Ζιάγκος: «Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας»

Κάτια Πετροπούλου
Ζιάγκος: «Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας»

bet365

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε για την ήττα του Πανιωνίου από τον Προμηθέα (80-87) και δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες, ενώ στάθηκε και στην απουσία του κόσμου.

Ο Βαγέλλης Ζιάγκος έκανε το ντεμπούτο του στον «κυανέρυθρο» πάγκο, μετά την σεζόν 2015-16 και την Β' Εθνική, και μετά την ήττα από τον Προμηθέα, ανέφερε στην Συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στον Προμηθέα για την νίκη. Είναι ομάδα με διοικητική σταθερότητα και φιλοσοφία, ενώ έχει σαφή προσανατολισμό. Έχει υγεία και συνοχή. Πληρεί τις προϋποθέσεις για την εικόνα που έχει.

Πανιώνιος βρίσκεται στην έναρξη της προαγωνιστικής προετοιμασίας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Οφείλουμε να αναδείξουμε τις συνθήκες δημιουργίας αυτής της ομάδας και την προσπάθεια προηγούμενου προπονητή. Αυτά τα δεδομένα, όμως, παύουν να αποτελούν δικαιολογίες που ψάχνουμε για να δικαιολογήσουμε τα δικά μας λάθη. Έχουμε δικές μας ευθύνες και εξηγούμαι. Δεν δικαιούμαστε να αποδώσουμε την ήττα σε κάποιες αποφάσεις της διαιτησίας που θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικές.

Ούτε στα μεγάλα σουτ του Σαλούστρου και του Γκίκα. Ούτε στην τύχη. Όταν δεχόμαστε 87 πόντους, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία σε φάσεις που ήταν ένας εναντίον ενός. Ο Τουτζιαράκης με μέσο όρο 4 πόντων και σκόραρε 18, ενώ ο Μιλόσεβιτς είχε μέσο όρο 2,5 πόντους και σκόραρε 14. Γνωρίζουμε τί έχουμε αναλάβει και εύκολα ή δύσκολα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε και έχουμε θέσει ως στόχο.

Είμαι αισιόδοξος λόγω φύσης χαρακτήρα και για να χάσω αυτό το χαρακτηριστικό θα πρέπει να συμβούν πολλά. Σε αντίθεση με το αποτέλεσμα, η αισιοδοξία μου αποτυπώνεται στην ψυχολογική αντίδραση των παικτών μου τις τελευταίες ημέρες. Στην προσπάθεια των παικτών, προσθέτω στην εξίσωση και την απουσία του κόσμου που θα είναι, πλέον, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Πιθανώς, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αν υπήρχε κόσμος στις εξέδρες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα