Δόξα Λευκάδας - Ολυμπιακός 94-95

Δόξα Λευκάδας - Ολυμπιακός 94-95
Η Δόξα Λευκάδας (1-2) βρέθηκε στο +5 ένα λεπτό πριν τη λήξη, αλλά ο Έρικ Γκριν με 2/2 τρίποντα (νικητήριο 1'' πριν το τέλος) έσωσε τον Ολυμπιακό (3-0) από το κάζο της χρονιάς και χάρισε τη νίκη με 94-95.

Μπορεί πριν την αναμέτρηση ο τελικός νικητής να ήταν γνωστός, ωστόσο η Δόξα Λευκάδας φρόντισε να φανεί κάτι περισσότερο από ανταγωνιστική και να μετατρέψει σε ντέρμπι την αναμέτρηση γυρίζοντας το ματς ακόμη κι όταν βρέθηκε στο -16 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν καταπληκτικό μπάσκετ, οι φιλοξενούμενοι τραγική άμυνα και οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με τη νίκη χάρη σε 2/2 τρίποντα του Έρικ Γκριν και κακές αποφάσεις των παικτών της Δόξας.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να προηγήθηκε στα πρώτα 40'' με 0-5, αλλά πολύ γρήγορα η Δόξα Λευκάδας φρόντισε να εκμεταλλευτεί την αμυντική αδιαφορία των Πρωταθλητών Ελλάδας. Με τρεις παίκτες να κάνουν ό,τι θέλουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, η Δόξα πήρε το προβάδισμα (Σκοτ 11, Τσαλδάρης 11, Ουέλς 12) με 22-19 (7') και 40-36 (15').

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου ο Βασίλης Σπανούλης έκανε όλα όσα και απέναντι στην Εφές και με συνεχόμενα pick 'n' roll (σημάδευαν τα αργά πόδια του Ντόμπλας) κι έτσι έκλεισε το ημίχρονο με τη μέγιστη διάφορα μέχρι εκείνη τη στιγμή για τον Ολυμπιακό.

Στην τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι ήταν βελτιωμένοι ως προς τη συγκέντρωσή τους στην άμυνα ενώ κι από την άλλη πλευρά η Δόξα δεν είχε το απαιτούμενο βάθος στο ρόστερ για να μείνει κοντά στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν κατάφεραν με τους Ματ Λοτζέσκι και Πάτρικ Γιανγκ να μην έχουν αντίπαλο, να προηγηθούν με 16 πόντους (65-81).

Με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Ντόμπλας παρά το γεγονός πως είχε 4 φάουλ σκόραρε εύκολα κι έτσι με σερί 11-0 η Δόξα μείωσε σε 76-81 (33'). Η εικόνα στη συνέχεια όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο η κυριαρχία των γηπεδούχων. Ο Ουέλς ήταν ασταμάτητος και χάρη σε δικά του καλάθια η Δόξα προηγήθηκε με 94-89 (1:16 πριν το τέλος),

Σε εκείνο το σημείο η εκτελεστική δεινότητα του Έρικ Γκριν και αβίαστα λάθη των γηπεδούχων, άλλαξαν τη ροή του αγώνα και με τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ ο Ολυμπιακός γλύτωσε τα χειρότερα (94-95).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Θέμα τύχης (σουτ στο φινάλε), θέμα προσωπικότητας (Γκριν, Σπανούλης), θέμα βάθους στο ρόστερ. Ο Ολυμπιακός είχε 12 περισσότερα ριμπάουντ και 9περισσότερες ασίστ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Έρικ Γκριν με 2/2 τρίποντα στο τέλος άλλαξε το αποτέλεσμα. Ο Αμερικανός ήταν κομβικός στο τέλος.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ασταμάτητος και έκανε double double (19π. με 6/10δ., 1/4τρ., 4/4β.), 11 ασίστ, ένα ριμπάουντ και 4 λάθη.

Σπουδαία απόδοση και από τον Ματ Λοτζέσκι με 16 πόντους (1/1δ., 4/7τρ., 2/3β.), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι ένα λάθος.

Καταπληκτική απόδοση είχε και ο Ντεζμίν Ουέλς της Δόξας με 27 πόντους (6/9δ., 4/4τρ., 3/5β.).

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου δε βοήθησαν καθόλου τον Ολυμπιακό, έκαναν λάθη και αντιμετώπισα πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ντεζμίν Ουέλς με τρίποντο με ταμπλό έκανε το 94-89 (1:16). Ο Έρικ Γκριν μείωσε με τρίποντο σε 94-92 (1:02). Ουέλς και Σπανούλης αστόχησαν και η Δόξα έκανε λάθος στην επαναφορά στα 30'' για τη λήξη. Το τρίποντο του Πρίντεζη ήταν άστοχο, ο Σπανούλης μάζεψε το μακρινό ριμπάουντ, πάσαρε στον Γκριν ο οποίος με τρίποντο από τη γωνία χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Πάτρικ Γιανγκ βοήθησε για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός σε 12:49 είχε 8 πόντους (4/5δ.), πήρε ένα ριμπάουντ, είχε ένα κλέψιμο κι ένα κόψιμο.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι γηπεδούχοι την τεράστια ευκαιρία να γράψουν ιστορία, οι φιλοξενούμενοι την απαράδεκτη απόδοσή τους στην άμυνα και στα 40 λεπτά του αγώνα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Φυσικά το buzzer beater του Έρικ Γκρν.

Επίσης σε άλλη στιγμή του αγώνα, ο Κώστας Παπανικολάου απελευθερώθηκε με προσποίηση από τον αντίπαλό του, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Γιώργο Γεωργάκη ο οποίος τον έκοψε καθαρά κι εντυπωσιακά.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 45-52, 65-81, 94-95

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ TA HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα