Πρίφτης: «Μας στοίχισε η αστοχία»

Πρίφτης: «Μας στοίχισε η αστοχία»

bet365

Ο Δημήτρης Πρίφτης σχολίασε την ήττα του Άρη στο Ρέθυμνο ενώ αναφέρθηκε στον βαθμό ετοιμότητας του Ντραγκίσεβιτς και την προσαρμογή των ξένων παικτών.

Ο προπονητής του Άρη δήλωσε μετά την ήττα από το Ρέθυμνο: «Κάναμε την προσπάθειά μας στην άμυνα αλλά δεν ήταν αρκετή. Έπρεπε να είμαστε πιο συνεπείς, πιο συμπαγείς, πιο καλοί σε φάσεις ένας εναντίον ενός. Ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι σήμερα κι αυτό μας στοίχισε. Το Ρέθυμνο έπαιξε μία κλειστή άμυνα μαν του μαν η οποία μας έδινε το σουτ. Συνεχίζουμε, σε τρεις μέρες έχουμε ευρωπαϊκό παιχνίδι, πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να προσαρμοστούμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

Ερωτηθείς αν ο Ντραγκίσεβιτς ήταν έτοιμος να παίξει 25 λεπτά, απάντησε: «Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Εγώ την ώρα του αγώνα έτσι το προσέγγισα. Είναι καλός σουτέρ κι εμείς χρειαζόμασταν το καλό μακρινό σουτ. Όμως και οι καλοί σουτέρ μπορούν να βρεθούν σε κακή μέρα. Η ομάδα προσπάθησε, πήρε 17 επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετά. Το Ρέθυμνο ήταν καλύτερο και κέρδισε το παιχνίδι».

Παίξε νόμιμα με 100+ Ειδικά Στοιχήματα στη Vistabet

Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με τους ρούκι ξένους παίκτες και αν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής, είπε: «Αναμφίβολα, χρειάζονται χρόνο προσαρμογής στο ευρωπαϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Το ελληνικό είναι ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα. Ειδικά στα εκτός έδρας ματς ο συντελεστής συγκέντρωσης πρέπει να είναι πολύ υψηλός, πρέπει να είσαι πολύ αποτελεσματικός, να δίνεις έμφαση στην άμυνα».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, τόνισε: Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για η νίκη του. Εμείς ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι, ειδικά στα τρίποντα. Παρόλα αυτά, μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι μέσα από την άμυνά μας. Δυστυχώς στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε παραπάνω πόντους απ' ότι θα έπρεπε, 39-40.

Έχουμε πει ότι σε τέτοιες κακές βραδιές επιθετικά πρέπει να κερδίζουμε παιχνίδια μέσα από τη βάση μας που είναι η άμυνα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πρέπει τώρα να γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη και να δούμε τα λάθη μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, έχουμε μπροστά μας νέο παιχνίδι, για το Champions League στη Σλοβενία. Καλή συνέχεια στο Ρέθυμνο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα