TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TOP ΑΓΩΝΕΣ
  • TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE
  • NBA
  • UEFA EUROPA LEAGUE
ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE

Ο νικητής κερδίζει ηρεμία

Ο νικητής κερδίζει ηρεμία

Ο νικητής κερδίζει ηρεμία

ΠΑΟΚ και Άρης προετοιμάζονται για ένα ακόμη παραδοσιακό ντέρμπι και ο Βασίλης Βλαχόπουλος εξηγεί ότι το βασικό όφελος για τον νικητή είναι μονάχα η ηρεμία.  

Υπό διαφορετικές συνθήκες, αυτό το παιχνίδι, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ντέρμπι αποδείξεων, αλλά οι δύο αιώνιοι της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να προσκομίσουν πολλά περισσότερα πειστήρια για να πείσουν περί της αγωνιστικής σοβαρότητάς τους. Δεν φτάνει μία νίκη στο ντέρμπι αλλά απαιτείται σερί αποτελεσμάτων. Και οι δύο είναι άκρως προβληματικοί εντός των τεσσάρων γραμμών, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν συνεπείς και αποδίδουν μπάσκετ χαμηλού επιπέδου.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Δανία – Ιρλανδία με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Ο νικητής δεν θα κερδίσει τίποτε περισσότερο από ηρεμία. Κυρίως αν είναι ο ΠΑΟΚ. Διότι, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά κυρίως για τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον οποίο επιρρίπτεται το βασικό μερίδιο της ευθύνης για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και με τον κόσμο να συνεχίζει να αμφισβητεί ανοιχτά την απομάκρυνση του Σούλη Μαρκόπουλου.

Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει το ντέρμπι θα πάρει μια βαθιά ανάσα, θα αντλήσει δύναμη από ένα αποτέλεσμα, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την σταδιακή αποκατάσταση των σχέσεων με τον ίδιο τον κόσμο του και θα αποκτήσει το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι έκανε μια καινούργια αρχή. Στην αντίθετη περίπτωση, το νερό θα… ξεχειλίσει από την κατσαρόλα και δεν αποκλείεται να μπει η ομάδα σε καθεστώς ριζοσπαστικών αλλαγών. 

Το πλεονέκτημα του Άρη είναι ότι δεν έχει την ίδια πίεση. Γιατί στο μυαλό των περισσοτέρων φίλων της ομάδας βρίσκεται το διοικητικό και οικονομικό κομμάτι, αντιλαμβάνονται ότι η σεζόν είναι μεταβατική και επί της ουσίας, δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες. Είναι αλήθεια βέβαια ότι περίμεναν από τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες να παρουσιάσουν καλύτερο αποτέλεσμα. Μια ομάδα δηλαδή από την οποία θα ξέρεις τι να περιμένεις γιατί με εξαίρεση την περιορισμένη ικανότητα στην επίθεση είναι τουλάχιστον απρόβλεπτη.

Σε επίπεδο προσώπων, δεδομένης της απουσίας του Κουάμι Βον, ο παίκτης-κλειδί για τον Άρη είναι ο Γιάννης Αθηναίου γιατί αυτός θα επωμισθεί το βασικότερο μέρος των ευθυνών σε οργάνωση και εκτέλεση. Αν ο έμπειρος γκαρντ μαζί με τους Φλιώνη, Πουλιανίτη ανταποκριθούν στα καθήκοντα της σωστής κατεύθυνσης, τότε ενδεχομένως ο Άρης να καταφέρει να πάρει αυτό που δεν μπορεί από παίκτες όπως ο Γκάρι Μπελ. Γιατί ο Αμερικανός διακρίνεται για την ικανότητά του στο μακρινό σουτ, αλλά μέχρι στιγμής κάνει τα πάντα εκτός από αυτό, διότι η ομάδα δεν λειτουργεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Κιθ Μπένσον. Ο Αμερικανός είχε βάλει τη σφραγίδα του στη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Αν και σε αυτό το ντέρμπι αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς στην επίθεση του Άρη, τότε θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις πολυφωνίας στην επίθεση. Το αρνητικό με τον Μπένσον είναι ότι αυτά που προσφέρει στην επίθεση τα δέχεται στην άμυνα. Συνολικά, αν ο Άρης δεν πάρει πόντους στο transition game και υποχρεωθεί να πάει στο σετ παιχνίδι τότε και πάλι θα περιοριστεί σε πολύ χαμηλό επίπεδο παραγωγικότητας στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο έπειτα από την απομάκρυνση του Κέβιν Ντίλαρντ. Στον αγώνα με την Τενερίφη έδειξε ότι απέκτησε μεγαλύτερη ισορροπία στο παιχνίδι του αλλά ένα παιχνίδι δεν είναι αρκετό για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Το βέβαιο είναι ότι εντάχθηκε στο rotation ο Απόλλων Τσόχλας ο οποίος έδωσε καλύτερη ανάγνωση φάσεων και κατεύθυνση στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, όσο έπαιξε στον πρόσφατο αγώνα με την Τενερίφη, είχε παίξει στο σύνολο των επίσημων αγώνων (σε Πρωτάθλημα και BCL) που προηγήθηκαν. 

Για το αγωνιστικό κομμάτι του ΠΑΟΚ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά διότι απόντος του Ντίλαρντ έχει μεν μεγαλύτερη συνοχή αλλά δεν διαθέτει τον παίκτη που μπορεί να αλλάξει το status ενός αγώνα μέσα σε 1-2 λεπτά. Υπό την έννοια ότι η φιλότιμη προσπάθεια του Λάκι Τζόουνς δεν έχει οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην εξασφάλιση αποτελεσμάτων. Για να μπει στο σωστό μονοπάτι θα πρέπει να πάρει το μακρινό σουτ από τον Θοδωρή Ζάρα (σ. σ. επί του παρόντος ο ΠΑΟΚ είναι από τις πιο άστοχες ομάδες του Πρωταθλήματος και του BCL) και κυρίως να αποκτήσει οντότητα εντός της ρακέτας. Μέχρι στιγμής, με εξαίρεση τον Βαγγέλη Μαργαρίτη ο οποίος αποδίδει πολλά περισσότερα σε σχέση με τον αρχικό του ρόλο, οι υπόλοιποι παίκτες της φροντ λάιν είναι με τις μέρες τους.

Best of internet