Στον... αέρα η χορηγία της Basket League!

Αντώνης Καλκαβούρας
Στον... αέρα η χορηγία της Basket League!
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στη συμφωνία του ΕΣΑΚΕ για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να διαφημίσει τα διακριτικά της στοιχηματικής εταιρείας στο γήπεδό του και πλέον το ενδεχόμενο ακύρωσης της σύμβασης είναι ορατό!

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου, έδωσαν το παρών οι τέσσερις ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ και ο Προμηθέας Πατρών) που έδειξαν το πιο ζωηρό ενδιαφέρον για την επαναδιαπραγμάτευση ή την αλλαγή κάποιων όρων της σύμβασης που υπέγραψε ο ΕΣΑΚΕ με στοιχηματική εταιρεία για την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος.

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά να εφαρμόσει έναν βασικό όρο της συμφωνίας (να μπουν τα διακριτικά της εταιρίας στο κέντρο του γηπέδου, στους εντός έδρας αγώνες), τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν πρόκειται να γίνει ακόμη και ο Θεός ο ίδιος να κατέβει!»... Σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, η ομάδα που δεν θα τηρήσει τον εν λόγω κανονισμό, τιμωρείται κατ' αρχήν με πρόστιμο, ενώ σε περίπτωση υποτροπή η τιμωρία προβλέπει μηδενισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι και κατ' επέκταση αφαίρεση βαθμού.

Με δεδομένο ότι το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο είχε πάρει απόφαση για συμπόρευση και των 14 ομάδων στο συγκεκριμένο θέμα, προκύπτει η ανάγκη αλλαγής των όρων της σύμβασης που έχει υπογραφεί, κάτι που είναι στη διακριτική ευχέρεια της στοιχηματικής εταιρίας. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή, τότε η ακύρωσή της προβάλει ως το πιθανό ενδεχόμενο και αυτό θα σημάνει ότι οι 9 από τις 14 ΚΑΕ που δεν έχει χορηγία φανέλας, δεν θα μπορούν να υπολογίζουν σε ένα έσοδο της τάξεως των 65.000 Ευρώ, που θα μπει στα ταμεία τους, αν κι εφόσον ισχύσει η χορηγική συμφωνία του ΕΣΑΚΕ.

Μένει να δούμε, αν στον αγώνα της Κυριακής (23/10) με τον Κόροιβο, ο Παναθηναϊκός θα φανεί συνεπής στις "εξαγγελίες" του και φυσικά ποιες θα είναι οι προεκτάσεις μίας τέτοιας απόφασης και κατά πόσο θα επηρεάσουν τη συνέχιση του πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα