Πρίφτης: «Οι ξένοι μας θέλουν χρόνο»

Πρίφτης: «Οι ξένοι μας θέλουν χρόνο»

Πρίφτης: «Οι ξένοι μας θέλουν χρόνο»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης εξήγησε ότι το ματς με την Έλιος ήταν ένα μάθημα για τον Άρη και παραδέχτηκε ότι χρειάζεται χρόνος ώστε οι ξένοι παίκτες να μπουν στη νοοτροπία της ομάδας.

Ο προπονητής του Άρη ρωτήθηκε, αρχικώς, για το αν τον ικανοποίησε η εμφάνιση της ομάδας κόντρα στην Έλιος: «Αν το ζητούμενο είναι να κερδίζεις παρουσιάζοντας καλή εικόνα, τότε εμείς μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι κατά το ήμισυ. Βέβαια, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα η οποία παίζει με αυτοπεποίθηση στο γήπεδό της, στα όρια του φάουλ.

Για μας το παιχνίδι ήταν ένα μάθημα σε ότι αφορά την άμυνα. Πρέπει να δημιουργήσουμε τις βάσεις οι οποίες θα μας στηρίξουν στη διεκδίκηση κάθε αγώνα, καλύπτοντας ακόμη και μια καλή (επιθετικά) μέρα. Το κάναμε αυτό σήμερα, παίξαμε σκληρά στην άμυνα. Σε ένα διάστημα του αγώνα είχαμε καλό μακρινό σουτ, συνολικά όμως είναι ένα στοιχείο που μας λείπει».

Για τα λάθη που έγιναν στα τελευταία δύο λεπτά, ο Δημήτρης Πρίφτης ανέφερε: «Ήταν ένας συνδυασμός απειρίας και επιθετικής άμυνας. Εκεί πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να υπάρχει η σκέψη στο μυαλό ότι είσαι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, δίχως να επιτρέπεις τον εαυτό σου να επηρεαστεί από τις συνθήκες.

Επίσης, εκεί ο αντίπαλος έκανε την ύστατη προσπάθεια, έπαιζε εκτός ορίου του φάουλ. Συν τοις άλλοις, δεν θέλεις να επιτεθείς αλλά παίζεις με τον χρόνο. Δεν μου αρέσει να ξεχωρίζω παίκτες, αλλά σε αυτό το κομμάτι ξεχωρίζω τον Ξανθόπουλο. Αναμφίβολα είναι σημαντικός για μας, για το μυαλό που βάζει στο παιχνίδι».

Για το αν εισπράττει η ομάδα αυτά που περιμένει από τους Έλληνες παίκτες, σχολίασε: «Το ελληνικό στοιχείο έχει ενισχυθεί σημαντικά, απλά χρειάζεται χρόνος για να μπουν οι ξένοι στη νοοτροπία της ομάδας».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα