Ο «νέος» ΠΑΟ του Πασκουάλ και ο «άλλος κόσμος» της ΑΕΚ!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Ο «νέος» ΠΑΟ του Πασκουάλ και ο «άλλος κόσμος» της ΑΕΚ!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας συγκεντρώνει τα αγωνιστικά πεπραγμένα της 2ης αγωνιστικής στην Basket League, αποδίδει τα εύσημα στον Παναγιώτη Γιαννάκη για την... ανάνηψη του «ασθενούς» Άρη και καταθέτει τους πρώτους προβληματισμούς του για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Προσφορά ημέρας σε περιμένει στο Παναθηναϊκός – Λάρισα. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ας συμφωνήσουμε αρχικά σε κάτι, πριν προχωρήσουμε παρακάτω. Ο όρος «βαρύς σέντερ», το λεγόμενο κλασσικό «πεντάρι», αποτελεί σταδιακά είδος προς εξαφάνιση και λίγοι είναι οι εναπομείναντες «seven footers» (Μιλουτίνοφ, Βέσελι, Σερμαντίνι, Βόιτμαν άντε να βάλουμε και ολίγη από Κούζμιτς και Παραχούσκι) που ταιριάζουν σ' αυτά τα χαρακτηριστικά και μπορούν επιβιώσουν και να ανταποκριθούν, στον τρόπο που παίζεται το σύγχρονο μπάσκετ και στο οποίο κυριαρχεί ο συνδυασμός της δύναμης με τα αθλητικά προσόντα (ταχύτητα, έκρηξη κι αλτικότητα).

Στο blog της ποηγούμενης Τρίτης (10/10), έγραψα ότι οι πρωταθλητές «κέρδισαν» λίγα πράγματα με τη νίκη τους στο ΣΕΦ (με τόσα breaks που έχουν γίνει στους τελικούς τα τελευταία χρόνια) κι απλά εξοικονόμησαν χρόνο για να διορθώσουν μία εικόνα που δεν την έλεγες κι ενθαρρυντική ενόψει της έναρξης της EuroLeague και του δύσκολου προγράμματος της ομάδας στις πρώτες 5 αγωνιστικές. Το πρόσωπο που είδαμε στο «Palau Blaugrana», απ' όπου ο «νταμπλούχος» έφυγε με την δεύτερη πιο βαριά ήττα του στην διοργάνωση, δυστυχώς δικαίωσε τις όποιες ανησυχίες. Το αξιοπερίεργο, λοιπόν, με τον Τσάβι Πασκουάλ, είναι ότι στην προσπάθειά του να φτιάξει τον εφετινό Παναθηναϊκό (2-0) με βάση την φιλοσοφία και τις αρχές του, προς το παρόν, δεν μας παρουσιάζει τίποτε τρανταχτά διαφορετικό. Κι εντάξει η περιφέρεια, έχει γεμίσει, με δύο ποιοτικούς παίκτες ανά θέση και με τον Καλάθη να είναι πιο ώριμος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από πέρυσι.

Τα ερωτήματα που τίθενται από τα πρώτα επίσημα δείγματα του «τριφυλλιού», όμως, έχουν να κάνουν: α) με το πόσοι και σε τι βαθμό από τους επτά νεοφερμένους παίκτες της ομάδας (Λεκαβίτσιους, Όγκουστ, Βουγιούκας, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου και Ντένμον) είναι σε θέση παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφετινή σεζόν και β) με τι θα γίνει με τα ριμπάουντ και γενικότερα με την προβληματική μέχρι στιγμής λειτουργία της ρακέτας...

Στα τρία από τα τέσσερα μέχρι στιγμής παιχνίδια των πρωταθλητών (δεν υπολογίζουμε το ματς Κυπέλλου με τον Κολοσσό, λόγω της τεράστιας διαφοράς δυναμικότητας), οι «πράσινοι» έχουν χάσει καθαρά την μάχη των «αιθέρων». Το κοντέρ «έγραψε» -5 με τον Ολυμπιακό, -14 με την Μπαρτσελόνα και αισίως -15 στη νίκη με 89-74 επί του ΠΑΟΚ! Αν πιστεύετε ότι τα παραπάνω νούμερα είναι τυχαία, τότε πάω πάσο.. Άλλωστε, από πλευράς αποτελεσμάτων όχι απλά δεν έχει γίνει γκέλα, αλλά τουναντίον, η ομάδα έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την πρωτιά στην κανονική περίοδο και φαινομενικά έχει «αγοράσει» χρόνο για να βρει την «χημεία» της και σταδιακά να εντάξει τους νεοαποκτηθέντες σε ρόλους.

Εντούτοις, οι πρώτες «εικόνες» δεν είναι ενθαρρυντικές. Το μεν «δείγμα» της Βαρκελώνης ανησυχητικό για να αποφύγω μία πιο στιβαρή λέξη (αποκαρδιωτικό), η δε επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ, θα μπορούσε να έχει έρθει πολύ πιο δύσκολα, αν ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν... έσπαγε τα στεφάνια του ΟΑΚΑ (22/61 σουτ ήτοι 36%), με την απόδοση του Ντένμον (17π., 3ασ. & 2κλ. με 5/8 τριπ.) και του Λοτζέσκι (14π. με 3/4 τριπ.) να αποτελούν την όποια πηγή αισιοδοξίας .

Προσωπικά, η μεγαλύτερή μου ένσταση στο εφετινό εγχείρημα του Καταλανού τεχνικού έχει να κάνει με το ότι προς το παρόν, δεν φαίνεται ο τρόπος με τον οποίο θα λυθεί δραστικά το θεμελιώδες πρόβλημα στα ριμπάουντ και θα κλείσουν οι τρύπες στην «πράσινη» ρακέτα αλλά και γενικότερα το διαφορετικό, πιο γρήγορο, κινητικό κι αμυντικογενές προφίλ του «εξάστερου». Σκέφτεστε να προκύψει γρηγορότερα το αναμενόμενο, κάποια στιγμή, ντεφορμάρισμα του Καλάθη (11π. & 12ασ.), που παίζει εδώ και μήνες στα «κόκκινα» και είναι το σημείο αναφοράς του Παναθηναϊκού σε άμυνα κι επίθεση;

Η αξία του βάθους και η αναπάντεχη έκπληξη του Τόμπσον!

Το επιβλητικό πέρασμα από τη Χαλκίδα με το 85-56 επί της Κύμης, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης, έτσι ώστε να προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα για τον Ολυμπιακό (1-1), οπότε αναγκαστικά θα επισημάνουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» ανασυντάχθηκαν πολύ γρήγορα από το όποιο «σοκ» προκαλεί πάντα μία εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό και παρά τις απουσίες (Σπανούλης, Ρόμπερτς, Τιλί κι εσχάτως Παπανικολάου και Μάντζαρης), έδειξαν ότι το βαθύ ρόστερ που διαθέτουν, τους επιτρέπει να στηριχτούν σε όλους τους παίκτες τους.

Με step-up από τους Έλληνες διεθνείς και τον Μιλουτίνοφ στην πρεμιέρα της EuroLeague, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν περιθώρια στην Μπασκόνια, κρατώντας την μία φύσει επιθετική ομάδα στους 64 πόντους. Στο κλειστό της Κανήθου, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εμπιστεύτηκε και πάλι τον Τολιόπουλο (11π. & 2ασ. με 4/5 σουτ σε 15'), που τον δικαίωσε πλήρως και είδε με ικανοποίηση τον Χόλις Τόμπσον (18π. με 7/10 σουτ) να καταθέτει για μία ακόμη φορά διαπιστευτήρια αξιόπιστης επιθετικής λύσης.

Παρ' όλα αυτά, με τον Ρόμπερτς (έμεινε εκτός 15 μέρες λόγω θλάσης) να κάνει το ντεμπούτο του και τον «Kill Bill» ακόμη στα... "πιτς", τον Τιλί νοκ-άουτ για μίνιμουμ 4 μήνες, τον Μάντζαρη με κάκωση στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και τον Παπανικολάου να ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα, οι Πειραιώτες έχουν ήδη αντιμετωπίσει πέντε περιπτώσεις τραυματισμών κι ενώ ακόμη δεν έχουμε συμπληρώσει δύο εβδομάδες επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Όποιος φίλαθλος της ομάδας, δεν ανησυχεί αν μη τι άλλο είναι αναίσθητος...

Το δυναμικό ξεκίνημα της επαρχίας!

Για δεύτερη σερί αγωνιστική ο Προμηθέας (2-0) αποδεικνύει ότι έχει το βάθος, την ποιότητα και τις φιλοδοξίες να κοιτάξει ψηλότερα και γιατί όχι να «χτυπήσει» την πόρτα της 4άδας! Μετά το ηχηρό «διπλό» της πρεμιέρας στην Πυλαία, η ομάδα της Πάτρας ήταν για 25 λεπτά «χάρμα ιδέσθαι» κόντρα στον Γ.Σ. Λάρισας/Φάρο και με ποσοστά για Όσκαρ (84% βολ., 72% διπ. & 48% τριπ.), «φλέρταρε» ακόμη και με την «100άρα» (91-80)! Ο Γκίκας (13π. & 10ασ.) έπαιξε για δύο... Ρελεφορντ (τραυματίας) και βάλε, ο Φαγιέ (19π. & 6ρ.) ήταν ασταμάτητος, ο Σαλούστρος (15π., 3ρ. 2κλ. με 6/8 σουτ) τρομερά ουσιαστικός και ο Σον Έβανς (20π., 5ρ. & 2κλ. με 6/7 σουτ) αθόρυβη δύναμη. Όταν βρει ρυθμό ο Μιλόσεβιτς και οι παίκτες του Μάκη Γιατρά περιορίσουν τα λάθη (πρώτοι στο πρωτάθλημα με μ.ο. 18 ανά παιχνίδι), τότε θα μπορέσουμε να μετρήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια το αγωνιστικό ανάστημα των Πατρινών.

Στη Νέα Σμύρνη, ο Κολοσσός (2-0) έκανε εύκολα το 2/2 στο πρωτάθλημα, εκθέτοντας (90-70) ακόμη περισσότερο την αγωνιστική γύμνια του Πανιωνίου, που αν δεν ενισχυθεί άμεσα και ουσιαστικά, δύσκολα θα μπορέσει να κρατηθεί στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι Ροδίτες (ο Γκρίφιν είχε 30π. & 4ασ. με 13/15 σουτ και μοιράστηκε το βραβείο MVP της 2ης αγωνιστικής), κυριάρχησαν πλήρως στα ριμπάουντ (40-24), είχαν τους Αμερικανούς τους (70 από τους 90 πόντους) σε εξαιρετικό απόγευμα και «καθάρισαν» το ματς από την 3η περίοδο, ενώ ο Άρης Λυκογιάννης «είδε» τον πληθωρικό TJ.Bray (8π., 6ρ. & 5ασ.) να κάνει την πρώτη του εφετινή εμφάνιση και να αφήνει ικανοποιητικές εντυπώσεις.

Παναγιώτης Γιαννάκης, τελεία!

Για τον εφετινό Άρη (1-1), τίποτε δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την επίδραση που ασκεί ένα ονοματεπώνυμο βαρύ σαν... ιστορία! Η προσωπικότητα, ο σεβασμός, τα πεπραγμένα αλλά κυρίως η δίψα και η φλόγα που εκπέμπει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, είναι ο κύριος λόγος της μίνι υπέρβασης που πραγματοποιεί από την αρχή της σεζόν ο «πάλαι ποτέ αυτοκράτωρ» του ελληνικού μπάσκετ. Κι αν η εικόνα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θεωρήθηκε από πολλούς ως συμπτωματική, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο κόντρα σε έναν αντίπαλο, θεωρητικά υψηλότερου επιπέδου, όπως η ΑΕΚ. Και ειδικότερα μετά την παράδοση άνευ όρων της προηγούμενης εβδομάδας στην Αμαλιάδα...

Όταν μία ομάδα δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τους 70 πόντους σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια και μετράει 3 νίκες απέναντι σε συγκροτήματα με μεγαλύτερο budget, σημαίνει ότι κάτι κάνει καλά. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν κάνουν τίποτε το σπουδαίο στην επίθεση. Ο «Δράκος», όμως, τους έχει μεταλαμπαδεύσει τον τρόπο να καταστρέφουν το παιχνίδι των αντιπάλων και με την μαχητικότητα και το πάθος τους, να τους οδηγούν σε πολλά λάθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία εντός έδρας παιχνίδια του, ο Άρης είχε συνολικά 32 κλεψίματα (μ.ο. 10,6), ενώ ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να «πουλήσουν» 51 φορές την μπάλα (μ.ο. 17,0λ.)!

Κόντρα στην «Ένωση» (64-62), οι Θεσσαλονικείς είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μπένσον 12π. & 9ρ., Αθηναίου 10π. & 5ασ.), αλλά κανέναν σε πραγματικά μεγάλη βραδιά και παρ' ότι σούταραν με 43,2% στα δίποντα και 68,7% στις βολές, κατόρθωσαν να διατηρήσουν απόρθητο το «Nick Galis Hall».

Ο χαμένος προσανατολισμός...

Μετά από μία αήττητη πορεία στα φιλικά προετοιμασίας (10/10) και τις δύο πρώτες εύκολες νίκες σε ισάριθμους επίσημους αγώνες, η ΑΕΚ (1-1) βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ξαφνική και προοδευτικά αυξανόμενη «μουρμούρα», που απορρέει από τα δύο διαδοχικά «κίτρινα» φύλλα αγώνα σε Ελλάδα (Basket League) κι Ευρώπη (Basketball Champions League). Πόσο λογική έχει αυτό το αρνητικό κλίμα που επικρατεί εδώ και λίγες μέρες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο;

Η απάντηση είναι απλή. Όσο λογικές μπορεί να είναι οι προσδοκίες των διοικούντων την «Ένωση», που εκτιμούν ότι μ' αυτό το ρόστερ, η ομάδα μπορεί να «σπάσει» το δίδυμο των «αιωνίων» στο πρωτάθλημα, να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου και να φτάσει στο Final 4 του BCL! Ζήσε Μάη μου να δεις... τριφύλλι, δηλαδή! Για την οικονομία της συζήτησης, η Εστουντιάντες που πέρασε σχετικά εύκολα από το ΟΑΚΑ μπήκε στην διοργάνωση από τα προκριματικά και μόλις προχθές έκανε την πρώτη της νίκη στην λίγκα ACB, ενώ ο Άρης που νίκησε (64-62) την «βασίλισσα» όντας αξιοπρεπής και μαχητικός, πασχίζει να βρει την ταυτότητά του, με παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να φωνάξουν ένα βροντερό «παρών» στην μπασκετική πιάτσα!

Τα πρώτα αγωνιστικά δείγματα της ομάδας του Σωτήρη Μανωλόπουλου, που έχει προϋπολογισμό άνω των 2 εκατομμυρίων Ευρώ μόνο για τους παίκτες, είναι σαφώς χειρότερα από πέρυσι κι αν η δικαιολογία είναι ότι το βαρύ πυροβολικό και ο πιο ακριβός παίκτης της ομάδας (Μάνι Χάρις) δεν έχει μπει ακόμη στο γήπεδο, επειδή ήρθε από την Κίνα τραυματίας, χρήσιμο είναι να επισημάνουμε τρία πράγματα:

α) Όταν στηρίζεις την επιθετική λειτουργία μίας ομάδας, σε παίκτη που όλο το καλοκαίρι παίζει non-stop μπάσκετ στην Ασία, οφείλεις να γνωρίζεις ότι υπάρχουν και οι πιθανότητες του τραυματισμού και της κόπωσης

β) Όταν έχεις την πολυτέλεια να κάνεις προετοιμασία με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, δεν γίνεται να είσαι τόσο κακός, ώστε να χάνεις από έναν αντίπαλο που στήθηκε την τελευταία στιγμή, με τεράστια προβλήματα έξω από τις τέσσερις γραμμές και με πολύ χαμηλότερο δείκτη ποιότητας μέσα στο γήπεδο.

γ) Οι 28 προσπάθειες για τρίποντο (έναντι 24 για δίποντο), οι μόλις 2 πόντοι στον αιφνιδιασμό και η χαμηλή δημιουργία (10ασ./17λ.) δεν είναι καθόλου καλός οιωνός, ειδικότερα ενόψει του αγώνα με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Βενέτσια, που φέτος έχει μόλις μία ήττα (από την Αρμάνι στον τελικό του SuperCoppa) σε 6 αγώνες και είναι πρωτοπόρος στο «σπαγκέτι σιρκουί».

Τα τρίποντα και η σπάνια... πολυτέλεια!

Στην Κρήτη, το Ρέθυμνο (1-1) ρίσκαρε και πάλι από την γραμμή του τριπόντου, σουτάροντας περισσότερα από δίποντα, αλλά αυτή τη φορά έπαιζε εντός έδρας και το 11/33 (33,3%) του Βενετόκλειου, έγινε 12/31 (38,7%) στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη»! Πιο συγκεκριμένα, η ευστοχία του «co-MVP», Χάρη Γιαννόπουλου (24π. με 9/9 βολ. & 3/7 τριπ.) και του Αντρέα Χριστοδούλου (24π. με 3/4 τριπ.) στα κρίσιμα σημεία που ο Κόροιβος πλησίασε επικίνδυνα, ήταν αυτή που έκανε την διαφορά, με την ομάδα του Νίκου Βετούλα να κάνει σεφτέ στις νίκες (95-90) έχοντας περισσότερο καθαρό μυαλό στα τελευταία δύο λεπτά. Το παθητικό των 90 πόντων απέχει παρασάγγες από την φιλοσοφία του Πατρινού coach...

Στα Τρίκαλα (1-1), η ομώνυμη ομάδα πήρε άριστα στην περιφερειακή άμυνα και σταματώντας το «outside game» του Λαυρίου (είχε 2/20 τριπ., ενώ στην πρεμιέρα είχε ευστοχήσει 11 φορές πίσω από τα 6,75), βρήκε την απαραίτητη ενέργεια και για την επίθεση όπου ο βραχύσωμος Αμερικανός (1,83), ΣονΝτρε Τζόουνς (32π. & 5ασ. με 10/11 βολ. & 10/16 σουτ) έβγαλε μάτια! Οι βάσεις για το τελικό 91-79, που χάρισε στην ομάδα του Κώστα Μέξα την πρώτη της νίκη (91-79) επί του Λαυρίου, «μπήκαν» ουσιαστικά στην 4η περίοδο και μεγάλη συνεισφορά είχε και ο Μάρκο Τέγιτς (20π. & 10ρ.). Ο 22χρονος Σέρβος σέντερ που έχει παραστάσεις από δύο γεμάτες χρονιές στην EuroLeague, ως παίκτης του Ερυθρού Αστέρα και ψάχνει μία καλή χρονιά για να επανέλθει στο προσκήνιο, αποτελεί τεράστια πολυτέλεια για την ομάδα της Θεσσαλίας και μαζί με την πρόσφατη προσθήκη του Κώστα Βασιλειάδη (5π. & 2ρ. με 5/5 βολ. σε 15'), δίνουν ποιότητα στους Τρικαλινούς.

Ήττες με αξιοπρέπεια

Το Λαύριο (1-1) αντίθετα, σούταρε πολύ άσχημα σε βολές (54,5%) και τρίποντα (10%) και παρά την καλή απόδοση του Μακένζι Μουρ (22π., 9ρ. & 4ασ.) έμεινε από δυνάμεις στην 4η περίοδο, με τον Χρήστο Σερέλη να τα έχει με την αμυντική ολιγωρία των παικτών του, που δέχτηκαν 26 περισσότερους πόντους απ' ό,τι στην πρεμιέρα με την Κύμη.

Η ανταγωνιστική εικόνα και οι εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Κόροιβος (1-1), απαλύνουν σε μεγάλο βαθμό την απογοήτευση για την πρώτη ήττα της χρονιάς και δίνουν μεγάλο credit στον Ντίνο Καλαμπάκο, του οποίου τα δείγματα δουλειάς σύντομα θα του δώσουν την ευκαιρία να «κοουτσάρει» σε υψηλότερο επίπεδο.

Στο «Δημήτριος Τόφαλος» της Πάτρας, η αμυντική ανισορροπία και το πολύ άσχημο ξεκίνημα ήταν τα στοιχεία που στοίχισαν στον Γ.Σ. Λάρισας/Φάρο (1-1) την πρώτη του ήττα (91-80) στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του ομοσπονδιακού τεχνικού Θανάση Σκουρτόπουλου, είχε έλλειμμα δημιουργίας (9ασ./14λ.) και βρέθηκε να χάνει ακόμη στο -23 (70-47 στο 25'), με βασικό άξονα την ελληνική της πεντάδα, όμως, πλησίασε ακόμη και στους 5 πόντους, κερδίζοντας τις εντυπώσεις για την μαχητικότητα του 2ου μέρους. Οι ηττημένοι κρατούν τη συνεισφορά των Ελλήνων (51 από τους 80 πόντους) παικτών που για 2ο σερί παιχνίδι ήταν μεγαλύτερη από τους ξένους, με τον Νώντα Παπαντωνίου (19π. με 8/11 σουτ) να κάνει ατομικό ρεκόρ στην Α1 Κατηγορία, αποχαιρετώντας με τον δικό του τρόπο τον αδικοχαμένο θείο του...

Θα μπορούσε να ήταν η πρώτη ήττα στην Ελλάδα!

Το δύσκολο πρόγραμμα και οι ατυχίες των τραυματισμών (Κόνιαρης & Χαραλαμπόπουλος), έφεραν τον ΠΑΟΚ (0-2) για πρώτη φορά στο 0/4 από την πρεμιέρα της σεζόν σε πρωτάθλημα (από Προμηθέα και Παναθηναϊκό), Κύπελλο (από Άρη) και BCL (από Λούντβιγκσμπουργκ). Στο OAKA πάντως, ο «δικέφαλος του Βορρά» παρουσίασε συγκριτικά το καλύτερό του πρόσωπο κι αν δεν ήταν απελπιστικά άστοχος (35,7% στα διπ.), θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο ανταγωνιστικός από ό,τι δείχνει το τελικό 89-74 υπέρ των «πρασίνων».

Η πρόσφατη προσθήκη του Κατσίβελη (15π & 6ρ.), που δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα αλλά λόγω συγκυριών βρέθηκε να παίζει 35 λεπτά, θα πάρει αξία μόνο όταν επιστρέψει ο Κόνιαρης, ενώ το θετικό για τον Ηλία Παπαθεοδώρου, ήταν η επιστροφή του Ντίλαρντ (22π. & 4ασ.) σε υψηλά επίπεδα σκοραρίσματος.

Έχουμε πρόβλημα...

Στο κλειστό της Κανήθου, η Κύμη (0-2) έδειξε ότι στερείται του παίκτη που θα της δώσει μία σταθερή αξία στο σκοράρισμα, γεγονός που αιτιολογείται από το 33,8% στα σουτ εντός πεδιάς στην ήττα (56-85) από τον Ολυμπιακό και στα συνολικά 10/43 τρίποντα που έχει στα δύο πρώτα παιχνίδια. Δεν ξέρω τι οικονομικές δυνατότητες υπάρχουν στον σύλλογο της Εύβοιας, ωστόσο, από το υπάρχον ρόστερ δεν φαίνεται ο παίκτης που θα δώσει τις απαραίτητες λύσεις στον Γιάννη Καστρίτη.

Ο Πανιώνιος (0-2) έγινε η πρώτη ομάδα που άλλαξε προπονητή μετά από μόλις δύο παιχνίδια και η αποπομπή του Γιώργου Καλαφατάκη μοιάζει περισσότερο με παραδοχή του λανθασμένου και καθυστερημένου σχεδιασμού από πλευράς διοικούντων παρά με απόφαση που οφείλεται σε λάθη του Χανιώτη coach. Δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει αν τελικά αναλάβει ο Βαγγέλης Ζιάγκος, όμως, το μέχρι στιγμής μοναδικό θετικό στοιχείο από τη συνολικά απογοητευτική εικόνα των «κυανέρυθρων», είναι το « limit-up» δύο γηγενών παικτών (Σακελλαρίου 20π., 3ασ. με 5/9 τριπ. & Σαρικόπουλος 14π. & 6ρ. με 6/7 σουτ). Αν πλαισιωθούν με καλούς ξένους, τότε ίσως να υπάρξουν ελπίδες ανάκαμψης για τη νεοφώτιστη ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!