Λαύριο – Άρης 70-71

Βασίλης Βλαχόπουλος
Λαύριο – Άρης 70-71

bet365

Ένα εύστοχο τρίποντο από τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο ένα δευτερόλεπτο πριν το τέλος έδωσε στον Άρη τη νίκη στο Λαύριο με 70-71. Μοιραίος για τους ηττημένους ο Μακένζι Μουρ ο οποίος αστόχησε σε λέι απ στην εκπνοή.

Αυτό το παιχνίδι τα είχε όλα. Το Λαύριο βρέθηκε μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά σε δύο διαφορετικά χρονικά σημεία αλλά ο Άρης χαμογέλασε στο τέλος καθώς ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έβαλε το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα στο τέλος.

Ο Άρης ήταν συνεπής και στις δύο πλευρές του παρκέ μόνο στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα (8-11) όπου σωστά τροφοδότησε τον Κιθ Μπένσον κάτω από το καλάθι. Στη συνέχεια, το Λαύριο απέκτησε τον ρυθμό του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε τόσο τα πέντε λάθη των «κίτρινων» στο πρώτο ημίχρονο όσο και την αδυναμία τους στο αμυντικό ριμπάουντ. Κυρίως όμως βρήκε τον ηγέτη του στο πρόσωπο του Κακλαμανάκη κι έτσι ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση με επιμέρους σκορ 16-8 έως το τέλος της πρώτης περιόδου (24-19).

Στη δεύτερη περίοδο ο Άρης πάτησε πάνω στο καλό ποσοστό ευστοχίας του έξω από τη γραμμή του τριπόντου κι έτσι ισορρόπησε την κατάσταση (28-28, 13’), αλλά η συνέχεια ήταν διαφορετική. Κακλαμανάκης και Μέιερ έκαναν ζημιά στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη και με επιμέρους σκορ 11-2 το Λαύριο προηγήθηκε με 39-30(17’). Σε αυτό το διάστημα ο Άρης είχε 0/5 προσπάθειες τριών πόντων. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 40-33.

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι έπειτα από περίπου έξι λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Για την ακρίβεια ήταν το μοναδικό σημείο του αγώνα στο οποίο είχαν λύσεις έξω από τα 6,75 και με επιμέρους σκορ 15-6 η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +16 (55-39, 24:30). Εκεί ο Άρης έβαλε μυαλό στο παιχνίδι του, βρήκε τον πρωταγωνιστή που αναζητούσε στο πρόσωπο του Κουάμε Βον και με 10-0 σερί μείωσε σε 55-49 στο τέλος της περιόδου.

Το Λαύριο έκανε νέα απόπειρα εξασφάλισης της νίκης στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου καθώς ξέφυγε εκ νέου με διψήφια διαφορά (61-50, 33’) πατώντας πάνω στους Μουρ, Νίξον. Η συνέχεια ήταν διαφορετική καθώς ο Βον κράτησε όρθιο τον Άρη, ο Αθηναίου επίσης ανέλαβε πρωτοβουλίες και με επιμέρους σκορ 7-16 ο Άρης πλησίασε σε 68-66, 72 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Εκεί… όλα τα λεφτά ήταν το τρίποντο του Βασιλόπουλου, αλλά και το χαμένο λέι απ του Μουρ στην εκπνοή του αγώνα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης είδε το παιχνίδι να στραβώνει δύο φορές αλλά διατήρησε την ψυχραιμία του και φυσικά έβαλε (με τον Βασιλόπουλο) το μεγαλύτερο σουτ του αγώνα. Τακτικά, το χαμηλό σχήμα απέδωσε καρπούς.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κουάμι Βον έκανε εξαιρετικό παιχνίδι καθώς κράτησε τον Άρη όταν βρέθηκε στο -16, ενώ ο Γιάννης Αθηναίου στο κρίσιμο σημείο πήρε την μπάλα στα χέρια του κι έδωσε λύσεις.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Κιθ Μπένσον ήταν ο αδύναμος κρίκος του Άρη στην άμυνα και δικαιολογημένα ο Γιαννάκης δεν τον χρησιμοποίησε στην τελευταία περίοδο. Για το Λαύριο, ο Ουίγκινς δεν… εμφανίστηκε στο παρκέ.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Η στατιστική δεν δείχνει το επίπεδο της προσφοράς του αλλά ο Πέτγουεϊ ήταν τακτική ο πιο συνεπής παίκτης του Άρη.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στο τελευταίο σουτ, προφανώς και είναι το μεγάλο τρίποντο του Παναγιώτη Βασιλόπουλου που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης έχασε 14 ριμπάουντ κι έδωσε τη δυνατότητα στο Λαύριο να εκδηλώσει δεύτερες επιθέσεις. Όσο για τους γηπεδούχους; Η λειτουργία τους στα τελευταία επτά λεπτά του αγώνα ήταν τουλάχιστον κακή.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 40-33, 55-49, 70-71

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα