Σφαιρόπουλος: «Δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια στον Άρη»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Σφαιρόπουλος: «Δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια στον Άρη»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς ενώ αναφέρθηκε και στο ποσοστό πίσω από τα 6.75.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά το τέλος της νικηφόρας αναμέτρησης με τον Άρη ανέφερε τα στοιχεία τα οποία χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ο Έλληνας τεχνικός αρχικά τόνισε ότι, «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πιστεύω ότι από την αρχή ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι εφαρμόζοντας αυτά που είχαμε πει. Δεν αφήσαμε τον Άρη να τρέξει και να πάει σε transition παιχνίδι. Στην επίθεση είχαμε καλές συνεργασίες, κυρίως στη δεύτερη περίοδο αναγκάζοντας τον Άρη να σκοράρει μόνο 10 πόντους. Εμείς βάλαμε καλάθια από μέσα, από έξω και στο ανοιχτό γήπεδο και αυτή η διαφορά που πήραμε ήταν σημαντικό προβάδισμα. Στους πόντους που πετύχαμε στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε τον πλουραλισμό μας. Περιμέναμε αντίδραση από τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν νωθροί, χάσαμε μπάλες αλλά σιγά σιγά μπήκαμε στον ρυθμό μας και σταματήσαμε να δεχόμαστε εύκολα καλάθια. Βάσει της εικόνας του αγώνα αξίζαμε τη νίκη γιατί ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και ελέγξαμε το παιχνίδι εκτός από κάποια διαστήματα».

Σε ερώτηση για το αν το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο φετινό της ομάδας του... «Ήταν ένα ποιοτικό πρώτο ημίχρονο με καλό διαβάσαμε στα mis match, με συγκέντρωση στην άμυνα. Δεν αφήσαμε πολλά περιθώρια στον Άρη. Όντως ήταν από τα καλύτερα μας ημίχρονα.

Ολοκληρώνοντας απάντησε για την ευστοχία του Ολυμπιακού έξω από τα 6.75... «Είναι θέμα ποιότητας. Το 28% δεν είναι φυσιολογικό ούτε το 50%. Κάπου ενδιάμεσα είναι το λογικό. Υπάρχουν μέρες που έχεις καλό ποσοστό. Θεωρώ ότι έχουμε καλούς σουτέρ και είναι θέμα χρόνου να βρούμε τα πατήματά μας. Συμβαίνει στο μπάσκετ όπως και το αντίθετο. Το 28% δεν είναι λογικό πάντως».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα