Η οικογένεια καλά;

Η οικογένεια καλά;

Η οικογένεια καλά;

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος αναλύει το σκηνικό Παππά-Σκουρτόπουλου, που πρόσθεσε ίντριγκα σε ένα ματς που οι «πράσινοι» έκαναν περίπατο στα πρώτα γενέθλια του Πασκουάλ.

Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι το ματς του Παναθηναϊκού με τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο, έστω και μέσα στην Νεάπολη, είναι ένα αξιόπιστο κριτήριο για την δυναμικότητά του. Ήταν μια ευκαιρία να σβήσει ανέμελα το πρώτο κεράκι της πετυχημένης (ως τώρα) θητείας του στο τιμόνι του Παναθηναϊκού ο Τσάβι Πασκουάλ και ταυτόχρονα να μοιράσει το χρόνο σε όλους τους παίκτες ώστε να μην καταπονηθεί κανείς ενόψει των σκληρών μονομαχιών που έρχονται με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα την Τετάρτη και με την Φενέρμπαχτσε στο «Νίκος Γκάλης» την Παρασκευή.

Επίσης ήταν η επιβεβαίωση ότι υπάρχουν πλέον δυο παίκτες στον Παναθηναϊκό που θα παίζουν με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή ένταση, σοβαρότητα και πείσμα, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, όποια κι αν είναι η διοργάνωση. Πρόκειται για τον Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος –λογικότατα- πήρε την θέση του Γκάμπριελ στο ελληνικό ρόστερ και έκανε το ντεμπούτο του στην Α1 και ο Θανάσης Αντεντοκούνμπο που ένιωσε την μεγαλύτερη ζεστασιά από τους 4 χιλιάδες θεατές, γιατί εκπροσωπούσε και τον αδελφό του το Γιάννη ο οποίος όμως κινείται σε άλλο πλανήτη και τα ξημερώματα της Κυριακής έκανε νέο ατομικό ρεκορ 44 πόντων στο ΝΒΑ.

Θετικό μήνυμα έστειλε και ο Ντένμον, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Ρίβερς και πήρε περισσότερες προσπάθειες, με αποτέλεσμα να σκοράρει και περισσότερο, αλλά και ο Ογκουστ ο οποίος έχει πολλά θετικά στοιχεία αλλά ακόμη δεν έχει συγχρονιστεί και χρειάζεται φροντιστήριο στις λεπτομέρειες. Σε πολλές φάσεις δεν εκμεταλλεύεται το πλεονέκτημα που έχει, είτε γιατί ακόμη νιώθει πίεση είτε γιατί βάζει το κορμί του με λάθος γωνία.

Προφανώς όμως το θέμα του ματς ήταν η σκηνή που ο κομμένος από την Εθνική Νίκος Παππάς, μετά το τρίποντο που πέτυχε και έκανε το σκορ 29-20, πέρασε μπροστά από τον πάγκο του εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και προπονητή του αντιπάλου, Θανάση Σκουρτόπουλου και κάτι του είπε. Προφανώς δεν τον ρώτησε «τι κάνει η οικογένεια;».

Δεν ήμασταν μπροστά, ούτε έχουμε την ικανότητα να διαβάζουμε χείλη. Υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να το κάνουν. Ο ίδιος ο Σκουρτόπουλος, είτε γιατί όντως ήταν απορροφημένος από την εξέλιξη του παιχνιδιού, είτε γιατί δεν ήθελε να το κάνει σαπουνόπερα, επέμενε πως δεν άκουσε τι του είπε ο διεθνής γκαρντ, με τον οποίο συνεργάστηκαν το καλοκαίρι στο Eurobasket.

Ωστόσο, υπήρξαν εκδοχές που κυκλοφόρησαν από αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες και γράφτηκαν στο διαδίκτυο.

Να ξεκαθαρίσουμε, ότι δεν είμαστε δικαστές. Ωστόσο αντιλαμβανόμαστε ότι ειδικά ο Παππάς και ο Αγραβάνης δεν «κόπηκαν» μόνο για αγωνιστικούς λόγους. Ίσως να κόπηκαν μόνο για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Η κάθε ομάδα και ο κάθε προπονητής έχει τους κανόνες του, το στυλ διοίκησης και το αξιακό σύστημα, για την συνέπεια με την οποία το εφαρμόζουν, κρίνονται.

Είναι επίσης σαφές πως όσοι δεν ήξεραν τι είχε γίνει στα ενδότερα της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι, γιατί δεν ήταν μπροστά (μηδέ τον δημοσιογράφων εξαιρουμένων), δεν μπορούν να ξέρουν καλύτερα από εκείνους που ήταν και στο φινάλε βρίσκονται σε μια θέση για να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να δέχονται και την κριτική. Ούτε να βγάζουν συμπεράσματα με βάση το ποιόν συμπαθούν και ποιόν όχι, ο καθένας με το δικό του κριτήριο.

Ωστόσο μετά από το σκηνικό της Λάρισας, βλέποντας την αντίδραση του Παππά, προφανώς σχημάτισαν μια άποψη, για ποιο λόγο δεν συμπεριλήφθηκε στους «24» που επιλέχθηκαν γι αυτό το πρώτο «παράθυρο».

Και στο φινάλε, γιατί τσαντίζονται οι παίκτες των "αιωνίων" που δεν καλούνται στην Εθνική, αφού οι ομάδες που τους πληρώνουν, δεν σκοπεύουν να τους αφήσουν να πάνε να παίξουν;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος