, ήταν λανθασμένα! Έφυγε ο Ντίλαρντ που ήρθε πρώτος για να αποτελέσει ηγέτη, αντ’ αυτού θα αποκτηθεί «δυάρι»-σκόρερ και αυτό μάλλον θα προκαλέσει και άλλες, αλυσιδωτές αλλαγές στο ρόστερ.

Φίλος μου έγραφε χθες ότι… «και πέρυσι έκαναν πολλά λάθη και στο τέλος τα άλλαξαν όλα, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία». Ίσως… Το θέμα είναι να βρουν την άκρη!

Εδώ και χρόνια Πρέλεβιτς-Σταυρόπουλος-Γαλατσόπουλος και Ζουρνατζίδης έχουν σημειώσει επιτυχίες, με βάση πάντα το μπάτζετ και τα παλιά έξοδα που έπρεπε να καλυφθούν. Και καλύφθηκαν με την ομάδα εντός γηπέδου να είναι αξιοπρεπής έως δυνατή, χωρίς όμως να πανηγυρίζει σημαντικές επιτυχίες.

Τώρα έχουμε την μπασκετική ομάδα, που μετά από ένα δύσκολο ή κακό ξεκίνημα, ψάχνει μία μεγάλη νίκη για να αλλάξει λίγο η ψυχολογία. Το εκπληκτικό είναι ότι με τη Σαλόν στη Γαλλία, αλλά κυρίως με την Τενερίφη που δεν έπαιξε ο Ντίλαρντ και ο Κρουμπάλι, ο ΠΑΟΚ ήταν πραγματικά καλός και ανταγωνιστικός απέναντι σε ομάδες υψηλότερου επιπέδου.

Σήμερα (18:30) παίζει με τον Άρη, από τον οποίο έχασε στο κύπελλο, από την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη που «παλεύει» μέσα στο γήπεδο να ξεπεράσει τα δικά της προβλήματα, μια και εκεί το παρόν, αλλά κυρίως το μέλλον, είναι πιο αβέβαιο.

Το ματς είναι σπουδαίο για το γόητρο με το νικητή να παίρνει ανάσα και να… ανακουφίζεται και το χαμένο να συνεχίζει τη ζωή με τους… πονοκεφάλους.

* Κατά τα άλλα στο ποδόσφαιρο ο Μίχελ αναγκάστηκε να μιλήσει κάτω από την πίεση της κριτικής που έχει δεχθεί, μια και δεν έχει στηρίξει τον Λουτσέσκου. Ένας προπονητής που έχει μείνει μόνος του να πετροβολείται από όλους. Ο Μίχελ ο οποίος μίλησε και ανέλυσε όλα τα οικονομικά δεδομένα, μίλησε για πωλήσεις, για χρηματιστηριακή αξία παικτών και έδειξε ότι στο δικό του μυαλό πρώτος στόχος είναι η εξισορρόπηση ρόστερ-μπάτζετ. Εγώ ξέρω ότι πρώτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος του ΠΑΟΚ, είναι το πρωτάθλημα. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πουλήσει 4-5 μεταξύ των οποίων και ο Πρίγιοβιτς όπως λέει, αλλά να πάρει το πρωτάθλημα; Για να δούμε…

* Υπάρχουν Ολυμπιακοί που πανηγυρίζουν επειδή ο Μαρινάκης κατηγορείται μόνο για ένα-δύο αδικήματα. Υπάρχουν Ολυμπιακοί που χαίρονται επειδή φθάνει στο τέλος της (θα πάει σε δικάσιμο) άλλη μία δικαστική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η ομάδα τους. Υπάρχουν αυτοί που απειλούν τους πάντες, με πανό του στυλ … «κράτος είναι ο Ολυμπιακός». Υπάρχουν και Ολυμπιακοί οι οποίοι δείχνουν επιφυλακτικοί για τη συνέχεια, μια και τίποτα δεν κρίθηκε ακόμη, ακόμη και σε επίπεδο κατηγοριών λόγω Άρειου Πάγου.Είναι και κάποιοι βέβαια που ντρέπονται να μπουν σε διαδικασία υπεράσπισης μια και έχουν μαζευτεί πάρα πολλά. Σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να έχεις τόσα ανοικτά μέτωπα και να δυσφημείσαι σε όλη την Ευρώπη, είναι δύσκολο να μιλάς πιο πολύ για δίκες-βουλεύματα-αποφάσεις- συνομιλίες-κατηγορίες-στημένα, παρά για ποδόσφαιρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.