Αποχώρησε από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ο Γιαννακόπουλος!

Αποχώρησε από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ο Γιαννακόπουλος!

Αποχώρησε από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ ο Γιαννακόπουλος!

Το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής αποφάσισε ότι η σύμβαση για την κεντρική χορηγία πρέπει να δεσμεύει και τις 14 ομάδες και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που ζήτησε την εξαίρεση του «τριφυλλιού», αποχώρησε από την αίθουσα. 

Το θέμα συζήτησης ήταν η επαφή του συνδέσμου με την στοιχητική εταιρία που ανέλαβε την κεντρική χορηγία της Basket League, προκειμένου να αλλάξουν κάποιοι όροι στη σύμβαση, όπως για παράδειγμα αυτός που της δίνει το δικαίωμα να την καταγγείλει, αν το ερχόμενο καλοκαίρι, κάποια ομάδα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα για οικονομικούς λόγους (περίπτωση Κηφισιάς).

Ο Παναθηναϊκός Superfoods εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο, Μάνο Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ζήτησε την εξαίρεσή του από τις υποχρεώσεις της χορηγίας και κατά συνέπεια από τις πειθαρχικές ποινές που απορρέουν από την μη συμμόρφωσή του σε αυτές. Μάλιστα με τοποθέτησή του, ο κ. Γιαννακόπουλος που δήλωσε ότι είναι ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ (και ζήτησε να γραφτεί στα πρακτικά), εξήγησε ότι για προσωπικούς λόγους, δεν θέλει να διαφημίσει τα διακριτικά της εν λόγω εταιρίας στους εντός έδρας αγώνες του «τριφυλλιού», όπως ορίζουν οι επιταγές της σύμβασης.

Θυμίζουμε ότι στο πρώτο αγώνα που μία ομάδα δεν συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις της χορηγίας, τιμωρείται με 20.000 Ευρώ πρόστιμο και από τον δεύτερο και μετά, η ποινή μετατρέπεται σε διεξαγωγή του επόμενου εντός έδρας αγώνα της, κεκλεισμένων των θυρών.

Οι υπόλοιπες ομάδες αντέδρασαν και μάλιστα μετά απο σχετική ψηφοφορία αποφάσισαν ότι στο συγκεκριμένο θέμα, ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να λειτουργήσει με το πνεύμα της ισχύος εν τη ενώσει. Δηλαδή είτε να ισχύσει η χορηγία για όλες τις ομάδες (900.000 + 100.000 Ευρώ bonus για τον 1ο χρόνο και 1,26 εκατομμύρια για τον 2ο), είτε να μην ισχύσει για καμία. Μάλιστα, το Δ.Σ. όρισε μία επιτροπή, που αύριο (26/10) θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της στοιχηματικής εταιρίας και θα συζητήσει μαζί τους, την αλλαγή κάποιων όρων που έχουν συμπεριληφθεί στην σύμβαση.

Η αρνητική τροπή που πήρε η υπόθεση για τον Παναθηναϊκό, δυσαρέστησε τον μεγαλομέτοχο των «πρασίνων» ο οποίος αποχώρησε (διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη σεβασμού προς τους καπνιστές) πριν ολοκληρωθεί το συμβούλιο, επειδή στην αίθουσα δεν επιτρεπόταν το κάπνισμα... 

Best of internet