Πρίφτης: «Συγγνώμη από τον κόσμο»

Πρίφτης: «Συγγνώμη από τον κόσμο»

Πρίφτης: «Συγγνώμη από τον κόσμο»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης σχολίασε την ήττα από τον ΠΑΟΚ, παραδέχτηκε ότι το κλίμα στις τάξεις του Άρη είναι δυσάρεστο κι εξήγησε ότι οι «κίτρινοι» θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Ο Άρης συνεχίζει να προβληματίζει με την απόδοσή του και ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο έξυπνα από την ομάδα του στο «Nick Galis Hall».

O κόουτς του Άρη εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη. Είχε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα κι έπαιξε πιο έξυπνα από εμάς. Είναι από τα δυσάρεστα βράδια και σπουδαίες εμπειρίες, ίσως πιο σημαντικές και από αυτές της νίκης. Είναι σαφές ότι στο μπροστινό μέρος του γηπέδου έχουμε κακή λειτουργία και εικόνα. Θα πρέπει να βελτιωθούμε και να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Επιθετικά δεν υποστηρίζουμε την αμυντική προσπάθεια. Το κλίμα είναι δυσάρεστο, χρειάζεται σθένος από την πλευρά μας για να το ανατρέψουμε. Συγνώμη από τον κόσμο γιατί ξέρουμε πόσο μεγάλη αγωνία και επιθυμία είχε γι’ αυτό το παιχνίδι. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση...».

Για το ενδεχόμενο αλλαγών, ανέφερε: «Θα συζητήσω αλλά δεν είναι επί του παρόντος».

Παράλληλα σχολίασε την ποιότητα της ομάδας: «Η ικανότητα έχει δύο σκέλη. Το μπασκετικό κομμάτι κι αυτό της ψυχικής δύναμης. Να πάρεις ευθύνες, να μη φοβάσαι και να κάνεις ότι κάνεις με αυτοπεποίθηση. Σε αυτό σίγουρα δεν είμαστε καλοί. Πιστεύω ότι ο Ξανθόπουλος πολύ καλά έκανε και σούταρε. Γιατί όταν σου αφήνει το σουτ και δεν το σουτάρεις, ήδη κερδίζει. Πρέπει να σουτάρεις γιατί διαφορετικά κερδίζει στο μυαλό σου».

Για το πρόβλημα στην τελική πάσα, ο προπονητής του Άρη επισήμανε: «Μετά την απώλεια του Σανικίντζε έχουμε σαφές πρόβλημα στην πάσα γι’ αυτό παρουσιάζουμε αυτή τη δυσλειτουργία. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε».

Τέλος αναφέρθηκε στο τραυματισμό του Βασίλη Καββαδά: «Θα δούμε αύριο. Έχει δεχθεί ένα χτύπημα στη μέση και φαίνεται σοβαρό. Δεν μπορούσε να συνεχίσει».

Ξανθόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ με άφηνε ελεύθερο αλλά»

O Bασίλης Ξανθόπουλος εκπροσώπησε τους παίκτες του Άρη και ανέλαβε την ευθύνη της ήττας: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι όλοι μέσα στην ομάδα. Στενοχωριόμαστε γιατί δεν βγάζουμε στο γήπεδο αυτό που πρέπει και νομίζω ότι σε αυτό – και γι’ αυτό ήρθα (σ.σ. στην συνέντευξη Τύπου) – ευθύνομαι σε πολύ μεγάλο ποσοστό εγώ. Δεν το λέω για να το πω… Ο ΠΑΟΚ άφηνε εμένα ελεύθερο, αν έμπαιναν 1-2 σουτ θα ήταν διαφορετική η ροή του αγώνα. Και πριν μια βδομάδα έπρεπε εγώ πάλι να μιλήσω. Είμαστε σε δύσκολη θέση ψυχολογικά και στενοχωριόμαστε για τον κόσμο, έγινε sold out μια βδομάδα πριν, όλοι ξέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες».

Για το πώς μπορεί να διορθωθεί αυτή η εικόνα δήλωσε: «Είναι καθαρά στο ψυχολογικό κομμάτι, πρέπει να πιστεύψουμε περισσότερο. Να μείνουμε ενωμένοι, μετά από τέτοιες ήττες. Είναι δύσκολες οι ήττες αυτές… Πρέπει να δούμε και τι λάθη κάναμε. Ήμασταν επιπόλαιοι στις επαφές, πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί στις φάσεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα