Αρης: Εσείς πετάτε χαρταετό, όπως η ΚΑΕ;

Αρης: Εσείς πετάτε χαρταετό, όπως η ΚΑΕ;

Αρης: Εσείς πετάτε χαρταετό, όπως η ΚΑΕ;
Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης πριν πετάξει αετό – καθώς το ποδοσφαιρικό τμήμα του Αρη ξεκουράζεται αυτές τις μέρες - κάνει μία αναφορά στον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ.

Καθαρά Δευτέρα σήμερα και οι ευχές προς όλους τους αναγνώστες του Gazzetta.gr είναι αυτονόητες. Καλή Σαρακοστή να έχουμε με υγεία πάνω από όλα και φυσικά να πάμε προς τις Άγιες Μέρες του Πάσχα με ψυχική ηρεμία.

Προφανέστατα σήμερα πολλοί από εσάς θα τολμήσετε το πέταγμα του αετού παρέα με τα βλαστάρια σας και εύχομαι τις καλύτερες δυνατές πτήσεις!
Εκμεταλλευόμενος την μεγάλη διακοπή για το ποδοσφαιρικό τμήμα θα γράψω δυο λόγια για τον Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ και μην βιαστεί κάποιος να πει ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν γιατί πολύ απλά ο τίτλος σε συνοδεύει για πάντα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον μεγάλο Άρη των 23 τροπαίων.

Στο τμήμα μπάσκετ φέτος πετάνε αετό!

Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει σε πολλές περιπτώσεις να παίζω με τους τίτλους. Αυτό που με συναρπάζει είναι να…πιάνω όσους διαβάζουν μόνο τίτλους και όχι το κείμενο. Είναι η μάστιγα αυτή της εποχής και των σόσιαλ. Προφανέστατα, λοιπόν, διαβάζοντας το μεσότιτλο, θα σκεφτήκατε τι έπαθα και την…γυρίζω για το τμήμα μπάσκετ στο οποίο έχω αναφερθεί με κολακευτικά λόγια. Και εγώ το ίδιο θα πίστευα διαβάζοντας την συγκεκριμένη φράση που έχει καθιερωθεί ως μία πράξη για κάποιον που δεν γνωρίζει, που δεν νιώθει, που δεν δουλεύει, για κάποιον που γενικά…δεν!


Και όμως το νόημα είναι τελείως διαφορετικό! Πόσοι αλήθεια γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνει το πέταμα του αετού ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας; Πάμε, λοιπόν. Τον χαρταετό τον πετάμε γιατί μέσω αυτή της διαδικασίας ερχόμαστε πιο κοντά στον Θεό και ο συμβολισμός αυτής της επαφής προκύπτει γιατί και ο χαρταετός πετάει ψηλά στον ουρανό, ενώ παράλληλα στην ουσία με την δύναμη των χεριών ανυψώνουμε και την ψυχή μας προς τον Θεό!

Με καθαρά και δυνατά χέρια για την εξυγίανση

Τι γίνεται μετά το πέταγμα του χαρταετού; Η ψυχή μας είναι καθαρή και πανέτοιμη να ξεκινήσει την νηστεία της Σαρακοστής! Μάλλον τώρα αντιλαμβάνεστε και τον συνειρμό για το μπάσκετ. Η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης και κυρίως οι κ.κ. Ρουσσιαμάνης, Αρβανίτης Παπαγεωργίου, ο καθένας με τον ρόλο του και τις αρμοδιότητές του και όλοι μαζί σαν γροθιά, παράλληλα και με την στήριξη πολλών ανώνυμων και επώνυμων Αρειανών κατάφεραν να σώσουν τον Άρη από την ολοκληρωτική διάλυση. Και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον κάνουν ελκυστικό και πάλι. Από την μέρα που ανέλαβαν πετάνε τον αετό της εξυγίανσης με ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΧΕΡΙΑ και ετοιμάζουν τον Αυτοκράτορα για την δική του ολοκληρωτική κάθαρση, αλλά και μία συνειδητή νηστεία γιατί πρέπει να πληρώνουν 3 ομάδες και μία το δημόσιο 4!

Είναι, λοιπόν, άδικο ο Αρειανός να μην γνωρίζει το τι πραγματικά συμβαίνει και πόσο αυτή η εξυγίανση οδηγεί στην λύτρωση και στις βάσεις ώστε να υπάρχουν οι προοπτικές είτε για την έλευση ενός επενδυτή είτε για να συνεχιστεί η προσπάθεια από τους Αρειανούς με πολύ καλύτερες προοπτικές χωρίς τον βραχνά των χρεών που μάλιστα δημιούργησαν οι προκάτοχοί τους.

Αυτή η ομάδα προφανώς θα έχει και κακές βραδιές πόσο μάλλον όταν έχει και πολλές αναποδιές με τραυματισμούς των καλύτερων παικτών της όπως επί παραδείγματι αυτή την περίοδο του Γκάλινατ ή από την αρχή της χρονιάς του Μάνι Μπέιτς. Αυτή η ομάδα του Καστρίτη και υπέρβαση έχει κάνει και θα συνεχίσει να το κάνει ως το τέλος της σεζόν. Δεν θα πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάμε την ουσία αυτής της προσπάθειας, αλλά και παράλληλα να αδικούμε πρόσωπα και καταστάσεις γιατί…ακούμε αυτό που με…λαϊκισμό περνάει προς τα έξω και όχι τι πραγματικά ισχύει! Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται στήριξη με την ψυχή μας γεμάτη περηφάνια και αυτό θα συνεχίσει να κάνει ο κόσμος του Άρη!
Πετάξτε ψηλά τον χαρταετό σας, γουστάρετε στο Σαρακοστιανό τραπέζι σας και μην ξεχνάτε…


Μόνο Άρης!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!