Έλα Γιάννη, μας έλειψες!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Έλα Γιάννη, μας έλειψες!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας μετράει ανάποδα για το tip-off της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, που εδώ και τρία χρόνια, λόγω του Αντετοκούνμπο, έχει φωλιάσει ακόμη πιο βαθιά στην καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων.

Εδώ είμαστε! Μετά από σχεδόν 4,5 μήνες αναμονής, πλέον έφτασε το πολυπόθητο πρωινό που, σκίζοντας ένα ακόμη φύλλο του ημερολογίου, πλέον δεν έχει απομείνει κανένα για το τζάμπολ του 68ου πρωταθλήματος, από καταβολής του άλλου πλανήτη του μπάσκετ! Από μικρός, φανατικός του αθλήματος και ειδικότερα της «μαγείας» που εξέπεμπε πάντα το ΝΒΑ, κόλλησα με τους Μπακς! Ο λόγος; Στις αρχές της δεκαετίας του '80, η αγαπημένη πρώτη μου ξαδέρφη είχε πάει στο Μιλγουόκι για σπουδές... Ξεφυλλίζοντας λοιπόν, τις εφημερίδες της εποχής, όταν διάβαζα τα αποτελέσματα των αγώνων, το μάτι μου έπεφτε πάντα πάνω στα «ελάφια» από την πόλη του Ουισκόνσιν κι έκτοτε, έγινε πιστός φίλος της ομάδας στην οποία πρωτοέπαιξε ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που μαζί με τον Όσκαρ Ρόμπερτσον κατέκτησαν τον τίτλο το 1971!

Από το τότε ρόστερ, ξεχώριζε ο Σίντνεϊ Μόνκριφ και η άφιξη του Τζάκ Σίκμα, του Τέρι Κάμινγκς και του Ρίκι Πιρς (το 1997 πέρασε για λίγο και από την ΑΕΚ) έδωσαν μεγάλη οντότητα στον οργανισμό, που έφτασε τρεις φορές (1983, 1984 & 1986) έως τους τελικούς της Ανατολής. Χρειάστηκε να περάσουν 15 ολόκληρα χρόνια για να «ξαναζήσουμε» ανάλογες στιγμές και η επόμενη και τελευταία επιτυχία στην ιστορία των Μπακς, συνδυάστηκε με την συνύπαρξη των «Big Three». Tου μεγάλου Γκλεν «Big Dog» Ρόμπινσον (νο1 στο ντραφτ του 1994) με τον Ρέϊ Άλεν και τον Σαμ Κασέλ. To Μιλγουόκι έχασε με 4-3 από τους 76ers του Αϊβερσον κι από το 2001 και μετά, δεν μπόρεσε να περάσει ποτέ γύρο στα playoffs του ΝΒΑ!

Τώρα αν κάποιοι από σας, θεωρείτε ότι το παράκανα με την πιο ξενέρωτη ομάδα και ίσως τη λιγότερο εμπορική αγορά του πρωταθλήματος, το σέβομαι αλλά... sorry guys! Από το καλοκαίρι του 2013, όταν τα αγαπημένα μου «ελάφια» επέλεξαν τον Γιάνναρο (στο νο15), όταν δεν ξενυχτάω, το πρώτο πράγμα που κοιτάω το πρωί, είναι τι έκανε το Μιλγουόκι και πως πήγε ο Αντετοκούνμπο. Στα τρία χρόνια που πέρασαν άλλωστε, οι Μπακς έγιναν δημοφιλείς (κουφό!) και στην Ελλάδα και τα κατορθώματα του Giannis, αποζημίωσαν όλους εμάς που επί χρόνια ανυπομονούσαμε να δούμε κάποιον Έλληνα, να αφήνει τα αποτυπώματά του στην κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Τι έχει κάνει ο άνθρωπος!

Από πιθανή επιλογή πρώτου γύρου, στο νο15 (1!), αντί για το νο1! Από την προοπτική να παίξει έναν χρόνο στο NBDL, στην βασική πεντάδα των Μπακς και σε πάμπολλα highlights του Top-10 στην rookie χρονιά του! Από βασικός κι αναντικατάστατος με στατιστικά βετεράνου (12,7π., 6,7ρ. & 2,6ασ.) στα 20 του, σε βασικός point-guard με εξωπραγματικά νούμερα (16,9π., 7,7ρ. & 4,3ασ.) στην 3η του χρονιά! Κι από την αναγόρευσή του σε cornerstone του οργανισμού με συμβόλαιο 106 εκατομμυρίων δολαρίων για 4 χρόνια, στην επιβράβευσή του (από τους gms των ομάδων) ως ο κορυφαίος ξένος παίκτης που παίζει στο ΝΒΑ! Τι μένει για φέτος; Να πάρει τα «ελάφια» στην πλάτη του, να παίξει playoffs και να ολοκληρώσει την break-out season με συμμετοχή στο All-Star Game της Νέας Ορλεάνης! Εκεί όπου, πριν από τρία χρόνια, πρωτοέπαιξε στο Rising Stars Challenge!

Τι άλλο θα δούμε στη νέα σεζόν

* Τον Γιώργο Παπαγιάννη να παίρνει σιγά-σιγά χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια των Κινγκς και τον ρόλο του να αυξάνεται, όταν ένας εκ των Κάζενς, Κουφού και Στάϊν-Κόλεϊ γίνει ανταλλαγή από το front-office του Σακραμέντο.

* Τον Κώστα Κουφό να κάνει άλλη μία αξιοπρεπή πλην όμως άγευστη χρονιά.

* Σχεδόν σίγουρα, επανάληψη του περυσινού τελικού Ουόριορς-Καβαλίερς.

* Τους Καβαλίερς να παραλαμβάνουν τα δαχτυλίδια τους, το ίδιο βράδυ που οι «συγγενείς» Ίντιανς, θα φιλοξενούν στο γειτονικό γήπεδο το Game1 των Worlds Series στο μπέϊζμπολ. Ε, ρε μεγαλεία στο Κλίβελαντ.

* Τους Ουόριορς να σπάνε κάθε ρεκόρ εύστοχων τριπόντων σε ένα ματς (23) αλλά και σε μία σεζόν.

* Το πρώτο ματς των Σαν Αντόνιο Σπερς χωρίς τον Ντάνκαν, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια!

* Τους Κλίπερς να περνούν 2 γύρους στα playoff μετά από 38 χρόνια!

* Μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Ράσελ Γουέστμπρουκ, Ντάμιεν Λίλαρντ, Κρις Πολ και Τζέϊμς Χάρντεν για τον τίτλο του κορυφαίου point-guard της χρονιάς.

* Τα νούμερα του Στεφ Κάρι να πέφτουν, λόγω Ντουράντ!

* Τη Γιούτα και τη Μινεσότα να αναδεικνύονται σε δύο από τις πιο fan to watch ομάδες της λίγκας.

* Τον 38χρονο Ντιρκ Νοβίτσκι να απογοητεύεται στο τέλος της σεζόν από μία ακόμη άοσμη χρονιά των Μάβερικς.

* Τις άλλοτε κραταιές ομάδες των Μπουλς και της Χιτ να παλεύουν για να μπουν στα playoffs.

* Τους Νικς να επιστρέφουν πανηγυρικά στην post-season!

* Το show-time των φτωχών με Ράσελ, Ράντλ και Ίνγκραμ στο L.A.

* Τους παρά κάτι seven footers, Άντονι Ντέϊβις, Καρλ-Άντονι Τάουνς και Γιάννη Αντετοκούνμπο να σπάνε τα κοντέρ της στατιστικής.

* Τον Τζοέλ Εμπίιντ να αναδεικνύεται σε rookie της χρονιάς (αν μείνει υγιής) μετά από δύο χρόνια αγωνιστικής απραξίας (το 2014 επελέγη στο νο3 του ντραφτ), λόγω τραυματισμών.

* 11 προπονητές σε νέες θέσεις εργασίας:

Εαρλ Γουότσον (Σανς)

Τομ Τίμποντο (Τίμπεργουλβς)

Σκοτ Μπρουκς (Ουίζαρντς)

Λιούκ Γουόλτον (Λέϊκερς)

Ντέϊβιντ Γιέργκερ (Κινγκς)

Νέϊτ Μακ Μίλαν (Πέϊσερς)

Φρανκ Βόγκελ (Μάτζικ)

Μάϊκ Ντ' Αντόνι (Ρόκετς)

Τζεφ Χόρνασεκ (Νικς)

και τους rookies:

Κένι Άτκινσον (Νετς)

Ντέϊβιντ Φιζντέϊλ (Γκρίζλις)

Δεν θα δούμε

* Τον Στεφ Κάρι να αναδεικνύεται MVP στην κανονική περίοδο.

* Τους Ουόριορς να ξανακάνουν ρεκόρ νικών στην κανονική περίοδο (πέρυσι 73-9).

Δεν θα ξαναδούμε στα παρκέ

* Τον Κόμπι Μπράϊντ, τον Τιμ Ντάνκαν και τον Κέβιν Γκαρνέτ που ήταν τα πιο τρανταχτά ονόματα της λίστας, με τους παίκτες που αποσύρθηκαν (Έλτον Μπραντ, και Σάσα Κάουν)

Θα δούμε για τελευταία φορά

* Τον Πολ Πιρς (Λ.Α. Κλίπερς) που ανακοίνωσε ότι θα παίξει για τελευταία χρονιά

* Τον Αμάρε Στουντεμάϊρ αλλά στο Eurocup, με τη φανέλα της Χάποελ Ιερσουσαλήμ, καθώς αποσύρθηκε από το ΝΒΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!