«Από τον Μπουρούση δε θα χάναμε»! (pic)

«Από τον Μπουρούση δε θα χάναμε»! (pic)
Το gazzetta.gr σας παραθέτει το αμυντικό πλάνο στο μαρκάρισμα του Γιάννη Μπουρούση και την επιλογή να τον παίξουν χωρίς βοήθεια.

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ συγκεκριμένο αμυντικό πλάνο στο χθεσινό ντέρμπι του ΣΕΦ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εκτός από την τακτική του under με την οποία αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες τον Νικ Καλάθη επέλεξε ξανά να αντιμετωπίσει έναν πολύ ποιοτικό ψηλό με ένας εναντίον ενός και χωρίς βοήθεια.

Το «ξανά» έχει να κάνει με τις περσινές αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Σφαιρόπουλος είχε επιλέξει να αντιμετωπίσει τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πιστεύοντας πως δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το ματς από τον «Λου». Έτσι και χθες πίστευε πως δε μπορούσε να χάσει το ματς από τον Γιάννη Μπουρούση.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έπαιξε τον Καρδιτσιώτη σέντερ χωρίς την παραμικρή βοήθεια κι έμεινε πιστός στο πλάνο του ακόμη κι όταν οργίασε ο Μπουρούσης επιθετικά στο διάστημα 8’ με 16’ βάζοντας συνεχόμενα καλάθια και κερδίζοντας φάουλ.

ΟΙ ΔΥΟ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ

Δύο σκέψεις υπήρχαν στο μυαλό του Σφαιρόπουλου και των συνεργατών του για αυτή την επιλογή.

Η μία είχε να κάνει με την κούραση. Στον Ολυμπιακό διέθεταν τρεις σέντερ (ίσως και τέσσερις αν έμπαινε ο Αγραβάνης) ενώ στον Παναθηναϊκό είχαν μόνο τον Μπουρούση. Αυτομάτως μπαίνει στην εξίσωση ο παράγοντας «κούραση». Ο σέντερ των «πρασίνων» θα σπαταλούσε ενέργεια στην επίθεση για να σκοράρει, στην άμυνα για να κυνηγήσει τα pick ‘n’ roll με τα οποία τον σημάδευαν οι Πειραιώτες και να πηδάει και στα ριμπάουντ.

Ένας ήταν θα… έσκαγε κάποια στιγμή…

Το δεύτερο στοιχείο που του αναχαίτισε ο Ολυμπιακός με τη συγκεκριμένη αντιμετώπιση ήταν η δημιουργία. Ο Μπουρούσης είναι εξαιρετικός πασέρ και μόλις ξεκινήσει να πηγαίνει βοήθεια πάνω (ούτε καν παίκτης για παγίδα), έχει την ικανότητα για την πάσα προς τα έξω.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν πήγαινε κανείς για βοήθεια, αυτομάτως δεν είχε ελεύθερο συμπαίκτη να πασάρει.

Πολλοί απόρησαν με την αμυντική τακτική του Σφαιρόπουλου πάνω στον Μπουρούση, αλλά τελικά ακόμη και στο διάστημα που σκόραρε κατά ριπάς, δεν αγχώθηκαν στον Ολυμπιακό.

Πολύ απλά είχαν αποφασίσει πως όσους πόντους και να σκόραρε ο Μπουρούσης δε θα έχαναν από αυτόν. ‘Όχι φυσικά γιατί τον υποτιμούν σαν παίκτη, αλλά γιατί του έκοβαν πολλά από τον τρόπο με τον οποίον του αρέσει να παίζει.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα