Ποιος θα «διαγράψει» τον Ζάρκο;

Ποιος θα «διαγράψει» τον Ζάρκο;

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ποιος θα «διαγράψει» τον Ζάρκο;

bet365

Οι επιλογές του Άρη από τη δεξαμενή των Σέρβων ανέκαθεν στοιχειοθετούσαν πρόβλημα. Με αφορμή την έλευση του Ντραγκίτσεβιτς το Gazzetta.gr θυμάται τον μοναδικό Σέρβο που πράγματι έπαιξε μπάσκετ. Τον σπουδαίο Ζάρκο...

Είναι αδύνατο να προεξοφληθεί η αγωνιστική πορεία ενός αθλητή, στην προκειμένη περίπτωση όμως ο Τάντια Ντραγκίτσεβιτς καλείται να ξεπεράσει και τα δόγματα των προληπτικών. Γιατί η ιστορία έχει γράψει ότι οι Σέρβοι καλαθοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον Άρη είχαν απογοητευτική παρουσία. Ενδεχομένως να μην έχουν αποθηκευτεί στον σκληρό δίσκο των φιλάθλων του Άρη. Με μία εξαίρεση. Τον σπουδαίο Ζάρκο Πάσπαλι..

Ήταν δεδομένη η εκτίμηση των φιλάθλων του Άρη στο πρόσωπο του Ζάρκο, αλλά εκείνη τη σεζόν (1997-98) έγινε ακόμη εντονότερη. Τότε, στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη, στην... επανάσταση των φτωχών. Έτσι είχε χαρακτηριστεί εκείνη η κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Άρη. Οι παίκτες αγωνίστηκαν μόνο για τον εγωισμό τους καθώς είχαν ξεχάσει το χρώμα του χρήματος. Ένας εξ' αυτών ήταν και ο Πάσπαλι. Και το σπουδαιότερο ήταν ότι αγωνίστηκε με... ένα πόδι. Υπό την έννοια ότι αστράγαλος του δεξιού ποδιού του ήταν “κατεστραμμένος”, αλλά ο μπαγάσας είχε δεσμευτεί στον εαυτό του και στους συμπαίκτες του για το συγκεκριμένο Κύπελλο. Μόνο η ψυχούλα του ξέρει, πώς άντεξε στα δύο παιχνίδια απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στην Sportingbet

Στην πορεία του χρόνου, ο Άρης απέκτησε ακόμη τέσσερις Σέρβους οι οποίοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Είτε γιατί αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων είτε γιατί λειτούργησαν σε προβληματικό περιβάλλον. Η δεύτερη εκδοχή ευσταθεί στις περιπτώσεις των Ιβάν Πάουνιτς, Ντράγκαν Λάμποβιτς. Προστέθηκαν στα μέσα της σεζόν 2009-10, λίγο πριν το καράβι του Άρη «γκρεμιστεί» στα βράχια. Εκείνη η χρονιά ήταν άκρως προβληματική. Το καλοκαίρι, ο Αντρέα Ματσόν πάτησε πάνω στο συμβόλαιό του, αρνήθηκε τη συναινετικό διαζύγιο κι όταν ήρθε ο βαρύς και ασήκωτος αποκλεισμός από το Μαρούσι στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκα, τότε η διοίκηση αναγκάστηκε να τον απομακρύνει. Το πέρασμα του Φώτη Κατσικάρη ήταν εξίσου σύντομο ελέω Μπιλμπάο, ενώ η σεζόν τελείωσε με τον Ντέιβιντ Μπλατ στην τεχνική ηγεσία. Ο Πάουνιτς απέκτησε αγωνιστικό ρόλο, σε αντίθεση με τον Λάμποβιτς ο οποίος πρωτίστως είχε μπει σε πρόγραμμα αυστηρής δίαιτας.

Έναν χρόνο μετά, ήταν η σειρά του Ντέγιαν Μπορόβνιακ. Ο Σέρβος σέντερ δεν ήταν τόσο κακός στα καθήκοντά του, αλλά κι αυτός αντικαταστάθηκε στα μέσα της σεζόν, στο πλαίσιο των ριζικών αλλαγών που είχαν αποφασιστεί. Δεν μπορείς όμως να τον χαρακτηρίσεις και πετυχημένο. Ο κύκλος των Σέρβων καλαθοσφαιριστών έκλεισε πέρυσι, πριν προκύψει δηλαδή ο Τάντια Ντραγκίτσεβιτς για να ανοίξει έναν καινούργιο. Ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς αποκτήθηκε λόγω της εξαιρετικής σεζόν που είχε προηγηθεί στα Τρίκαλα. Ουδέποτε βρήκε ρόλο στον Άρη, λίγο όμως το... γινάτι του Δημήτρη Πρίφτη, λίγο και το δόγμα του τελευταίου περί των (μη) αλλαγών παικτών μεσούσης της περιόδου και ο Τσούπκοβιτς «έβγαλε» τη χρονιά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα