Ήξερε κάτι ο Αργύρης και το προέβλεψε;

Ήξερε κάτι ο Αργύρης και το προέβλεψε;

Αντώνης Καλκαβούρας
Ήξερε κάτι ο Αργύρης και το προέβλεψε;

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει για το παρασκήνιο της παραίτησης του 51χρονου τεχνικού, λίγες ώρες μετά την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό. Η συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο επιθετικός coach από το ΝΒΑ και το δύσκολο εγχείρημα της ανασυγκρότησης.

Η φραση-κλειδί που ακούστηκε χθες από χείλη του πρώην, πλέον, προπονητή του «τριφυλλιού» είναι η εξής: «Ή θα γίνουμε πιο σκληροί ή εγώ δεν θα συνεχίσω!», απάντησε ο Αργύρης Πεδουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, σε ερώτηση του υπογράφοντος σχετικά με την έλλειψη σκληράδας την οποία ο «Άρτζι» είχε επικαλεστεί, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την χαμηλή στάθμη μαχητικότητας που παρουσίασαν οι παίκτες του στο ντέρμπι.

Από τη στιγμή που ένας τόσο έμπειρος coach, με προϋπηρεσία στον Παναθηναϊκό στην μετά Ομπράντοβιτς εποχή, φτάνει στο σημείο να προαναγγέλει το ενδεχόμενο αποχώρησής του, έστω και σε υποθετικό βαθμό, σημαίνει ότι κάτι ξέρει ή ότι κάτι διαισθάνεται. Σίγουρα, μία ήττα με 25 πόντους στο κεφάλι από τον «αιώνιο αντίπαλο» δεν είναι κάτι αμελητέο για τους «πράσινους», ειδικότερα στο ξεκίνημα μία χρονιάς, που υποτίθεται ότι αναμένεται σαν “break-out season” για τον εξάστερο. Ωστόσο, ο διασυρμός του «τριφυλλιού» στο ΣΕΦ, είχε και ελαφρυντικά καθώς οι Κυπελλούχοι Ελλάδας κλήθηκαν να παίξουν ουσιαστικά με μόλις έναν αυθεντικό point-guard, μετά τον αυτοτραυματισμό του Τζέϊμς, στις ικανότητες του οποίου ήταν βασισμένη μία δεύτερη διάσταση του παιχνιδιού της ομάδας.

Η προσπάθεια απόκτησης ενός κοινοτικού play-maker (Κουκ) σκόνταψε στις έξτρα 50.000 Ευρώ που προέκυψαν από τον φόρο αλληλεγγύης (η συμφωνία ήταν κλεισμένη) κι έτσι απέναντι στους Σπανούλη, Μάντζαρη, Χάκετ και και Γκριν, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιπαρατάξει μόνο τον Καλάθη. Προς Θεού, σαφώς και ο προπονητής της ομάδας φέρει μεγάλη ευθύνη για την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο και την παράδοση άνευ όρων, σχεδόν από τα μέσα της 2ης περιόδου. Ωστόσο και τον περασμένο Ιανουάριο, στο ίδιο γήπεδο, το ίδιο έργο δεν παίχτηκε; Η ψαλίδα, κάποια στιγμή, ξεπέρασε τους 30 πόντους, αλλά το τελικό σκορ περιορίστηκε στο +15 και η διοίκηση πείστηκε από τον Τζόρτζεβιτς, ότι το πρόβλημα δεν είναι οι Κούζμιτς και Πάβλοβιτς και κάπως έτσι άναψε το πράσινο φως για την έλευση των Χέϊνζ, Γουίλιαμς και Χάντερ...

Η ουσία είναι ότι η βλακεία του Τζέϊμς ξεγύμνωσε μία ώρα αρχύτερα το πρόβλημα των «πρασίνων» στην θέση “1”. Ο Καλάθης δεν είναι καλά και το γεγονός ότι όλο το παιχνίδι της ομάδας στηρίζεται πάνω του, χαλάει ακόμη περισσότερο το μυαλό και την ψυχολογία του. Ξέχωρα από το ότι δε γίνεται να παίζει δύο φορές την εβδομάδα από 30 λεπτά. Ο Μποχωρίδης θεωρείται άσος, αλλά κανονικό play-maker δεν είναι. Περισσότερο με πλάγιος μοιάζει... Όσο ο πρώην παίκτης της Λαμποράλ Κούτσα ήταν παρών, το πρόβλημα δεν ήταν τόσο οφθαλμοφανές και λίγο-πολύ ή «τρύπα» επικαλυπτόταν. Η τρομερή και φοβερή μπουνιά που εκτόξευσε στην πόρτα της φυσούνας, όμως, μοιραία άλλαξε το ριζικό του εφετινού Παναθηναϊκού.

Το καλοκαίρι όταν το θέμα τέθηκε επί τάπητος, χρήματα για έξτρα παίκτη δεν προβλέπονταν και ουσιαστικά έπρεπε να φύγει ο Φελντέϊν, που είχε συμβόλαιο. Οπότε το θέμα εγκαταλείφθηκε και όταν ο Μάϊκ Τζέϊμς τέθηκε νοκ-άουτ, απλά δεν υπήρχε αξιοπρεπής κοινοτικός ελεύθερος. Κυνηγώντας λοιπόν παίκτη με συμβόλαιο, έπρεπε και να πληρωθεί ο ίδιος και να αποζημιωθεί η ομάδα του. Δηλαδή ζήσε Μάη να βρεις τριφύλλι... Κοινώς, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, που μέχρι και όταν θα βρει play-maker, καλείται – με σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, καταρρακωμένο ηθικό υπηρεσιακό προπονητή – να ξεπεράσει το σοκ και να δώσει συνεχόμενους τελικούς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπάμπεργκ εκτός και Ερυθρό Αστέρα εντός) στην Euroleague.

Μήπως λοιπόν ο Αργύρης έβλεπε ότι το πράγμα δύσκολα γυρνάει και ψυχανεμιζόταν ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει το τέλος; Όλα αυτά περί του Αμερικανού coach, ειδικευμένου στην επίθεση, τον οποίο ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, ήθελε να βάλει δίπλα του για να τον πλαισιώσει, είναι περισσότερο ιστορίες για εσωτερική κατανάλωση, παρά η αιτία του διαζυγίου. Το συγκέκριμένο θέμα δεν είναι ανύπαρκτο, αντιθέτως μπήκε σχετικός όρος στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο «Άρτζι» μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά επαναλαμβάνω δεν ήταν ο λόγος της αποχώρησής του από την ομάδα.

Ο Πεδουλάκης απλά αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει άλλο. Δεν τον σήκωνε το κλίμα κι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με την απώλεια του Τζέϊμς, οι διορθώσεις που έπρεπε να γίνουν, θα απαιτούσαν ακόμη μεγαλύτερη οικονομική θυσία χωρίς εγγυημένο αποτέλεσμα. Η δυσαρέσκεια για την εικόνα της ομάδας με Ζαλγκίρις και Ολυμπιακό, είχε ήδη διογκωθεί τόσο πολύ, που πραγματικά δύσκολα θα άντεχε ακόμη μία μέρα. Γι' αυτό και η συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ, ήταν κάτι παραπάνω από σύντομη...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα