«Είναι Άρης εναντίον Άρης»

«Είναι Άρης εναντίον Άρης»

Βασίλης Βλαχόπουλος
«Είναι Άρης εναντίον Άρης»

bet365

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από την αγωνιστική εικόνα του, αυτό παραδέχθηκαν και οι Δημήτρης Πρίφτης, Βασίλης Σίμτσακ ενόψει της αυριανής (26/10, 21:00) εντός έδρας αναμέτρησης με την Μπάκεν.

Ο Άρης θα αντιμετωπίζει τους Δανούς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ νιώθοντας την πίεση αλλά και την απογοήτευση από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. «Είναι σαφές ότι είμαστε σε δύσκολη αγωνιστική περίοδο. Τα αποτελέσματά μας δεν είναι καλά και το κυριότερο είναι ότι η εικόνα μας δεν είναι αισιόδοξη. Κάναμε τις συζητήσεις που έπρεπε να κάνουμε, προπονηθήκαμε και προσπαθήσαμε να έρθουμε πιο κοντά ο ένας στον άλλον ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα επόμενα παιχνίδια με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα», σημείωσε ο Δημήτρης Πρίφτης και ρωτήθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό του Βασίλη Καββαδά. «Οι ατυχίες παίζουν τον ρόλο τους, αλλά είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Ήταν ένα σοκ για μας. Ο Βασίλης έδειχνε ότι έβρισκε τον ρυθμό του και η απουσία του είναι για μας ένας προβληματισμός. Σε πρώτη φάση πρέπει εκ των έσω να καλύψουμε το κενό του», απάντησε.

Ο προπονητής του Άρη σκιαγράφησε την κατάσταση στην ομάδα του και παραδέχθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σχετίζεται με το επίπεδο απόδοσής της. «Αυτή τη στιγμή, το ζητούμενο δεν είναι ο αντίπαλός μας, αλλά το ‘εμείς’. Μέσα από το ‘εμείς’ πρέπει να βρούμε λύσεις, ανεξαρτήτου αντιπάλου και της δυναμικής του. Πιστεύω ότι η Μπάκεν είναι μια ομάδα που παίζει σε γρήγορο τέμπο, τρέχει σε έντονο βαθμό και το σουτ πολλές φορές είναι μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό της είναι ότι παίζει χωρίς άγχος και σουτάρει χωρίς να σκέφτεται και να διστάζει. Εμείς πρέπει να είμαστε συμπαγείς και υποψιασμένοι ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε μια αμυντική βάση αλλά αναμφίβολα το πρόβλημά μας είναι στην επίθεση», είπε. Ρωτήθηκε για τις διαφαινόμενες αλλαγές στο ρόστερ και απάντησε ότι… «αυτή τη στιγμή κοιτάω μόνο το αυριανό παιχνίδι. Η ομάδα μου είναι αυτή που θα είναι αύριο στο παρκέ, με αυτή θα πολεμήσουμε».

«Για μια νέα αρχή»

Το κλίμα που κυριαρχεί στις τάξεις του Άρη αποτυπώθηκε και μέσα από τις τοποθετήσεις του Βασίλη Σίμτσακ. Ο έμπειρος φόργουορντ στάθηκε στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα του. «Δεν είναι εύκολη. Προερχόμαστε από μια δύσκολη ήττα. Πιστεύω ότι ανεξάρτητα από το αν ήταν καλύτερος ή όχι ο αντίπαλος, εμείς δεν καταβάλαμε την προσπάθεια που απαιτούταν για να κερδίσουμε, γι’ αυτό υπάρχει προβληματισμός. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να προσπαθήσουμε να φέρουμε τα πράγματα εκεί που πρέπει να είναι. Η Μπάκεν είναι άγνωστη ομάδα με περίεργο τρόπο παιχνιδιού και πολλά σουτ τα οποία δεν βγαίνουν μέσα από το οργανωμένο παιχνίδι. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη», είπε. Σε ερώτηση για την απώλεια του Βασίλη Καββαδά, σημείωσε: ««Η απώλεια του Βασίλη είναι πολύ μεγάλη. Βοηθούσε πολύ σε αμυντικό και επιθετικό επίπεδο παίζοντας με πλάτη στο καλάθι. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο για να αναπληρώσουμε το κενό του και να γίνουμε σημαντικοί για την ομάδα ώστε να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε».

Εκεί αναφέρθηκε και στην επιθετική δυσλειτουργία της ομάδας. «Αυτή τη στιγμή χρειάζονται νίκες αλλά θα μετρήσει και ο τρόπος με τον οποίο θα έρθουν. Ακόμη και μια νίκη θα κρύψει το πρόβλημα, δεν θα βοηθήσει. Το ζήτημα είναι να έρθουν οι νίκες μέσα από την ομαδική προσπάθεια, από τους αυτοματισμούς στην επίθεση. Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να σκοράρουμε πάνω από 70 πόντους, τουλάχιστον να μη δεχόμαστε ούτε 50. Είναι θέμα συνεργασιών. Δεν υπάρχουν πράγματα που πέρυσι μας ήρθαν πιο εύκολα όπως οι συνεργασίες, ο τρόπος σκέψης στη διάρκεια του παιχνιδιού… το ελληνικό πρωτάθλημα θέλει μυαλό. Εμείς χάσαμε τη χημεία μας και τρόπο σκέψης. Πλέον υπάρχει και θέμα αυτοπεποίθησης. Σημασία δεν θα πρέπει να έχει το πόσα άστοχα σουτ θα έχεις, αλλά το πόσο προσπαθείς. Γιατί αν δίνεις το 100% τότε και άμυνα θα βγάλεις και σουτ θα βάλεις. Να τα αφήσουμε όλα στο παρελθόν και να κάνουμε μια νέα αρχή».

Σχετικά με την Μπάκεν, σημείωσε: «Τώρα δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε τις ομάδες σε μικρής και μεγάλης δυναμικότητες. Στο σημείο που βρισκόμαστε όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Δεν είμαστε η ομάδα που θα κερδίσει 30 πόντους. Αύριο (26/10) θα αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας. Είναι Άρης εναντίον Άρης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα