Κι όμως, ο Καλάθης προσπαθεί πολύ

Κι όμως, ο Καλάθης προσπαθεί πολύ

Γιώργος Κούβαρης
Κι όμως, ο Καλάθης προσπαθεί πολύ

bet365

Ο Νικ Καλάθης μπορεί να έχει συγκεντρώσει όλα τα πυρά πάνω του ωστόσο είναι ο εκείνος που αποτελεί παράδειγμα προς όλους τους συμπαίκτες του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Νικ Καλάθης δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν. Και όταν δεν παίζει καλά ο Καλάθης, μπλοκάρει και όλη η ομάδα. Άλλωστε είναι κάτι που έχει φανεί σε όλα τα επίσημα ματς που έχουν δώσει οι «πράσινοι» μέχρι σήμερα, με εξαίρεση την αναμέτρηση με τον Προμηθέα Πατρών όπου η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν μεγάλη.

Και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να μην παίζει καλά ο Καλάθης, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται στα πιτς. Οι «πράσινοι» μένουν χωρίς οργάνωση, χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς τον παίκτη που μπορεί να κουβαλήσει την ομάδα. Αν προσθέσει κανείς και το σουτ το οποίο δεν είναι το δυνατό του σημείο, το πρόβλημα γίνεται τεράστιο.

Ο Καλάθης μετράει από το ξεκίνημα της σεζόν 3/22 σουτ έξω από τα 6.75μ. και συνολικά 15/46 σουτ εντός πεδιάς με 30 λεπτά συμμετοχής κατά μ.ο. Αυτά είναι που μπορεί να δει κάποιος. Το αποτέλεσμα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο 29χρονος point guard τα έχει αφήσει όλα στην τύχη τους και ότι έχει επαναπαυτεί στο συμβόλαιό του. Το αντίθετο. Όταν τελειώνει η προπόνηση θα φύγει τελευταίος από το παρκέ, αφού θα καθίσει για μία -τουλάχιστον- ώρα προκειμένου να κάνει σουτ. Δεν θεωρεί τον Παναθηναϊκό ένα γραφείο που θα μπει και θα κάνει τη δουλειά του ως ένας απλός υπάλληλος.

Τουναντίον, είναι ο πρώτος που θα τα βάλει με τον εαυτό του, ο πρώτος που θα πεισμώσει και ο πρώτος που θα σκύψει το κεφάλι και θα προβληματιστεί. Αλλωστε τις τελευταίες μέρες δεν έχει διάθεση ούτε για πολλά λόγια, αφού το μόνο που θέλει και έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του, είναι να αλλάξει άρδην η κατάσταση. Σίγουρα δεν έχει δίπλα του τη σιγουριά ενός Διαμαντίδη όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και το γεγονός του έχει φέρει ακόμα περισσότερες ευθύνες. Ο ίδιος πιστεύει στον εαυτό του και είναι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις, παρά το κακό του ξεκίνημα.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό βγήκε εκτός ρυθμού μετά τα γρήγορα φάουλ που χρεώθηκε και δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο κλίμα του αγώνα. Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί την τραγική εικόνα των «πράσινων», με τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλείται να βρει άμεσα τις λύσεις εκ των έσω, προκειμένου να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Σε αυτό θα παίξει ρόλο και η έλευση του ξένου παίκτη, αφού θα αποτελέσει μια επιπλέον λύση στο διάστημα που θα λείψει ο Τζέιμς, ενώ θα μπορεί να δίνει ποιοτικές ανάσες στον Καλάθη...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα