«Έσοδα μέχρι 500.000 ευρώ»

Βασίλης Βλαχόπουλος
«Έσοδα μέχρι 500.000 ευρώ»

bet365

Επειδή έγινε πολύς λόγος σχετικά με τα προβλεπόμενα έσοδα των ομάδων που θα αγωνιστούν στη νέα διοργάνωση της ΦΙΜΠΑ, το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Πατρίκ Κομνηνός έδωσε σήμερα σχετικές απαντήσεις...

Τα κανάλια Novasports και η ΦΙΜΠΑ παρουσίασαν σήμερα (14/10) τη συνεργασία τους σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νεοσύστατης διοργάνωσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσία εκπροσώπων όλων των συμμετεχόντων ομάδων. Η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από τους κ. κ. Παπαβασιλάκη, Μανωλόπουλο, ο Άρης από τους κ. κ. Μάνο Λάσκαρη, Νικωλό και ο ΠΑΟΚ από τους κ. κ. Πρέλεβιτς, Καρακούση, Καραμπέρη, Ζουρνατσίδη. Παρόντες ήταν επίσης οι Δημήτρης Πρίφτης, Σπύρος Μούρτος και Βασίλης Ξανθόπουλος για τον Άρη καθώς και οι Σούλης Μαρκόπουλος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης και Ζάνις Πέινερς για τον ΠΑΟΚ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι διευκρινήσεις από την πλευρά του εκτελεστικού διευθυντή της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνού, σχετικά με τα έσοδα των ομάδων. Για την ακρίβεια, σημείωσε ότι τα έσοδα των ομάδων είναι 100.000 ευρώ, ανεξαρτήτου του ύψους του τηλεοπτικού συμβολαίου που υπεγράφη μεταξύ της ΦΙΜΠΑ (σ. σ. για την ακρίβεια της εταιρίας η οποία αγόρασε τα τηλεοπτικά δικαιώματα από τη διοργανώτρια αρχή) και των καναλιών Novasports. «Οι ομάδες θα εισπράξουν 100.000 ευρώ, αλλά μέσα από την πορεία τους στη διοργάνωση θα εισπράττουν και τα μπόνους. Για παράδειγμα, η ομάδα που θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει συνολικό έσοδο 500.000 ευρώ», δήλωσε. Ο κ. Κομνηνός παρουσίασε το bracket της διοργάνωσης και στη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε ότι «συμπεριλαμβανομένων και των αγώνων της προκριματικής φάσης, συμμετέχουν ομάδες από 31 διαφορετικές χώρες αλλά και 18 ομάδες οι οποίες κατέκτησαν το πρωτάθλημα στη χώρα τους. Γι' αυτόν τον λόγο ονομάσαμε τη διοργάνωση Τσάμπιονς Λιγκ». Επανέλαβε επίσης ότι συνολικά στη διοργάνωση θα γίνουν 348 αγώνες.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ομάδων. «Ο Άρης στηρίζει το νέο εγχείρημα της ΦΙΜΠΑ, γι' αυτόν τον λόγο από την πρώτη στιγμή όχι μόνο δήλωσε συμμετοχή αλλά και τη γενική υποστήριξή του. Η ΦΙΜΠΑ γνωρίζει ότι ο Άρης θα είναι δίπλα της σε οτιδήποτε ζητήσει», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΚΑΕ Άρης, Μάνος Λάσκαρης. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, αναφέρθηκε στη διαφορά της ΦΙΜΠΑ με την Ευρωλίγκα. «Ως ομάδα είμαστε υπέρ των αγωνιστικών κριτηρίων κι αυτός είναι ο λόγος που δηλώσαμε συμμετοχή στη διοργάνωση της ΦΙΜΠΑ. Είμαστε κατά των συμβολαίων και των κλειστών λιγκών». Από την πλευρά του, ο εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ ΑΕΚ, Λεωνίδας Παπαβασιλάκης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις ομάδες και τόνισε μεταξύ άλλων ότι... «η παρουσία του κ. Κομνηνού αποτελεί εγγύηση για την αρτιότητα της διοργάνωσης. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να έχουν υγεία και καλή τύχη».

Να σημειωθεί ότι ο Πατρίκ Κομνηνός επανέλαβε σχετικά με το φάιναλ φορ της διοργάνωσης ότι... «θα διεξαχθεί στα τέλη του Απρίλη και θα γίνει στην πόλη μίας εκ των τεσσάρων φιναλίστ. Επειδή με ρωτάτε για τη Θεσσαλονίκη η οποία ως πόλη έχει την παράδοση και την τεχνογνωσία σε τέτοιου είδους διοργανώσεις, θα σας απαντήσω ότι θα πρέπει να προκριθούν στο φάιναλ φορ είτε ο Άρης είτε ο ΠΑΟΚ ούτως ώστε να υπάρχει υποψηφιότητα».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα