Παναθηναϊκός - Προμηθέας Πάτρας 96-64

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - Προμηθέας Πάτρας 96-64

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί του Προμηθέα στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 96-64 και να κάνει μια γερή... προπόνηση εν όψει του αγώνα με την Μπασκόνια για την 5η αγωνιστική της EuroLeague, μένοντας μόνος πρώτος στην βαθμολογία με 4/4.

Ο Τσάβι Πασκουάλ και οι παίκτες του Παναθηναϊκού γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η αναμέτρηση με τον Προμηθέα για την 4η αγωνιστική της Basket League μόνο... εύκολη δεν θα ήταν. Αν και στο πρώτο ημίχρονο επιβεβαιώθηκε ο νόμος του ισχυρού, στη συνέχεια οι Πατρινοί προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στους «πράσινους» και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν.

Αδρεναλίνη στο μάξιμουμ στους αγώνες της SERIE A με live στοίχημα από το κινητό (21+)

Βέβαια η διαφορά δυναμικότητας από πλευράς ποσότητας και ποιότητας ήταν μεγάλη, με τους «πράσινους» να ξεσπούν στο τελευταίο επτάλεπτο και να βάζουν τα πράγματα στη... θέση του πραγματοποιώντας ένα φοβερό 23-0 σερί! Ουσιαστικά μετέτρεψαν το +11 και το 71-60 του 33' σε... 94-60 επιβάλλοντας πλήρως την κυριαρχία τους στο παρκέ. Ο Νικ Καλάθης ήταν εξαιρετικός με 14 πόντους, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ, ο Τζέιμς Γκιστ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο σκοράρισμα (19 πόντοι με 7/8 σουτ), με τον Κέι Σι Ρίβερς να κάνει... καλά τη δουλειά του και αν φτάνει «αθόρυβα» στους 14 πόντους. Ουσιαστικά ήταν μια καλή προπόνηση εν όψει το επόμενου αγώνα στην EuroLeague κόντρα στην Μπασκόνια την ερχόμενη Πέμπτη (2/11) στη Βιτόρια.

Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Το σημείο που ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» την άμυνά του αφήνοντας τον Προμηθέα σε μόλις έξι πόντους σε διάστημα οκτώ λεπτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 18' οι «πράσινοι» είχαν στείλει τον δείκτη του σκορ στο +24 (52-28) ύστερα από τρίποντο του Τζέιμς Γκιστ. Μέχρι εκείνο το σημείο είχαν πραγματοποιήσει ένα επιμέρους 23-6 με αποτέλεσμα να «καθαρίσουν» μία και καλή με την υπόθεση της νίκης.

Ο Πασκουάλ φρόντισε να δοκιμάσει διάφορα πράγματα σε αυτό το ματς. Πρώτο και καλύτερο να ξεκινήσει στην πεντάδα τον Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος ήταν και πάλι εξαιρετικός, αφού στο πρώτο μισό του αγώνα είχε προλάβει να μετρήσει 7 πόντους με 2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 2 ασίστ. Μπορεί να αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην άμυνα, αλλά όταν μπήκε ο Καλάθης ο Παναθηναϊκός «έδεσε» και μπόρεσε να ανοίξει την ψαλίδα του σκορ, έχοντας τις βοήθειες των Γκιστ και Ρίβερς. Επιπλέον ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε περισσότερο στο «τρία» ενώ ο Καταλανός προπονητής φρόντισε να μοιράσει εκ νέου τον χρόνο συμμετοχής.

Βέβαια στο πρώτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας ήταν αρκετά ανταγωνιστικός από το 5' και μετά και αυτό χάρη στον Λάνγκστον Χολ, ο οποίος είχε πετύχει 10 πόντους σε έξι λεπτά, ωστόσο έμεινε στο «μηδέν» καθ' όλη τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το βάθος και η ποιότητα δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Προμηθέα, ειδικά στο τέλος του αγώνα.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζέιμς Γκιστ πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Basket League αφού ήταν ουσιαστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ έχοντας 19 πόντους με 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και μία τάπα σε 27 λεπτά συμμετοχής

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Νικ Καλάθης έκανε τα... πάντα στο παρκέ, έχοντας 14 πόντους, 10 ασίστ και 5 ριμπάουντ πλησιάζοντας κατά κάποιον τρόπο το triple double.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Στάυρος Τουντζιαράκης μπορεί να έχει πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις, αλλά ουδέποτε μπήκε στο κλίμα του αγώνα έχοντας μείνει στο «μηδέν» με 0/5 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το εξάλεπτο 33'-39' όταν ο Παναθηναϊκός έστησε... τείχος στην άμυνα και πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό σερί 23-0 στέλνοντας τον δείκτη του σκορ στο +34 (96-64 στο 39')

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό standing dunk του Θανάση Αντετοκούνμπο στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου, κάνοντας ένα... ωραιότατο πόστερ τον αντίπαλό του.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το τρίτο δεκάλεπτο, όταν και σημείωσε 11 πόντους, ενώ ο Προμηθέας την ολική καθίζηση στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν και δέχθηκε το 23-0 σερί.

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 54-32, 65-52, 96-64

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα