Αναζητείται... ψυχολογία!

Αναζητείται... ψυχολογία!

Γιώργος Κούβαρης
Αναζητείται... ψυχολογία!

bet365

Οι «πράσινοι» αφήνουν πίσω τους την βαριά ήττα στο ΣΕΦ και στρέφουν το ενδιαφέρον τους, τόσο στον αντι-Τζέιμς, όσο και στη συνέχεια της Ευρωλίγκας.

Τέτοιο... στραπάτσο δεν περίμενε κανείς στον Παναθηναϊκό. Ολοι θεωρούσαν ότι μπορούν να αποδράσουν με το «διπλό» από το ΣΕΦ και να αντιστρέψουν το κλίμα μετά τη μέτρια εμφάνιση στο ματς της Ευρωλίγκας με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Φευ...

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, δίχως να είναι προετοιμασμένοι και έτοιμοι για να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις. Μπορεί μεμονωμένα κάποιοι παίκτες να μην τράβηξαν, αλλά ευθύνη φέρει και το τεχνικό τιμ της ομάδας.

Οχι τόσο όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο από τη στιγμή που τα σχέδια του Πεδουλάκη ήρθαν πάνω – κάτω μετά τον τραυματισμό του Τζέιμς, όσο για την ψυχολογική προετοιμασία. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που το πάθος ξεχείλιζε, το «τριφύλλι» έμοιαζε... μαραμένο. Μπορεί να επικρατεί η άποψη ότι οι αριθμοί είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να πεις ψέμματα, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση μαρτύρησαν και με το... παραπάνω την αλήθεια.

Τα χαμένα ριμπάουντ είναι έλλειψη διάθεσης. Κανείς δεν έβαζε με δύναμη το κορμί του στις φάσεις (κάτι που υπογράμμισε πολύ σωστά και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού) αλλά αυτό δεν είναι μόνο ευθύνη του παίκτη...

Μέσα σε ένα βράδυ ο Παναθηναϊκός έχασε -εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου- το δικαίωμα να διεκδικήσει το πλεονέκτημα της έδρας, αφού είναι διαφορετικό να είχε να καλύψει διαφορά 10 πόντων (στην περίπτωση που κυνηγούσε να ρίξει το σκορ) και διαφορετικό τώρα που έχει μπροστά του το... απροσπέλαστο βουνό των 25 πόντων.

Πλέον ο Αργύρης Πεδουλάκης καλείται να διορθώσει άμεσα τα κακώς κείμενα και να φέρει στην ομάδα την χαμένη ηρεμία. Η ψυχολογία αποτελεί το πρωταρχικό του μέλημα, αφού στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αποτυπώθηκε στο έπακρο η απογοήτευση στους παίκτες. Τόσο μετά τον αγώνα, όσο -και περισσότερο- κατά τη διάρκεια, όπου δεν είχαν καμία διάθεση. Με νοοτροπία «αντε να τελειώνει το ματς» και ψυχολογία υπό το μηδέν, ήρθε και η μεγάλη διαφορά.

Σίγουρα υπάρχουν δικαιολογίες από τη στιγμή που έλειπε ο βασικότατος (ίσως) πυλώνας όσον αφορά με τον τρόπο που έχει στηθεί η ομάδα και θέλει να παίζει ο Πεδουλάκης, αλλά τηρουμένων των αναλογιών και βάσει ρόστερ, ήταν μία από τις χειρότερες ήττες στην ιστορία του συλλόγου.

Από εδώ και στο εξής κάθε προπόνηση και κάθε ματς θα είναι και μια δοκιμασία! Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναμένεται να δουλέψει πολύ στον τομέα της ψυχολογίας (και υπογραμμίζοντας τα ουκ ολίγα λάθη από το αυτό το ματς) και να αφήσει πίσω το ντέρμπι του ΣΕΦ. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ακολουθούν πέντε παιχνίδια τις επόμενες 12 ημέρες! Με εξαίρεση το παιχνίδι στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, στα υπόλοιπα τέσσερα υπάρχει το «πρέπει» της νίκης. Κι αν στην Ελλάδα θεωρείται δεδομένη η νίκη (με Κόροιβο και Κύμη) στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει κανένα περιθώριο απώλειας με Μπάμπεργκ (εκτός) και Ερυθρό Αστέρα (εντός). Στην αντίθετη, ενδεχομένως να υπάρξουν ισχυροί κλυδωνισμοί στις τάξεις της ομάδας...

Όσον αφορά τον ξένο, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το θέμα, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να βάζει στην τελική ευθεία το θέμα. Αν και έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα, δεν αποκλείεται η έκπληξη. Είτε με όνομα που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, είτε να γίνει νέα ανατροπή δεδομένων με τον... Ομάρ Κουκ. Σενάριο που -στην παρούσα φάση- φαντάζει δύσκολο από τη στιγμή που η ευθύνη ανήκει στον παίκτη...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα