3, 2, 1... κανένα

3, 2, 1... κανένα

Βασίλης Βλαχόπουλος
3, 2, 1... κανένα

bet365

Ο Άρης έκανε κατάχρηση τριπόντου στο Ρέθυμνο, η επίδοση των 3/33 σουτ είναι κακή αλλά δεν είναι η χειρότερη σε βάθος διετίας.

Το τρίποντο είναι ευχή και κατάρα. Νιώθεις ευλογημένος όταν βλέπεις την μπάλα να μπαίνει στο καλάθι και καταραμένος όταν δεν σου κάνει κέφια. Ο Άρης είδε την κακή όψη του νομίσματος στο Ρέθυμνο καθώς η πλειοψηφία των τριπόντων που επιχείρησε ήταν ελεύθερα αλλά και άστοχα. Η επίδοση των 3/33, επί ημερών Δημήτρη Πρίφτη, είναι μία από τις χειρότερες του Άρη, δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο έμπειρος προπονητής είδε τους παίκτες του να μην βρίσκουν στόχο.

Καταρχάς, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Άρης επιχείρησε 30 ή και περισσότερα σουτ τριών πόντων σε έναν αγώνα. Στην εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου στις 22 Νοεμβρίου 2014, οι «κίτρινοι» την είχαν επίσης πατήσει. Οι Ροδίτες έδιναν το ελεύθερο σουτ και ο Άρης… του έδωσε και κατάλαβε με 34 προσπάθειες τριών πόντων και μόλις επτά εύστοχες. Η ήττα με 65-77 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά. Στα περσινά πλέι οφ της Basket League, στον δεύτερο αγώνα με την Κηφισιά, ο Άρης επίσης είχε σουτάρει 33 φορές έξω από τα 6,75, με τη διαφορά όμως ότι αυτός ο αγώνας κρίθηκε στη δεύτερη παράταση. Τότε όμως είχε 13/33 σουτ, δηλαδή ποσοστό ευστοχίας 39%. Στα συγκεκριμένα δύο παιχνίδια, ο Άρης έκανε 63 τρίποντα! Στη σχετική λίστα, ακολουθούν τα 31 και 30 τρίποντα που σούταραν οι «κίτρινοι» στους περσινούς αγώνες πλέι οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Σε επίπεδο… αστοχίας, έχει υπάρξει παιχνίδι όπου ο Άρης ευστόχησε σε μόλις μία προσπάθεια τριών πόντων, το οποίο μάλιστα είχε πανομοιότυπο σενάριο με το αντίστοιχο χθεσινό στο Ρέθυμνο. Είναι ο περσινός αγώνας στην Αμαλιάδα. Η ήττα με 67-65 πλήγωσε αρκετά, όπως όμως και το ποσοστό 7% έξω από τα 6,75 με μόλις 1/13 σουτ. Περίπου δύο μήνες μετά, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έσπασε τα καλάθια στον εντός έδρας αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου. Κέρδισε τους Γερμανούς, αλλά είχε 2/21 προσπάθειες και ποσοστό ευστοχίας 9%. Υπάρχει όμως κι ένας αγώνας όπου το διχτάκι δεν «μάτωσε» από μακρινό σουτ. Πρόκειται για το φετινό φιλικό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών στο Nick Galis Hall και την επίδοση των 0/17 τριπόντων σε έναν αγώνα όμως στον οποίο δεν υπήρχε στατιστική κάλυψη.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα