Κωστάκη: «Έμπνευση οι ήρωες του Ευρωμπάσκετ '87» (pics)

ΟΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ WNBAer ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ «ΔΡΑΚΟ» ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Κωστάκη: «Έμπνευση οι ήρωες του Ευρωμπάσκετ '87» (pics)

Η Αναστασία Κωστάκη βραβεύτηκε στην εκδήλωση των Απολλώνειων 2016 ως η καλύτερη αθλήτρια του ελληνικού μπάσκετ.

Κωστάκη: «Έμπνευση οι ήρωες του Ευρωμπάσκετ '87» (pics)

Πριν από 10 χρόνια η Αναστασία Κωστάκη έγραφε ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ αφού γινόταν η πρώτη μπασκετμπολίστρια που έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι προκειμένου να αγωνιστεί στο WNBA και δη στους Χιούστον Κόμετς!

Αν μη τι άλλο άνοιξε το δρόμο και για τις Εβίνα Μάλτση και Ζωή Δημητράκου, οι οποίες την ακoλούθησαν και πάτησαν και εκείνες στα παρκέ του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο. Στην εκδήλωση των Απολλώνειων Βραβείων 2016 που συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η Αναστασία Κωστάκη βραβεύτηκε ως η καλύτερη αθλήτρια της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης Γυναικών.

«Η έμπνευση που μου έδωσαν οι ήρωες του Eurobasket 1987 ήταν εκείνη, που με ώθησε να ξεκινήσω σε ηλικία 9 χρονών το άθλημα που τόσο αγάπησα, και που συνεχίζω να υπηρετώ από το πόστο της προπονήτριας σαν βοηθός της Εθνικης νεανίδων...» δήλωσε αρχικά και αναφέρθηκε στον «δράκο» του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος ήταν από τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς:

«Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν ένας από αυτούς τους μεγάλους παίκτες που με το πάθος τους για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και την αγάπη τους για την Εθνική Ομάδα, μου έδειξε το δρόμο που στη συνέχεια ακολούθησα. Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας και της δικής του παρουσίας στην εκδήλωση για να τον ευχαριστήσω κι εγώ για όλα όσα έχει προσφέρει».

Η Αναστασία Κωστάκη εκτός από την προπονητική, συνεχίζει να υπηρετεί το άθλημα με οποιοδήποτε τρόπο τόσο αθλητικού, όσο και κοινωνικού ενδιαφέροντος, συμμετέχοντας σε τουρνουά που εξυπηρετούν κοινωνικούς σκοπούς. Πρόσφατα δήλωσε την έμπρακτη στήριξη και διαθεσιμότητα στο μοναδικό Γυναικείο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ της χώρας, που διοργανώνεται ώστε να κερδίσει η αρχηγός της ομάδας της Τράπεζας Πειραιώς Ράνια Αλεβυζάκη, το «Ροζ Φύλλο του Αγώνα της Ζωής» ενάντια στη Λευχαιμία, και να γίνει και η ίδια εθελοντής δότης μυελού των οστών, στις κινητές μονάδες που θα αναπτυχθούν στα γήπεδα, κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Best of internet