Σφαιρόπουλος: «Μας πείσμωσε η ήττα στη Μαδρίτη» (vid)

Gazzetta team
Σφαιρόπουλος: «Μας πείσμωσε η ήττα στη Μαδρίτη» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραδέχτηκε πως η ήττα στην πρεμιέρα από τη Ρεάλ πείσμωσε τους παίκτες του και τόνισε πως ακόμα δεν έχουν πετύχει τίποτα.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανέφερε αρχικά για την άνετη νίκη επί της Εφές: «Πιστεύω πως κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, αρχίσαμε πολύ καλά το ματς επιθετικά και αμυντικά και αντιμετωπίσαμε πολύ σωστά μία πολύ καλή επιθετική ομάδα. Τους κρατήσαμε χαμηλά στο σκορ, με χαμηλά ποσοστά και από την άλλη πλευρά είχαμε καλό ρυθμό στην επίθεση. Είναι πολύ σημαντική υπόθεση που τους κρατήσαμε στο 30% στα δίποντα και ότι δεν χαλαρώσαμε καθόλου, με την Εφές να έχει 14 πόντους στην τέταρτη περίοδο και εμάς 49 στο δεύτερο ημίχρονο. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μας, θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας για τα επόμενα παιχνίδια. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την παρουσία του, είναι σημαντικό ότι έρχεται και στηρίζει την ομάδα σε δύσκολους καιρούς. Με τις νίκες μας τον ανταμείβουμε και ελπίζουμε στο μέλλον να γεμίσει περισσότερο το γήπεδο.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ακολουθήσαμε το πλάνο. Θέλαμε τη νίκη γιατί είχαμε αρχίσει στην Ευρωλίγκα με μια ήττα με μεγάλη διαφορά που δεν μας άξιζε. Αυτό μας πείσμωσε και είδαμε πολύ καλή αντίδραση από την ομάδα μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι για δεύτερο συνεχόμενο πολύ σημαντικό ματς κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Θέλω όλοι στην ομάδα να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη τίποτα. Έχουμε απλώς μια καλή νίκη στην Ελλάδα και μία στην Ευρώπη. Δεν έχουμε διανύσει ούτε μια στροφή ακόμη».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που έρχεται: «Για πρώτη φορά φέτος αντιμετωπίζουμε τρίτο ματς σε μια εβδομάδα. Έχουμε ματς με τη Δόξα στη Λευκάδα το Σάββατο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αντεπεξέλθουμε σε αυτές τις δύσκολες υποχρεώσεις. Είναι κάτι που δεν έχουμε ξανασυναντήσει για τα ελληνικά δεδομένα και θα γίνει πολλές φορές φέτος. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι».

Για την κατάσταση του Πάτρικ Γιανγκ: «Ο Γιανγκ δεν αισθανόταν καλά σήμερα και γι’ αυτό δεν τον χρησιμοποίησα.

Ο Μιλουτίνοφ έχει πολύ μεγάλο ταλέντο, πολύ μεγάλη πρόοδο, είναι μόλις 22 χρονών και ήδη είναι πολύ καλύτερος από πέρσι. Στηρίζουμε πολλά πάνω του και τον πιστεύω πολύ. Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει για να βελτιωθεί περισσότερο».

Για την εμφάνιση του Σπανούλη και Πρίντεζη: «Ο Σπανούλης ήταν σε εξαιρετική μέρα, είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ο Πρίντεζης είναι μια κολόνα μέσα στην ομάδα και δεν παραγνωρίζουμε όλους τους άλλους παίκτες. Θέλω να σταθώ, για παράδειγμα, στον Χάκετ και τον Παπανικολάου. Ειδικά ο Παπανικολάου εκμηδένισε τον Ερτέλ και τον Γκρέιντζερ. Ο ρόλος του είναι εξίσου σημαντικός και συνέχεια ανεβαίνει. Και ο Λοτζέσκι βοήθησε αθόρυβα από τον πάγκο, ο Γκριν φύσει σκόρερ μας δίνει ώθηση, ο Μπιρτς πήρε ριμπάουντ, έριξε τάπες. Δεν έχει σημασία ποιος βάζει τους πόντους, αλλά ο καθένας να συνεισφέρει στην ομάδα. Και οι 15 παίκτες μας είναι πολύτιμοι για την ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.