Τον «ξεγύμνωσε» η αλήθεια

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τον «ξεγύμνωσε» η αλήθεια

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το διπλό «μαγκιάς» του ΠΑΟΚ στο Nick Galis Hall και για την αλήθεια που είναι υποχρεωμένος να δει ο Άρης αν θέλει να έχει μια χρονιά αντάξια των προσδοκιών.

Οι προπονητές συνηθίζουν να λένε ότι «ο καθρέπτης κάθε ομάδας είναι το γήπεδο». Και είναι αλήθεια ότι εκεί δεν μπορεί να κοροϊδέψεις κανέναν. Είσαι υποχρεωμένος να δεις την πραγματικότητα γιατί αν εθελοτυφλήσεις θα είσαι σε μόνιμη βάση σε διαδικασία διαχείρισης δύσκολων καταστάσεων. Αυτό έγινε στο παραδοσιακό ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα χαμηλής ποιότητας αλλά λειτουργεί ως ομάδα. Και μόνο ο τρόπος διαχείρισης των δύσκολων καταστάσεων επιβεβαίωσε αυτή την άποψη. Γιατί ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα για τουλάχιστον 36 αγωνιστικά λεπτά. Γιατί εκμεταλλεύτηκε όσο περισσότερο μπορούσε τα (ελάχιστα) πλεονεκτήματα που έχει απέναντι στον Άρη. Έπαιξε έξυπνα προσφέροντας το ελεύθερο σουτ στον Βασίλη Ξανθόπουλο και κλείνοντας τους Αμερικανούς. Έβαλε δύναμη γιατί ήξερε ότι μόνο έτσι θα μπορούσε να κερδίσει.

Και πάμε στον Άρη. Τώρα έχει να διαχειριστεί μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση γιατί στο προηγούμενο διάστημα δεν ήθελε να δει την αλήθεια και εθελοτυφλούσε. Τώρα είναι σε καθεστώς πανικού να κυριαρχεί και τα λαϊκά δικαστήρια να προσγειώνουν στην πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια του Άρη. Μια προβληματική ομάδα που έστειλε αισιόδοξα μηνύματα μόνο στο διάστημα παρουσίας του Βίκτορ Σανικίντζε. Ο Γεωργιανός θεοποιήθηκε, αλλά ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα διότι διαθέτει κάτι που δεν έχουν οι υπόλοιποι (σ. σ. εκτός των Ξανθόπουλου, Σίμτσακ). Ανάγνωση του παιχνιδιού. Τραυματίστηκε, εγκατέλειψε και το πρόβλημα δυσλειτουργίας επανήλθε, αναδείχθηκε σε όλο της το… μεγαλείο. Γιατί ο Ουίλ Κάμινγκς είναι εξαιρετικός στο transition game αλλά πολύ προβλέψιμος στις επιθέσεις πέντε εναντίον πέντε. Γιατί επίσης ο Ντέβιν Μαρμπλ είναι εκτός κλίματος, ενώ ο Μάικ Τζένκινς δεν μπορεί να προσφέρει αυτό για το οποίο πληρώνεται… το τρίποντο. Στους τελευταίους δύο αγώνες, οι «κίτρινοι» σούταραν με το εξωφρενικό ποσοστό των 10/63 τρίποντα. Δεν υπάρχουν επίσης οι περσινές «σταθερές» από τους Έλληνες παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά εφάρμοσε τη συνταγή του Ρεθύμνου αλλά με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Έδωσε το ελεύθερο σουτ στον Βασίλη Ξανθόπουλο και τον άφησε να σουτάρει με 0/7 στα τρίποντα. Το έδωσε και στον Βασίλη Σίμτσακ ο οποίος πέτυχε μόλις το τέταρτο τρίποντο στην καριέρα του. Κι έκλεισε τη ρακέτα του. Είχε διαβάσει το πρόβλημα του Άρη στην επιθετική λειτουργία του και δεν του επέτρεψε να περάσει περισσότερες από πέντε… μπάλες στους ψηλούς. Ο δε Βασίλης Καββαδάς δεν πήρε ούτε μία. Έτσι εξασφάλισε ότι οι «κίτρινοι» θα περιοριστούν και πάλι κάτω από τους 65 πόντους. Γιατί σημείωσαν 60 στο Ρέθυμνο και 62 στη Σλοβενία. Επιθετικά, σημάδεψε συγκεκριμένους παίκτες κι έδωσε εντολή στους ψηλούς να ανοίγουν τους διαδρόμους με διαδοχικά σκριν. Κυρίως όμως, είχε τη ψυχολογία του ντέρμπι. Τα δύο τελευταία λεπτά ήταν τα πιο ενδεικτικά του ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ σκληρός και αποφασισμένος να πάρει αυτό που άξιζε, ενώ στον Άρη ήταν φανερό ότι κάποιοι… κρύφτηκαν. Ο δε Δημήτρης Πρίφτης δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν υπολογίζει τον Ντέβιν Μαρμπλ τον άφησε στον πάγκο. Επέλεξε να παίξει με τρεις ή και τέσσερις Ελληνες. Κι έμεινε ο Ξανθόπουλος να σουτάρει έξω από τη γραμμή του τριπόντου για να μην του μείνει η μπάλα στα χέρια. Τόσο απλά.

Πάμε στην επόμενη μέρα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χρόνο αλλά και την εκτίμηση των φιλάθλων του προς την ομάδα. Ο Άρης πλέον βρίσκεται σε πανικό και θα προχωρήσει σε αλλαγές. Δεν έχει άλλη επιλογή γιατί άπαντες έχουν αντιληφθεί ότι με τους υπάρχοντες, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα