«Να αισθανθούμε καλύτερα»

«Να αισθανθούμε καλύτερα»

Βασίλης Βλαχόπουλος
«Να αισθανθούμε καλύτερα»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν έβαλε τέλος στη μεταγραφολογία, έστειλε όμως ξεκάθαρα μηνύματα σημειώνοντας ότι… «αυτή είναι η ομάδα». Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε σε πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η εικόνα και η ψυχολογία των παικτών του.

Αρχικά αναφέρθηκε στο παιχνίδι καις τα διαφορετικά πρόσωπα της ομάδας του. «Περάσαμε ένα δύσκολο τριήμερο. Τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι όσο και στο αγωνιστικό. Είχαμε ένα καλό μομέντουμ στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε προβλήματα στην επίθεση και στο ριμπάουντ. Χάσαμε αμυντικά ριμπάουντ γιατί η Μπάκεν είναι μια ιδιαίτερη ομάδα. Παίζει πολύ σκληρά στην επίθεση και σουτάρουν την μπάλα με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Στο τέλος του αγώνα είχαμε καθαρό μυαλό και είχαμε καλό μακρινό σουτ το οποίο μας έδωσε ο Ζάρας».

Του ζητήθηκε να βαθμολογήσει την ομάδα του στο συγκεκριμένο παιχνίδι και δίχως ενδοιασμούς είπε… «Θα έδινα βαθμό 10 στην ομάδα μου όχι για την απόδοση της αλλά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ψυχολογικά παίζουμε το οποιοδήποτε παιχνίδι. Και μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ αλλά μετά από τις κακές εμφανίσεις μας αλλά και γιατί έχουμε να διαχειριστούμε σοβαρούς τραυματισμούς. Μας λείπουν παίκτες και δεν είναι τόσο εύκολες οι προσαρμογές στο ρόστερ. Βάσει συνθηκών είμαι ικανοποιημένος που κερδίσαμε. Το τι πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα, αυτό είναι σίγουρο. Πρέπει όμως πρώτα να αισθανθούμε εμείς καλύτερα αλλάζοντας τη ψυχολογία μας. Κι όταν κερδίζουμε χαιρόμαστε. Να μην πηγαίνουμε μη προβληματισμένοι στα σπίτια μας αλλά τουλάχιστον να μην είμαστε μόνο προβληματισμένοι».

Σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στο ρόστερ, είπε: «Αυτή τη στιγμή έχω αυτή την ομάδα μπροστά μου, αυτούς βλέπω και με αυτούς θα συνεχίσω μέχρι να δούμε κάτι που θα θεωρηθεί ότι πρέπει να το κάνουμε. Δεν είναι και εύκολο να αντικαταστήσουμε παίκτη αυτή τη στιγμή. Και πρέπει να βρούμε κάποιον που να είναι καλύτερος αλλά και να είναι προσιτός οικονομικά. Πιστεύω ότι πρέπει να στρέψω το βλέμμα μου σε αυτή την ομάδα που έχω μπροστά μου παρά δεξιά και αριστερά», είπε και αναφέρθηκε στη διαφορά των ελληνικών από τους ευρωπαϊκούς αγώνες: «Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με το ελληνικό πρωτάθλημα έχουν μια διαφορά στην τακτική και την εξυπνάδα που έχουν οι ομάδες στην εγχώρια λίγκα. Αυτό ξεκινάει από τους προπονητές. Παίζουμε με το μυαλό και τη ψυχολογία του αντιπάλου. Αυτό στην Ευρώπη δεν το βρίσκεις. Τα παιχνίδια παίζοντας πιο στρέιτ».

Ρωτήθηκε για την απόδοση του Ντέβιν Μαρμπλ και παραδέχθηκε ότι προσπάθησε να τον βοηθήσει πολύ στο παιχνίδι: «Ήταν πιο αποφασιστικός και αρκετά παραγωγικός. Πρέπει να βελτιώσει πολλά κυρίως προσαρμογή του στον τρόπο παιχνιδιού και την εξυπνάδα που χρειάζεται στο παιχνίδι. Σαφέστατα τον βοήθησα. Το ρόστερ αυτό είναι και πρέπει πάνω απ’ όλα να το πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι και στη συνέχεια να το βοηθήσουμε. Πρέπει να είμαστε κοντά τους και όχι μακριά τους. Μόνο έτσι θα μας δώσουν κάτι. Ο Μαρμπλ είχε βοήθεια και περισσότερες ευκαιρίες. Θα το κάνω με όλους τους παίκτες».

Αναφερόμενος στη ψυχολογία της ομάδας του, είπε: «Δεν πείθουμε αρκετά με τον τρόπο που παίζουμε. Χρειαζόμαστε βελτίωση αλλά επειδή πολλές φορές η ψυχολογία παίζει σημαντικό ρόλο και η δική μας έχει πέσει πολύ χαμηλά λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων, πρέπει να κάνουμε κάτι. Είδατε πώς πιεστήκαμε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ίσως να πιστεύουν κάποιοι ότι έπρεπε να κερδίσουμε με 30 πόντους. Εγώ λέω ότι αυτή τη στιγμή η απλή νίκη αρκεί. Η μη ικανοποίηση πρέπει να φύγει από πάνω μας. Να αισθανθούμε καλύτερα για να βρούμε καλύτερη ψυχολογία. Πρέπει σαν χαρακτήρας να έχεις αντιστάσεις και να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις. Αυτό λέγεται εμπειρία».

Ο Ουίλ Κάμινγκς ρωτήθηκε για τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα του Άρη και αναφέρθηκε στα διαφορετικά πρόσωπα της ομάδας του. «Είμαι ικανοποιημένοι για τη νίκη. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Θα δούμε το βίντεο, να δούμε τι κάναμε με σκοπό να βελτιωθούμε και να συνεχίσουμε. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι ταχύτητας και των σερί. Εμείς αυτό κάναμε στο πρώτο ημίχρονο, το ίδιο έγινε με τους αντιπάλους στο δεύτερο. Είχαμε κενά στην άμυνα. Το μομέντουμ ενός αγώνα μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή. Εμείς θέλουμε να μεγαλώσουμε τα διαστήματα καλής απόδοσης». Σε ερώτηση σχετική με την αμυντική επίδοση της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, δήλωσε: «Η άμυνά είναι ένα καθοριστικό κομμάτι του παιχνιδιού και μας βοηθάει να παίξουμε καλά και στην επίθεση. Εμείς πρέπει να είμαστε σταθεροί σε αυτό το κομμάτι. Όταν τη βελτιώσαμε καταφέραμε να ανεβάσουμε και πάλι τη διαφορά».

Σε ατομικό επίπεδο, ο Κάμινγκς ρωτήθηκε για το κομμάτι του ατομικού παιχνιδιού του το οποίο πρέπει να βελτιώσει και απάντησε… «Θα πρέπει να διαβάζω καλύτερα το παιχνίδι για να έχω περισσότερες συνεργασίες με τους συμπαίκτες μου. Να τους βάζω όλους στο παιχνίδι. Κι εγώ είμαι σε ένα στάδιο όπου μαθαίνω. Πιστεύω ότι η εικόνα μας θα είναι καλύτερη στη συνέχεια».

«Μεγάλη εμπειρία για μας»

Ο προπονητής της Μπάκεν, Στέφεν Βικ, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του από το επίπεδο απόδοσης της ομάδας του: «Για μας είναι μια σπουδαία ευκαιρία να έρθουμε σε μια πόλη με τόσο μεγάλη παράδοση και θέλω να ευχαριστήσω τον Άρη για τη φιλοξενία. Δεν καταφέραμε να φύγουμε με τη νίκη και πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Η ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά ο Άρης είχε το πάνω χέρι. Στο ημίχρονο δουλέψαμε στη χημεία μας και είπαμε να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια. Ο Άρης πέτυχε μόνο 26 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και για ένα μεγάλο διάστημα είχε περιοριστεί στους 10 πόντους. Δείξαμε ότι μπορούμε να αντέξουμε το επίπεδο. Όπως και στον προηγούμενο παιχνίδι, φάνηκε ότι δεν ξέρουμε το πώς να τελειώνουμε ένα παιχνίδι, μείναμε από δυνάμεις και λύσεις. Είναι ένα κομμάτι στο οποίο πρέπει να βελτιωθούμε. Είναι σημαντικό για μας ότι κερδίσαμε την μάχη των ριμπάουντ, δεν ξέρω αν ο Άρης είναι συνηθισμένος να μαζεύει δέκα ριμπάουντ λιγότερα. Αυτό για μένα αποτελεί μια μικρή νίκη».

Ερωτηθείς για τη σημασία που έχει για τη Δανία η παρουσία της Μπάκεν στους ομίλους της διοργάνωσης σημείωσε: «Το μπάσκετ στη Σκανδιναβία και κυρίως στη Δανία δεν είναι τόσο δημοφιλές σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Αυτή η συμμετοχή είναι κάτι πρωτοποριακό για το μπάσκετ της Δανίας. Πλέον στη χώρα όλοι ξέρουν την ομάδα μας. Ακόμη, τα τελευταία χρόνια έχουμε αύξηση αθλητών της τάξεως του 30%. Τώρα, τα Media ακολουθούν την ομάδα, διαθέτουν χώρο και μας γνωρίζουν», είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο 38χρονος Κρις Κριστόφερσεν και γηραιότερος παίκτης της Μπάκεν, δήλωσε: «Παίξαμε ένα σκληρό παιχνίδι. Ήμασταν κακοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο αντεπιτεθήκαμε, μειώσαμε έως και στους πέντε πόντους αλλά εκεί σταματήσαμε να έχουμε καλές επιλογές και να σκοράρουμε. Χάσαμε πολλά ελεύθερα λέι απ. Δεν είμαστε ομάδα που θα την κερδίσεις εύκολα, αλλά παρουσιάζουμε βελτίωση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα