Basket League Κύπρου: Ντέρμπι για... γερά νεύρα στη Λευκωσία με κερδισμένη την Ανόρθωση

Newsroom
αποελ ανο 6/4
Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League (6/4). Η «Κυρία» επικράτησε με 70-71 των «γαλαζοκίτρινων», σε ένα ματς-θρίλερ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Με ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ανόρθωση πήρε διπλό με 71-70 επί του ΑΠΟΕΛ για την 24η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League (6/4) και πλέον διατηρείται ισόβαθμη με τους ΑΕΚ και Κεραυνό, στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Το τέλος της πρώτης περιόδου έκλεισε με τρίποντο του Χόρτον (24-14), ενώ δυόμιση λεπτά πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η απόσταση μεταξύ των δυο ομάδων ήταν στους 14 πόντους, με τον ΑΠΟΕΛ να έχει το πάνω χέρι.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο τέταρτο δεκάλεπτο και μετά από τέσσερις πόντους του Τρετιάκοβ και τρίποντο από τον Βάρσο, μείωσαν στους τρεις (56-53) ενάμιση λεπτό μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου.

Στο 36' με το λέι απ του Τρετιάκοβ η Ανόρθωση πέρασε μπροστά στο σκορ (63-65) και από εκεί και πέρα ακολούθησε εναλλαγή στο σκορ.

Μισό λεπτό πριν από το τέλος, ο ΑΠΟΕΛ με βολές του Μπλάκμον προηγήθηκε με 70-69, για να έρθει δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα το καλάθι του Χόρτον, που θα έδινε τη νίκη στην ομάδα της Αμμοχώστου με τελικό σκορ 71-70.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 42-33, 56-46, 70-71

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / NIKOS SAVVIDES
 

BASKET LEAGUE ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα