Ντεζ Ουέλς: Προβληματικός είπατε; (vids & pics)

Ντεζ Ουέλς: Προβληματικός είπατε; (vids & pics)

bet365

Ο Αμερικανός γκαρντ της Δόξας Λευκάδας, που έφερε τον Ολυμπιακό στα όριά του, είναι κολλητός του Τζον Ουόλ κι έχει συμμετάσχει σε έναν απίθανο καβγά στο NCAA! Για την ακρίβεια, ο Ντέζμιν Ουέλς είναι… πολλά περισσότερα!

Με τη φανέλα στο πρόσωπο, με την πετσέτα στο πρόσωπο, με τα χέρια στο πρόσωπο! Πολύ… δάκρυ μετά την υπερπροσπάθεια απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά πες μας, Ντεζ, δεν άξιζε τον κόπο; Στο κλειστό της Λευκάδας, οι φίλαθλοι της Δόξας σηκώθηκαν στο πόδι. Η ομάδα τους βρέθηκε στο +5 ένα λεπτό πριν από το φινάλε και οι ίδιοι γνώριζαν ότι είχαν μπροστά τους μια ιστορική στιγμή, σχεδόν όσο εκείνη κατά την οποία έγινε γνωστό ότι ο σύλλογος θα αγωνιζόταν στην Basket League! Παρ' όλα αυτά, ο Έρικ Γκριν λύτρωσε τον Ολυμπιακό με 2/2 τρίποντα και ο ήρωας της Δόξας, Ντεζ Ουέλς, έβαλε τα κλάματα στα αποδυτήρια! Ποιος είναι, όμως, ο τύπος που σκόραρε 27 πόντους κόντρα στους Πειραιώτες, υποχρεώνοντας τον Γκριν να παραδεχτεί πως το winning shot του κόντρα στους νεοφώτιστους ήταν «ένα από τα 3-4 καλύτερα σουτ της καριέρας μου»;

Ας συστηθούμε…

Κατ' αρχάς, ο 24άχρονος Αμερικανός γκαρντ (1μ.96) διευκρίνισε κατά τη διάρκεια της Media Day της Δόξας Λευκάδας ότι «έχω παίξει ήδη με μεγάλους παίκτες και μεγάλες ομάδες. Γι' αυτόν τον λόγο δεν αγχώνομαι καθόλου για το ποιους θα αντιμετωπίσω εδώ στην Ελλάδα». Μπασκετικό θράσος; Άγνοια κινδύνου; Κάτι άλλο; Οι υποθέσεις και μάλιστα σε τέτοιο ύφος δεν οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα, επομένως πάμε παρακάτω. Είναι, επίσης, ο παίκτης ο οποίος αναδείχτηκε MVP της 1ης αγωνιστικής, έπειτα από την ιστορική νίκη επί του ΠΑΟΚ! Ναι, ο Δημήτρης Τσαλδάρης ήταν εκείνος που κλείδωσε τη νίκη στο τέλος όμως ο Ουέλς ευθύνεται για… ό,τι προηγήθηκε, τελειώνοντας το παιχνίδι με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ και «γεμάτη» στατιστική. Έσπευσε, μάλιστα, να εξηγήσει ότι «το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο αλλά είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερος και να δείξω τον πραγματικό εαυτό μου».

Πρωταγωνιστής σε έναν απίθανο καυγά!

Ατυχώς, για να υπάρχει σήμερα θέμα συζήτησης, ο Ντεζ Ουέλς πρωταγωνίστησε σε έναν από τους πιο γνωστούς καβγάδες στην ιστορία του NCAA! Στις 10 Δεκεμβρίου 2011, λοιπόν, το Cincinnati αντιμετώπιζε το Xavier του νυν γκαρντ της Δόξας Λευκάδας. Το πράγμα φάνηκε ότι δεν πάει καλά από νωρίς όταν ένας φίλαθλος φώναξε από τις εξέδρες «Γαμ… το Cincinnati» κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ! Το trash talking μεταξύ των παικτών των δυο κολεγίων συνεχίστηκε τις επόμενες δυο ώρες και κορυφώθηκε όταν ο ΜακΜπράιντ ζήτησε άκομψα από τον Λάιονς του Xavier να σκάσει και να παίξει μπάσκετ! Οι Musketeers ήταν μπροστά στο σκορ με 23 πόντους όταν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας έσπρωξε τον γκαρντ του Cincinnati, Τζε'Λον Γκουίν στο παρκέ. Αυτό ήταν. Ακολούθησε μια απίθανη κλωτσοπατινάδα ενώ ο σέντερ του Xavier, Κένι Φριζ, σωριάστηκε αιμόφυρτος στο γήπεδο!

Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

Ο Ντεζ Ουέλς, ο οποίος είχε συμπεριληφθεί στην Atlantic 10 All-Rookie Team, αποβλήθηκε μαζί με άλλους επτά παίκτες των δυο Κολεγίων ενώ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων αγώνων, τονίζοντας δημόσια πως ντρόπιασε την οικογένεια και το Κολέγιό του! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι περιπέτειες του συνεχίστηκαν έπειτα από εννιά μήνες όταν έγινε καταγγελία εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση! Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του, κατηγόρησε το Xavier για ψεύτικη κατηγορία ενώ οι δυο πλευρές έλυσαν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Η υπόθεσή του επανεξετάστηκε κι εν συνεχεία η κατηγορία απορρίφθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του εξήγησε ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν «θεμελιωδώς άδικη, παρουσιάζοντας σοβαρά κενά». «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης, σας λέω την αλήθεια! Είμαι αθώος! Πρέπει να μάθετε τι συνέβη» επέμενε χαρακτηριστικά κι, εν τέλει, δικαιώθηκε.

«Είναι ο τύπος που δεν σε αφήνει να χάσεις»

Ακολούθως, πήρε το ταλέντο του και συνέχισε στο Maryland, όπου ηγήθηκε της ομάδας ως sophomore, σκοράροντας 13.1 πόντους. Ένας τραυματισμός στον καρπό τον υποχρέωσε να απουσιάσει για έναν μήνα ως τεταρτοετής ωστόσο επέστρεψε δυναμικά έχοντας 26 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ στο 59-53 επί του Νο.5 Wisconsin! Μάλιστα επελέγη στην First Team All-Big Ten, υποχρεώνοντας τον προπονητή του στο Maryland, Μαρκ Τέρτζεον, να εξηγήσει πως «ο Ντεζ Ουέλς είναι ο τύπος που δεν πρόκειται να σε αφήσει να χάσεις!». Αφού, λοιπόν, ολοκλήρωσε… επεισοδιακά τις κολεγιακές υποχρεώσεις, ο Chad Ford του ESPN κατέταξε τον Ουέλς ως εν δυνάμει επιλογή στον β' γύρο του Draft το 2015, κάτι που τελικά δεν έγινε ποτέ. Οι 30 ομάδες τον προσπέρασαν ωστόσο ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω. Τουναντίον, συμμετείχε στο περσινό Summer League των Ουίζαρντς και υπέγραψε στην Οκλαχόμα όπου έπαιξε σε ένα ματς της preseason.

You know what time it is ... show out brodies!!! #Madness16

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Dez Wells (@dezwells_) στις

Όλα για τη μητέρα του

Στο στήθος του Ντεζ Ουέλς υπάρχει χαραγμένο ένα συγκεκριμένο όνομα. Αυτό της μητέρας του, Pamela Wells, η οποία με τη σειρά της έχει «σημαδέψει» το πόδι της με δυο ονόματα: Του «Dez» και της «Jaz», δηλαδή της κόρης, της Jasmine Wilson. Η μητέρα του γκαρντ της Δόξας Λευκάδας ήταν εκείνη που στάθηκε στο πλευρό του όταν δέχθηκε τις κατηγορίες για βιασμό, την ώρα που ο πατέρας του ήταν… εξαφανισμένος. «Σε αυτόν το περιβάλλον που μεγάλωσε ο Ντεζ, πρέπει να είσαι σκληρός για να πετύχεις. Να ζεις με τη βελόνα στο κόκκινο, να είσαι επιθετικός για να επιβιώσεις!» είχε αναφέρει σε παλαιότερες δηλώσεις της για τον γιο της, ο οποίος προσπάθησε και φέτος να κερδίσει μια θέση στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο, συμμετέχοντας στο Summer League με τους Μπουλς. Δεν τα κατάφερε κι αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. «Κόπηκε» στα ιατρικά τεστ από τη γερμανική Τούμπινγκεν, η περίπτωσή του ήλθε στο προσκήνιο το καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ ωστόσο ζήτησε 120.000 δολάρια κι εν τέλει κατέληξε στη Δόξα Λευκάδας με σχεδόν 4.000 δολάρια μηνιάτικο!

Ο κολλητός του Τζον Ουόλ!

Παρεμπιπτόντως, είναι παιδικός φίλος με τον Τζον Ουόλ, με τον οποίο μάλιστα υπήρξαν συμπαίκτες στο high school για τρία χρόνια. «Εξαιρετική κολεγιακή καριέρα για τον μικρό αδελφό μου Ντεζ Ουέλς! Κόντρα σε όλους όσοι έλεγαν ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει και τους αποδεικνύει ότι έκαναν λάθος. Επόμενη στάση το ΝΒΑ!» είχε αναφέρει ο γκαρντ των Ουίζαρντς για τον κολλητό του, ενώ εκείνος αγωνιζόταν στο Maryland.

Great college career from my lil bro @dezwells_ faced odds of ppl sayin he couldn't make it and proved them wrong...Nxt stop #NBA #919 !!

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης johnwall (@johnwall) στις

Το μεγαλύτερο κίνητρο

Ο παίκτης, λοιπόν, ο οποίος έχει φροντίσει να κάνει θόρυβο σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές της Basket League, φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ με 21.3 πόντους μ.ό. έπειτα από τρεις αγώνες και πορεύεται με ένα συγκεκριμένο ρητό: «Πρέπει να… αγκαλιάσεις το μίσος που βλέπεις εκεί έξω. Είναι το μεγαλύτερο κίνητρο που θα βρεις στη ζωή σου!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα