Συσκέψεις και τακτική υποστήριξης

Συσκέψεις και τακτική υποστήριξης

Οι δύο συναντήσεις του Δημήτρη Πρίφτη με τους Έλληνες παίκτες σε συνδυασμό με τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους Αμερικανούς παίκτες στοιχειοθετούν μία από τις μεθόδους που εφαρμόζονται στον Άρη με απώτερο σκοπό την εκτόνωση της αγωνιστικής κρίσης.

Συσκέψεις και τακτική υποστήριξης

Μετά τον χθεσινό (26/10) αγώνα με την Μπάκεν, ο Δημήτρης Πρίφτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών αλλά ούτε κι ενίσχυσε τη μεταγραφολογία. Καθόλου τυχαία, επισήμανε σε τουλάχιστον τρία διαφορετικά (χρονικά) σημεία της συνέντευξης Τύπου ότι θα στηριχθεί στους υπάρχοντες παίκτες. Είχε προηγηθεί μια σειρά επαφών μεταξύ του έμπειρου τεχνικού με τους καλαθοσφαιριστές. Για την ακρίβεια, από την επομένη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έως και τον αγώνα με τους Δανούς, πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων παικτών και Δημήτρη Πρίφτη. Στη διάρκεια αυτών, ο προπονητής του Άρη σκιαγράφησε την κατάσταση στους αθλητές και σημείωσε την αναγκαιότητα να συμβάλλουν όλοι στην ανατροπή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τους Αμερικάνους οι οποίοι παραμένουν στο… μάτι του κυκλώνα. Μέσα από κατ’ ιδίαν συζητήσεις, τόσο ο 48χρονος τεχνικός όσο και οι συνεργάτες τους, προσπάθησαν να τους εξηγήσουν συγκεκριμένα πράγματα για να μπουν στο κλίμα της ομάδας, αλλά και να αφομοιώσουν την αγωνιστική φιλοσοφία. Γιατί το σπουδαιότερο πρόβλημα του Άρη είναι ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «ομάδα».

Πέραν της μεθόδου των συζητήσεων, είναι εξίσου φανερό ότι ο Δημήτρης Πρίφτης θα προσπαθήσει μέσα από την τακτική της ομάδας να βοηθήσει τόσο τον Ντέβιν Μαρμπλ όσο και τους Μάικ Τζένκινς, Ερικ Μπάκνερ. Στην περίπτωση του πρώτου, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συμπτωματικό το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Μπάκεν είχε εκτελέσει σχεδόν το 1/3 των επιθέσεων. Το πλάνο περιλάμβανε κάτι αντίστοιχο και για τον Μάικ Τζένκινς, όμως τα γρήγορα φάουλ του Αμερικανού αυτομάτως τον έθεσαν εκτός αγώνα. Εν τέλει, είτε κατ’ ανάγκη είτε κατ’ επιλογή είναι προφανές ότι ο Δημήτρης Πρίφτης σκοπεύει να τους δώσει επιπλέον ευκαιρίες, με την ελπίδα ότι θα τις αξιοποιήσουν.

Best of internet